• stílustanácsadás

Az ősz típus

Az őszről mindenkinek a meleg színek, sárgák, vörösek, sárgászöldek és barnák jutnak eszébe. Ezek a színek teszik élénkké és ragyogóvá az ősz típust.

Lágy ősz

Összhatásában meleg és semleges. Haja lehet szőke, barna, vagy ezüst, de mindenképpen tompa, szürkés és nem élénk az árnyalata. Bőre a krém és a kesudió közötti színtartományba tartozik, szeme halvány türkiz, halvány mogyoróbarna, vagy szürkészöld.

Drew Barrymore

A lágy ősz színei kissé a nyár színei felé tendálnak, az ősz színei közül a legpasztellebbek, a leghidegebbek, legnatúrabbak, ezért ősz-nyár típusként is szokták emlegetni.

A lágy ősz a meleg, de nem élénk árnyalatokban mutat legjobban,  sem a fekete, sem az élénk narancssárga nem előnyös számára. Ellenben a zöldek és barackrózsaszínek között bátran válogathat.

A lágy ősz számára sem a túl sötét, sem a túl élénk színek nem előnyösek, így a narancssárgának is inkább csak a rozsdabarnába hajló árnyalata jöhet szóba.

Tompa. fáradt, fakó. Ezekkel az igazán nem kellemes jelzőkkel illethetjük a lágy ősz színpalettáját, ám nekik mégis remekül állnak.

A lágy ősz ruhatárában is jól megfér a rozsdabarna, a mély lazacrózsaszín és a szürkésbarna (tóp).

 


Meleg ősz

A meleg ősz élénk, aranyló összhatású típus. Haja aranyszőke, eperszőke, vörös, meleg szürke, vagy lágy szürke. Bőre mandula, vagy pekándió színű, kicsit sárgás árnyalatú. Szeme mogyoróbarna, topáz, meleg türkiz, vagy aranybarna.

A meleg ősz remekül mutat a narancssárgában, a sötétkékben, vagy a sötétbarnában. A sötét türkiz és az olívazöld különösen jó választás számára.

Julianne Moore

A meleg ősz színein a tavasz élénksége és melegsége érződik, a legélénkebb, legmelegebb őszi színek találhatóak ezen a palettán, melyet ősz-tavasz típusként is ismerhetjük.

Milyen jó kiegészítője a meleg rozsdabarnának a smaragdzöld! És harmadikként hogyan símul melléjük ez a sárgászöld!

Ezeket a színeket látva, szinte érezzük a sütő melegét, ahogy a megbarnult sütőtököt kivesszük belőle. A meleg ősz ragyog ezekben a színekben!

Narancssárgák, türkizek, mind ide a meleg őszhöz!


Sötét ősz

Az utolsó ősz típus, a sötét ősz, melyre a telített és meleg hatás a jellemző. Haja vöröses-, gesztenye-, sötétbarna, vagy fekete. Bőre kesudió, pekándió, mandula, vagy föld színű. Szeme sötétbarna, mogyoróbarna, vagy fekete. Leginkább a sötét, meleg színek emelik ki saját színeit.

Julia Roberts

A sötét ősz, ahogy azt az elnevezése is mutatja a legsötétebb őszi színeket tartalmazza. Közelít a tél felé, ezért ősz-tél típusnak is nevezik. Hidegebb árnyalatok is megtalálhatók a palettáján.

Ki más viselhetne bátran ennyi meleg, sötét színt együtt, mint a sötét ősz?

A sötét ősz egészen a feketéig merészkedhet, de legjobb, ha mellette őszi színek is megjelennek a szettben.

Így is remek az összhatás, de élénkebb színekkel is párosíthatjuk a sötét meleg színeket.


Vajon te is valamelyik ősz színtípusba tartozol? Derítsük ki egütt! Gyere el színtanácsodásra!

A képek forrása: google.com, pinterest.com

***

 

 

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"