Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A GLAMOUR, a VINTAGE és a VINTAGE GLAMOUR stílus

2014.06.24.

Az öltözködési stílusokról már esett szó korábban. Most néhány új fogalommal ismerkedhetsz meg az öltözködési stílus témában.

A GLAMOUR egy női öltözködési stílus, melynek fő jellemzői a feltűnő, csillogó, flitterekkel és drágakő utánzatokkal díszített ruhadarabok. A szabásvonalak szűkek, olykor formabontóak, például a dekoltázs a hátra kerül. Az ’50-es években estélyi ruha divat volt, a hollywoodi sztárok világát volt hivatott megidézni.

Azóta a stílus kiterjedt a mindennapok viseleteire is, de továbbra is a luxus és az elegancia a fő jellemzője. Leginkább a drámai stílussal állítható párba.

Míg a glamour a hollywoodi pompára épül, addig a VINTAGE fő jellemzője a romantika és a régi idők iránti nosztalgia. A régi ruhadarabok újakkal, modernekkel való párosítása teszi különlegessé ezt a stílust. Az összhatás a régi időket idézi, ugyanakkor egyedi, különleges és kreatív. Az irányzat szívesen nyúl a virágmintás, csipkés ruhadarabokhoz, melyeket például kopott farmerrel párosít. A romantikus stílust kedvelők egyedivé tehetik öltözködésüket a vintage stíluselemeivel.

A VINTAGE GLAMOUR egy viszonylag új irányzat, mely a két stílust ötvözi. Jellemzői a visszafogott pasztell színek keverése a csillogó, feltűnő ruhadarabokkal, kiegészítőkkel. Az összhatásra az éles kontrasztok jellemzőek: az ódon és a modern, valamint a visszafogott, romantikus pasztellek és a fényűző, csillogó ruhadarabok keverednek.

 

***

A képek forrása:pinterest.com

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8