K&S Stúdió - ahol magadra találsz...

Színtanácsadás, stílustanácsadás, sminktanácsadás

A tél típus

A tél típusra a sötét színek jellemzők. Haja sötét, bőre viszont lehet világosabb árnyalatú éppúgy, mint sötét. Gyakoriak az éles kontrasztok: sötét haj, világos bőr, világos szem. Színeire összhatásukban a hideg, élénk jelző illik leginkább.

Sötét tél

sötét tél sötét és hideg összhatású. Haja hamvas sötétbarna, fekete, mákos, vagy ezüst. Bőre lehet kesudió, pekándió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű. Szeme általában sötétbarna, vagy fekete.

Julianne Margulies

A sötét tél a sötét és élénk színek közül válogathat, de a világos, hideg (jeges) színek is megtalálhatók a palettáján.  A fekete és a fehér is remek választás számára. Mivel az őszhöz közel álló színtípus, némileg érvényesül rajta az ősz lágyabb, melegebb hatása.


Hideg tél

hideg tél tiszta és hideg benyomást kelt színeivel. Haja, fekete, hamvas barna, mákos, vagy ezüst, bőre kesudió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű, szeme sötétbarna, vagy fekete, esetleg világosabb (kék, vagy zöld) is lehet.

Michelle Dockery

A hideg tél színpalettáján a kékek, a lilák és a hideg rózsaszínek dominálnak. A kissé füstös, kékes fény a nyár hatása a palettáján.


Tiszta tél

A tiszta télre az ellentétes hatások jellemzőek. Haja fekete, sötétbarna, mákos, vagy ezüst. Bőre nagyon világos, tej, krém, vagy elefántcsont színű. Szeme világoskék, türkiz, zöld, esetleg világos mogyoróbarna.

Lauren Graham

A tiszta télnek is jól állnak a kékek, különösen az élénk árnyalatok. A fekete, a fehér is kiemeli természetes színeit, de az élénk pirosakban, hideg sárgákban, zöldekben, lilákban is jól mutat. Az erős világos-sötét kontrasztok különösen előnyösek számára. Az élénk vibrálás annak köszönhető, hogy ez a színtípus a tavaszhoz közelít.

***