Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A szerzőről

Végzettségeim:

kommunikáció és PR
szakos bölcsész

szín- és stílustanácsadó

sminkes

marketing- és reklámmenedzser

dekoratőr

 

Mestereim:

Bódis Kriszta, író

Görög Ibolya, protokoll
szakértő

Dr. Hajduska Marianna,
pszichiáter, szociológus

Papp Kata, sminkes

Pirityi Éva, színdinamika-
és színszakértő


 


Bizonyára elgondolkodtál már azon, hogy mi kell a boldogsághoz, a sikeres élethez, az érvényesüléshez. Én is sokat töprengtem ezen, igyekeztem magamévá tenni filozófusok, pszichológusok, sikeres emberek gondolatait. Nem állítom, hogy megtaláltam a boldogság kulcsát, de azt megértettem, hogy a megoldást önmagunkban kell keresnünk, hiszen önmagunk megismerése nélkül hogyan is tudnánk, hogy mi tesz bennünket boldoggá és mitől érezzük magunkat sikeres embernek?!

A megismerés folyamata természetesen nem zökkenőmentes feladat. Ha őszinte érdeklődéssel figyeljük magunkat, olyasmit is észrevehetünk, ami nem nyeri el tetszésünket. Bizony kellemetlen állapotot, amikor nem vagyunk jóban önmagunkkal! Zavaró hibáink egy részét, több-kevesebb munkával sikeresen megváltoztathatjuk, hiányosságaink másik részével viszont sehogyan sem boldogulunk. Vannak adottságaink, alapvető jellemvonásaink, melyek ellen nem érdemes küzdeni, célravezetőbb azokat elfogadni. Önmagunk elfogadása az egyik legfontosabb dolog, amit a boldogságunkért tehetünk!

Mivel az ember alapvetően társas lény, a környezetünkkel való viszonyunk is fontos adalék a boldog és sikeres élethez. Ha megismerjük és elfogadjuk önmagunkat, azaz kiegyensúlyozott személyiséggé válunk, nagy esélyünk van arra, hogy kapcsolataink, társas viszonyaink is kielégítőek legyenek. Egy dolgot kell szem előtt tartanunk: nem eleg kiegyensúlyozottnak és nyitottnak lennünk, annak is kell látszanunk.

Az itt található tudásanyagokban azt igyekszem bemutatni, hogy a megjelenés, az öltözködés, a stílus, vagy a viselkedés hogyan hat a velünk érintkezésbe lépő emberekre, mit mondunk, mondhatunk el magunkról azzal, ahogyan a külvilág elé lépünk a mindennapokban, vagy, kivételes alkalomkor.

A kommunikációt kutatók mérései alapján tudjuk, hogy a nem szavakkal kifejezett (látható, hallható, tapintható, szagolható), azaz a nem-verbális kommunikáció aránya közel 70%, míg szavakkal az üzeneteink csupán 30 százalékát tudjuk eljuttatni a "címzetthez". A nem szavakkal történő kommunikáció eszköztára igen széles, ide tartoznak például a gesztusok, a hanghordozás, a mimika, azaz a testbeszéd, de kommunikálunk a testtartásunkkal, a ruha- és hajviseletünkkel is.

Tisztában kell lennünk azzal is, hogy nem tudunk nem kommunikálni, vagyis mindig üzeneteket közvetítünk a környezetünk féle, ha akarjuk, ha nem, ha tudunk róla, ha nem. Így aztán jobb, ha tudatosan használjuk megjelenésünk, stílusunk, viselkedésünk üzeneteit és önismeretünkre támaszkodva formáljuk azt olyanná, amilyennek láttatni szeretnénk magunkat.

Ebben próbálok segítséget nyújtani Neked. Jó szórakozást és hasznos időtöltést kínálok. Tarts velem!

Barátsággal:

Keszler Ágnes

google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8