• K&S
  • K&S
  • k&s
  • K&S
  • k&s
  • k&s
  • k&s
  • k&s

A szerzőről

Végzettségeim:

kommunikáció és PR
szakos bölcsész

szín- és stílustanácsadó

sminkes

marketing- és reklámmenedzser

dekoratőr

 

Mestereim:

Bódis Kriszta, író

Görög Ibolya, protokoll
szakértő

Dr. Hajduska Marianna,
pszichiáter, szociológus

Papp Kata, sminkes

Pirityi Éva, színdinamika-
és színszakértő


 


Bizonyára elgondolkodtál már azon, hogy mi kell a boldogsághoz, a sikeres élethez, az érvényesüléshez. Én is sokat töprengtem ezen, igyekeztem magamévá tenni filozófusok, pszichológusok, sikeres emberek gondolatait. Nem állítom, hogy megtaláltam a boldogság kulcsát, de azt megértettem, hogy a megoldást önmagunkban kell keresnünk, hiszen önmagunk megismerése nélkül hogyan is tudnánk, hogy mi tesz bennünket boldoggá és mitől érezzük magunkat sikeres embernek?!

A megismerés folyamata természetesen nem zökkenőmentes feladat. Ha őszinte érdeklődéssel figyeljük magunkat, olyasmit is észrevehetünk, ami nem nyeri el tetszésünket. Bizony kellemetlen állapotot, amikor nem vagyunk jóban önmagunkkal! Zavaró hibáink egy részét, több-kevesebb munkával sikeresen megváltoztathatjuk, hiányosságaink másik részével viszont sehogyan sem boldogulunk. Vannak adottságaink, alapvető jellemvonásaink, melyek ellen nem érdemes küzdeni, célravezetőbb azokat elfogadni. Önmagunk elfogadása az egyik legfontosabb dolog, amit a boldogságunkért tehetünk!

Mivel az ember alapvetően társas lény, a környezetünkkel való viszonyunk is fontos adalék a boldog és sikeres élethez. Ha megismerjük és elfogadjuk önmagunkat, azaz kiegyensúlyozott személyiséggé válunk, nagy esélyünk van arra, hogy kapcsolataink, társas viszonyaink is kielégítőek legyenek. Egy dolgot kell szem előtt tartanunk: nem eleg kiegyensúlyozottnak és nyitottnak lennünk, annak is kell látszanunk.

Ella stíluskönyvében azt igyekszem bemutatni, hogy a megjelenés, az öltözködés, a stílus, vagy a viselkedés hogyan hat a velünk érintkezésbe lépő emberekre, mit mondunk, mondhatunk el magunkról azzal, ahogyan a külvilág elé lépünk a mindennapokban, vagy, kivételes alkalomkor.

A kommunikációt kutatók mérései alapján tudjuk, hogy a nem szavakkal kifejezett (látható, hallható, tapintható, szagolható), azaz a nem-verbális kommunikáció aránya közel 70%, míg szavakkal az üzeneteink csupán 30 százalékát tudjuk eljuttatni a "címzetthez". A nem szavakkal történő kommunikáció eszköztára igen széles, ide tartoznak például a gesztusok, a hanghordozás, a mimika, azaz a testbeszéd, de kommunikálunk a testtartásunkkal, a ruha- és hajviseletünkkel is.

Tisztában kell lennünk azzal is, hogy nem tudunk nem kommunikálni, vagyis mindig üzeneteket közvetítünk a környezetünk féle, ha akarjuk, ha nem, ha tudunk róla, ha nem. Így aztán jobb, ha tudatosan használjuk megjelenésünk, stílusunk, viselkedésünk üzeneteit és önismeretünkre támaszkodva formáljuk azt olyanná, amilyennek láttatni szeretnénk magunkat.

Ebben próbálok segítséget nyújtani Neked. Jó szórakozást és hasznos időtöltést kínálok. Tarts velem!

Barátsággal:

Keszler Ágnes

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"

"Halasan koszonom a  velem toltott sok idodet, igazan elveztem minden percet . Az osszerakott anyag oriasi segitsegemre lesz, a rengeteg informacio amit kaptam csak ugy zsong a fejemben meg mindig. :) Biztos vagyok benne, hogy meg keresni foglak. Andrea"

"Köszönök szépen mindent! Nagyon igényes a füzet is, az e-book-tól pedig leesett az állam... :-) Rengeteg munkád lehetett benne. Nagyon örültem, hogy eljutottam Hozzád, csodás szakember vagy! Kriszti"

"A tanácsaid nagyon hasznosak lesznek, tisztában vagyok vele, hogy türelemre és időre van szükség, hogy  kialakuljon egy új alapruhatár, amiben majd jól érzem magam, de sikerült megmutatnod merre induljak el. Gratulálok a munkádhoz, szakmailag nagyon felkészült vagy, sok ismerősömnek meséltem mar Rólad, mert tényleg nagyon meg vagyok elégedve. Éva"

"Régóta olvasgatok stílus blogokat és számomra te vagy a leghitelesebb, legkifinomultabb, ezért is mentem el hozzád. Nem csalódtam! Külön élmény volt, hogy nem csupán a külsőmet, de a "lelkemet", a személyiségemet is igyekeztél megismerni. Úgy érzem, hogy a segítségeddel sikerülni fog új életet kezdenem. Hálával: Barbara"

"A múlt heti óra után másképp nézem a boltok kínálatát, vettem is egy pink felsőt. Hárman is szóvá tették, hogy mi ez a váltás, és ketten meg is dicsérték, hogy milyen jól áll :) Tényleg nagyon sokat javítanak rajtam a színek, köszönöm :)" Eszter

"Örülök, hogy találkoztunk, nagyon hasznosak voltak  a tanácsaid, amit igyekszem beépíteni. Az első élményem egy ruhaüzletben volt. Az új szempontrendszer, amit tőled kaptam, teljesen más irányba vitt el, ami számomra új és izgalmas kalandozásnak ígérkezett. Igyekszem ezek mentén átalakítani/felépíteni a ruhatáramat. Köszönöm a segítséget!" Margit

"Élmény volt ott lenni Nálad és azóta minden nap alkalmazom a tanultakat. Rengeteg inspirációt kaptam Tőled!" Zsuzsi

"Örülök, hogy eljutottam Hozzád és részt vettem a tanfolyamon!" Krisztina

"Köszönöm a rengeteg munkát! Nagyon izgi volt!" Zsanett

"Köszönöm a tanácsadást, nagyon hasznos volt. Jó érzés, hogy tudom mit kell keresnem az üzletekben." Ibolya

"A nyugodt, intelligens, kedves személyiséged és a sugárzó emberszereteted nagyon inspirálólag hatott rám. Köszönöm a pozitív gondolatokat!" Szera

"Kedves Ágnes! Nem tudom mit csinált az én urammal, de miután kilépett Öntől egy órán keresztül beszélt színekről, stílusokról és olyan szavakat használt, amiket soha nem gondoltam, hogy valaha is kimond. Közölte velem, hogy mostantól 5 színen kívül többet is meg tud majd különböztetni, kidobhatom az összes barna ingét, mert az nem áll jól neki, felvesz majd pirosat és jelentsem be a szabóhoz. 2 percre van tőlünk itt Győrben egy szabó, eddig a be nem megy kategória volt. Kérdeztem tőle, hogy egy kicsit se unta? Bevallotta, hogy azért néha elvesztette a fonalat, de ahogy Ön körbe írta a rövid lábát, meg a rövid nyakát, az külön élmény volt és tanult Öntől. Neki feltesznek egy háromszorosan összetett mondatot és képes rá igennel vagy nemmel felelni, miközben átgondolta az összes lehetséges variációt. Szerintem az Ön hatására hamarosan megvesz olyan ruhadarabot, amit azelőtt sose. Hatalmas köszönettel, Hajnalka"