• .

2014 tavasz-nyár divatszínei

2014.06.11.

Az idei tavaszi-nyári idény divattervezők által megálmodott 10 meghatározó színét mutatom most meg.

A szín-trendeket természetesen nem kell minden áron követni, de ha egy-két árnyalatot a magadénak érzel, bátran egészítsd ki vele a nyári ruhatáradat.

Ahogy látod, a tavaszi-nyári palettán helyet kapott egy hideg és egy meleg lila (Violet Tulip, Radiant Orchid), egy élénk és egy pasztell kék (Dazzling Blue, Placid Blue), egy narancs- és egy napsárga (Celosia Orange, Freesia), egy meleg rózsaszín (Cayenne), egy halvány türkiz (Hemlock), egy halvány szürke (Paloma) és egy homokszínű árnyalat (Sand).

 Ezeket a színeket egymással is remekül variálhatod. Ha például az élénk kéket választod alapszínnek, az a világos türkizzel (mentazöld), vagy a narancssárgával is kiválóan mutat. Az előbbit a nyár, az utóbbit a tél típusúaknak javaslom.

Ha jobban megfigyeled a táskát, láthatod, hogy az élénk kék, a narancssárga kontrasztjához milyen jól illik a homokszín és az okkersárga is.

A meleg lilát a napsárgával és a halványlilával is kiegészítheted, de a melegrózsaszín és a halványkék is izgalmas kiegészítője lehet a lilának.

A homokszín és a halványszürke szinte minden más színnel variálható. Az élénkebb színek, mint például ez a narancssárga árnyalat, különösen jó választás lehet nyáron. 

 

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"