Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A tél típus színei

A tél típusra a sötét színek jellemzők. A tél típus hajszíne sötét, bőre viszont lehet világosabb árnyalatú éppúgy, mint sötét. Gyakoriak az éles kontrasztok: sötét haj, világos bőr, világos szem. A tél típus színeire összhatásukban a hideg, élénk jelző illik leginkább. A tél típus öltözködésében a hideg jeles színek, a fekete és a fehér színek és az élénk árnyalatok is megférnek.

Sötét tél típus

sötét tél sötét és hideg összhatású. A sötét tél típus hajszínei a hamvas sötétbarna, a fekete, a mákos, vagy az ezüst. Bőre lehet kesudió, pekándió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű. Szeme általában sötétbarna, vagy fekete.

Julianne Margulies

A sötét tél típusú nő a sötét és élénk színek közül válogathat, de a világos, hideg (jeges) színek is megtalálhatók a palettáján.  A fekete és a fehér is remek választás számára. Mivel az őszhöz közel álló színtípus, némileg érvényesül rajta az ősz lágyabb, melegebb hatása.


Hideg tél típus

hideg tél típus tiszta és hideg benyomást kelt színeivel. Haja, fekete, hamvas barna, mákos, vagy ezüst, bőre kesudió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű, szeme sötétbarna, vagy fekete, esetleg világosabb (kék, vagy zöld) is lehet.

Michelle Dockery

A hideg tél színeiben a kékek, a lilák és a hideg rózsaszínek dominálnak. A kissé füstös, kékes fény a nyár hatása a színpalettáján.


Élénk tél típus

A élénk tél típusra az ellentétes hatások jellemzőek. Haja fekete, sötétbarna, mákos, vagy ezüst. Bőre nagyon világos, tej, krém, vagy elefántcsont színű. Szeme világoskék, türkiz, zöld, esetleg világos mogyoróbarna.

Lauren Graham

Az élénk télnek is jól állnak a kékek, különösen az élénk árnyalatok. A fekete, a fehér is kiemeli természetes színeit, de az élénk pirosakban, hideg sárgákban, zöldekben, lilákban is jól mutat. Az erős világos-sötét kontrasztok különösen előnyösek az élénk tél típusú nők számára. Az élénk vibrálás annak köszönhető, hogy ez a színtípus a tavasz típushoz közelít.

Vajon te is valamelyik tél színtípusba tartozol? Derítsük ki egütt! Gyere el színtanácsodásra!

*** 

google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8