K&S Stúdió

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás felsőfokon

Divat

A nagy kendő mustra - a K&S Stúdió ajánlásával

2018.02.20.

Néhány általam kedvelt üzletlánc kendő kínálatát végigböngésztem és elkészítettem számotokra a színtípusonkénti javaslataimat. Igaz, amikor e sorokat írom éppen szakad a hó, de biztosan tudom, hogy hamarosan itt a tavasz. :) És, ha tavasz, akkor könnyű, üde színes kendők, melyek megkoronázzák a tavaszi öltözeteinket és megújulást jelentenek akár egy régebbi kabáttal, vagy kosztümmel párosítva.

tovább

10 tipp a mintás ruhadarabok párosításához

2018.02.07.

Nagy divat manapság a különféle mintás ruhadarabok egy szettbe helyezése. A kreatív, vagy extravagáns stílusok kedvelői szívesen viselnek ilyen variációkat, de sokszor hallom, hogy jó lenne egy kis útmutatás, hogy a mintás összeállítások valóban stílusosak érdekesek legyenek.

tovább

Nadrágban az oltár előtt?

2017.05.18.

Az esküvői ruha kiválasztása mindig fejtörést okoz a menyasszonynak. Sokan szeretnének királynőhöz méltó abroncsos szoknyát, mások az egyszerűbb vonalvezetésű megoldásokat tartják az egyéniségükhöz közelebb állónak.

tovább

Jeggings, a 2010-es évek farmernadrágja

2017.05.02.

Az ezredforduló táján a trapéznadrág divatjának ellenpontjaként a teljesen szűk, skinny farmernadrágok árasztották el a divatpiacot. (Megjegyzem, mindkettő volt már divatban, az előbbi a ’70-es években, az utóbbi a ’80-as évek elején).

tovább

A szemüveg aranykora

2017.04.11.

Szemüvegesnek lenni ma már nem stigma, hanem sikk. Harminc évvel ezelőtt még szégyenkezve biggyesztettük az orrunkra az okulárét, szükséges rossznak tekintettük. A gyártók biztonságban érezték magukat, hiszen a szemüvegnek nem volt alternatívája, aki rosszul látott, az előbb-utóbb beletörődött, hogy a jó életminőségét csak szemüveggel őrizheti meg.

tovább

Kedvencünk: a fehér nadrág

2017.03.29.

Nos, a cím ezúttal kicsit félrevezető. Igaz ugyan, hogy sokan kedveljük a fehér nadrágot, ám az a tapasztalatom, hogy ezzel a ruhadarabbal kapcsolatban igencsak megoszlanak a vélemények. Egyesek télen, nyáron, esőben, napsütésben szívesen viselik, másoknak viszont soha eszükbe sem jutna fehér nadrágot vásárolni.

tovább

Divatos minták a tavaszi-nyári szezonban

2017.03.20.

Az a tapasztalatom, hogy a tavaszi-nyári szezonban hajlamosabbak vagyunk mintás holmikat viselni, mint télen. A mintaválasztás ugyanakkor nem is olyan egyszerű feladat, hiszen nem csupán az egyéniségünk, de a testalkatunk és a színtípusunk is befolyásoló tényező lehet. Bár ez az írás leginkább a trendekről szól, mégis megpróbálok némi útmutatást is nyújtani a mintaválasztáshoz.

tovább

2017 tavaszi divatszínei

2017.03.09.

Az idén tavasszal is remek színek kerültek a Pantone palettájára. Minden színtípus megtalálhatja a színét és remek kombinációkra is alkalmat ad a kiválasztott 10 árnyalat.

tovább

A fekete harisnya

2016.11.22.

Az őszi-téli-koratavaszi időszakban mindig felmerül a fekete harisnya kérdése. Viseljük? Ne viseljük? Mikor viseljük? Mivel viseljük? Számtalan kérdés előkerül, szóval érdemes kicsit elidőzni a témánál.

tovább

Őszi kedvencünk: a trencskó

2016.08.23. Őszi kedvencünk: a trencskó

Az eredeti néven trench coat, vagy ahogy nálunk mondják, ballonkabát, esetleg viharkabát az őszi ruhatár klasszikus darabja. Hogy hogyan vált klasszikussá? Elég, ha csak Marlene Dietrich, vagy Audrey Hepburn nevét említem, akik nem csak nagyszerű színésznők, de divatikonok is voltak a maguk idejében (és mindörökké).

tovább