Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A nyár típus színei

A nyár típus színeiről összességében elmondható, hogy színei a leglágyabbak, legvisszafogottabbak a négy alapszíntípus közül. A hamvas, hideg, szürkés pasztellekben biztosan ragyogni fog, aki ebbe a színtípusba tartozik. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy csak szürkébe öltözhet. Nem kell lemondania a pirosról, de még a sárgáról sem, csupán a megfelelő árnyalatokat kell megkeresnie.

Világos nyár típus

A világos nyár összhatása lágy és finom. A haj nagyon világos, de nem élénk: hamvasszőke, lágy szürke, vagy ezüst. A bőr szintén nagyon világos, tej, krém, vagy elefántcsont színű. A szem színe világoskék, kékesszürke, vagy szürke.

Gwineth Paltrow

Ezekhez a természetes színekhez jól illenek a halványkék, halványszürke és hidegrózsaszín árnyalatok.

A világos nyár típusok remekül mutatnak az egészen világos pasztell színekben.
A nagyon élénk, a nagyon sötét és a kontrasztos összeállítások nem illenek finom, világos természetes színeihez.

Remekül mutat viszont a monokróm összeállításokban,

vagy ugyanazon szín különböző árnyalataiból készült szettekben.

A kékesszürke elmaradhatatlan a világos nyár színpalettájáról.

Bármely másik színnel párosítható és kellő lágyságot biztosít minden szettnek.

 


Hideg nyár típus

A hideg nyár típusnál a hideg és lágy összhatás érvényesül. A haja szürkésbarna, mákos, vagy sötét hamvasszőke, arcszíne bézs, vagy rózsaszínes bézs. Szeme szürke, elmosódott kék, vagy kékeszöld, barnászöld, barna.

Amanda Peet

A hideg nyár színe egyértelműen a kék. Ez a típus már élénkebb színekkel is próbálkozhat, sőt, ha csak pasztelleket ölt magára, egyenesen egyhangú lesz a megjelenése. A meleg tónusok, mint például a narancssárga nem az ő színei, ellenben a málnapiros, vagy a burgundivörös remekül illik színeihez.

Az összeállítások lehetnek kontrasztosabbak, mint a világos nyárnál. Nem kell az egytónusú összeállításokhoz ragaszkodni.

Ez az összállítás jó példa arra, hogy a kontrasztosabbszetteket hogyan lehet kicsit "lágyabbá" tenni. Minél apróbb a minta, annál inkább összeolvadnak a kelme színei és így létrejön egy újabb szín. Jelen esetben a fehér és a Mária-kék olvad egybe és messzebbről egy harmadik színt, a vízkéket mutatja a felsőrészen. Ezt az optikai hatást érdemes kihasználni, hogy színpalettánkat kissé "kibővítsük".

A hideg rózsaszín, a világosszürke és a sötétkék ragyogó színkombináció a hideg nyár típusok számára. Lágy nyár típus

Az utolsó a nyár alaptípusból a lágy nyár típus, melyre a halvány, egytónusú összhatás jellemző. Haja kicsit fakó, szürkésbarna, hamvasszőke, vagy középbarna. Arcszíne, ugyanúgy, mint a hideg nyárnál a bézs, vagy rózsaszínes. Szeme szürke, halvány türkiz, elmosódott kék, vagy halvány mogyoróbarna.

Ellen Pompeo

A lágy nyár típus az élénk meleg színekben jellegtelennek, szürkének tűnik, ám a kevert, pasztell színekben elegáns és ragyogó.

A szürke manapság divatba jött a lágy nyár típus nagy örömére, hiszen így az üzletekben kedvükre válogathatnak a különböző szürke ruhadarabok között. A téli szürke égbolt és a szürke aszfalt unalmas és deprimáló, de a nyár színtípusúak számára igazi üdítő, élénkítő szín az öltözködésben.

A törtfehér és a sötét fukszia talán túl erős kontraszt lenne a lágy nyár típus számára, de a szürkésrózsaszín és a középszürke bevonásával kiegyensúlyozott összhatás érhető el.

 


Vajon te is valamelyik nyár színtípusba tartozol? Derítsük ki egütt! Gyere el színtanácsodásra!

Köszönet az inspiráló szettekért Mary Ortonnak http://www.memorandum.com.

További képek forrása: www.kettlewellcolours.co.uk

***

 

 

 

google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8