• .

    .

A tavasz típus színei

A tavasz üde színeit idézi ez a színtípus. A világos, meleg tónusú arcbőr, a világos szemek mellett a hajszín lehet világos és sötét is, de összhatásában melegséget sugároz.

A tiszta tavasz ellentéteken alapul. A haja gesztenye-, vagy sötétbarna, mákos, esetleg ezüst. Bőre tej, krém, vagy elefántcsont árnyalatú, szeme világoskék, türkiz, zöld, vagy mogyoróbarna. Ez a típus nagyon hasonlít a tiszta tél típushoz, de színei kevésbé erőteljesek és melegebbek.

Milla Jovovich

Élénk tavasz

Az élénk tavasz élénk és kontrasztos színei közelítenek a tél palettája felé, a legélénkebb, leghűvösebb tavasz árnyalatok itt találhatóak. Tavasz-tél típusnak is nevezik az ilyen színtulajdonságokkal rendelkezőket.

A kontrasztos megoldásokban különösen jól mutatnak a tiszta tavasz típusok.

A telített kékek és zöldek párosítása is az élénk tavasznak kedveznek.

Az élénk tavasz típusba tartozók elmerészkedhetnek egészen opdáig,
hogy hideg színekkel kombinálják saját színeiket.

A sápadt pasztel színek és az aranybarna kivételével színte minden meleg szín jól áll a tiszta tavasznak. 


Meleg tavasz

A meleg tavasz üde és meleg összhatású. Haja arany-, eperszőke, vagy vörös. Bőre tej, krém, vagy elefántcsont árnyalatú, gyakran szeplős. Szeme mogyoróbarna, topáz, aranybarna, melegtürkiz.

Amy Adams

A meleg tavasz az ősz színeihez legközelebb álló tavasz típus, a legmélyebbek, legmelegebbek a színei a tavasz palettán, ezért tavasz-ősznek is nevezik.

A meleg tavasz az élénk meleg színekben ragyog leginkább.
A merész vibráló színeket is nyugodtan viselheti, nem nyomják el természetes színeit.

A különleges színpárosításoktól sem kell visszariadnia,
lényeg, hogy mindig meleg színek kerüljenek egymás mellé.

Az aranyló fényű ruhadarabokban ragyognak természetes színei, de a tavaszi üde zöldek is remekül állnak neki. A meleg ősztől világosabbak és finomabbak a színei. így a nagyon élénk színek nem előnyösek számára.


Világos tavasz

A világos tavasz finom, lágy hatású. Haja aranyszőke, bőre tej, krém, elefántcsont és makadámdió színű lehet. Szeme világoskék, türkiz, zöld, vagy mogyoróbarna.

Kate Hudson

A világos tavasz pasztell színei a nyári pasztellekhez közelítenek, de azoknál többnyire melegebbek. Tavasz-nyár típusként is emlegetik.

A sötét, vagy élénk színek nem minden esetben előnyösek számára,
a halvány tavaszi színekben ragyog igazán.

A legkevésbé telített tavaszi színek némi semleges földszínnel
párosítva különösen jól mutatnak a világos tavaszon.

Egyes színkombinációk nagyon közelítenek a nyár típus palettájához,
de összhatásukban kicsit domináljon bennük a sárgás, napos jelleg.

A tóp a világos tavasz, a világos- és lágy nyár, de még a lágy ősz palettáján is megtalálható. Attól függően, hogy milyen színeket rakunk mellé, egészen más végeredményt kapunk.

Vajon te is valamelyik tavasz színtípusba tartozol? Derítsük ki egütt! Gyere el színtanácsodásra!


Képek forrása:google.hu

***

 

 

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"