K&S Stúdió - stílustanácsadás felsőfokon

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás, alapruhatár tervezés

Divat

Stílusikonok - Letizia, spanyol királyné

2018.05.23.

Számomra Letizia Ortiz Rocasolano napjaink legelbűvölőbb stílusikonja, akit letisztult stílusa, bájos kisugárzása és allűröktől mentes közszereplői magatartása tesz igazán királynőivé.

tovább

A nagy kendő mustra - a K&S Stúdió ajánlásával

2018.02.20.

Néhány általam kedvelt üzletlánc kendő kínálatát végigböngésztem és elkészítettem számotokra a színtípusonkénti javaslataimat. Igaz, amikor e sorokat írom éppen szakad a hó, de biztosan tudom, hogy hamarosan itt a tavasz. :) És, ha tavasz, akkor könnyű, üde színes kendők, melyek megkoronázzák a tavaszi öltözeteinket és megújulást jelentenek akár egy régebbi kabáttal, vagy kosztümmel párosítva.

tovább

10 tipp a mintás ruhadarabok párosításához

2018.02.07.

Nagy divat manapság a különféle mintás ruhadarabok egy szettbe helyezése. A kreatív, vagy extravagáns stílusok kedvelői szívesen viselnek ilyen variációkat, de sokszor hallom, hogy jó lenne egy kis útmutatás, hogy a mintás összeállítások valóban stílusosak érdekesek legyenek.

tovább

Nadrágban az oltár előtt?

2017.05.18.

Az esküvői ruha kiválasztása mindig fejtörést okoz a menyasszonynak. Sokan szeretnének királynőhöz méltó abroncsos szoknyát, mások az egyszerűbb vonalvezetésű megoldásokat tartják az egyéniségükhöz közelebb állónak.

tovább

Jeggings, a 2010-es évek farmernadrágja

2017.05.02.

Az ezredforduló táján a trapéznadrág divatjának ellenpontjaként a teljesen szűk, skinny farmernadrágok árasztották el a divatpiacot. (Megjegyzem, mindkettő volt már divatban, az előbbi a ’70-es években, az utóbbi a ’80-as évek elején).

tovább

A szemüveg aranykora

2017.04.11.

Szemüvegesnek lenni ma már nem stigma, hanem sikk. Harminc évvel ezelőtt még szégyenkezve biggyesztettük az orrunkra az okulárét, szükséges rossznak tekintettük. A gyártók biztonságban érezték magukat, hiszen a szemüvegnek nem volt alternatívája, aki rosszul látott, az előbb-utóbb beletörődött, hogy a jó életminőségét csak szemüveggel őrizheti meg.

tovább

Kedvencünk: a fehér nadrág

2017.03.29.

Nos, a cím ezúttal kicsit félrevezető. Igaz ugyan, hogy sokan kedveljük a fehér nadrágot, ám az a tapasztalatom, hogy ezzel a ruhadarabbal kapcsolatban igencsak megoszlanak a vélemények. Egyesek télen, nyáron, esőben, napsütésben szívesen viselik, másoknak viszont soha eszükbe sem jutna fehér nadrágot vásárolni.

tovább

Divatos minták a tavaszi-nyári szezonban

2017.03.20.

Az a tapasztalatom, hogy a tavaszi-nyári szezonban hajlamosabbak vagyunk mintás holmikat viselni, mint télen. A mintaválasztás ugyanakkor nem is olyan egyszerű feladat, hiszen nem csupán az egyéniségünk, de a testalkatunk és a színtípusunk is befolyásoló tényező lehet. Bár ez az írás leginkább a trendekről szól, mégis megpróbálok némi útmutatást is nyújtani a mintaválasztáshoz.

tovább

2017 tavaszi divatszínei

2017.03.09.

Az idén tavasszal is remek színek kerültek a Pantone palettájára. Minden színtípus megtalálhatja a színét és remek kombinációkra is alkalmat ad a kiválasztott 10 árnyalat.

tovább

A fekete harisnya

2016.11.22.

Az őszi-téli-koratavaszi időszakban mindig felmerül a fekete harisnya kérdése. Viseljük? Ne viseljük? Mikor viseljük? Mivel viseljük? Számtalan kérdés előkerül, szóval érdemes kicsit elidőzni a témánál.

tovább