Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A nagy kendő mustra - a K&S Stúdió ajánlásával

2018.02.20.

Néhány általam kedvelt üzletlánc kendő kínálatát végigböngésztem és elkészítettem számotokra a színtípusonkénti javaslataimat. Igaz, amikor e sorokat írom éppen szakad a hó, de biztosan tudom, hogy hamarosan itt a tavasz. :) És, ha tavasz, akkor könnyű, üde színes kendők, melyek megkoronázzák a tavaszi öltözeteinket és megújulást jelentenek akár egy régebbi kabáttal, vagy kosztümmel párosítva.

Még mielőtt nekiláttok a cikk böngészésének, felhívom a figyelmeteket, hogy a színes kelmék esetében nem szükséges, hogy a kompozícióban található összes szín megegyezzen a palettátokon található színekkel. Megjelenhetnek az anyagmintában akár komplementer színek is, a lényeg, hogy ne ezek domináljanak. Mindig az összhatás számít.

A kendőkhöz belinkeltem az eredeti lelőhelyet is, arra azonban nem tudok garanciát vállalni, hogy azok hetek, vagy hónapok múlva is fellelhetők lesznek az üzletek polcain, vagy a webshopokban.

Induljon tehát a nagy kendő mustra!


Világos nyár

Mohito - absztrakt mintás Mohito - virágmintás Orsay - metál virágmintás

Ez a szép, halványszürke kendő ezüstmetál mintával minden nyár típusnak remek szolgálatot tehet a tavaszi szezonban.
A világos nyarak legjobb, ha más világos nyári színekkel kombinálva viselik.

Lágy nyár

Orsay - chevron mintás

Mango - kockás

Mohito - absztrakt mintás

A lágy nyár számára a szürke és a kissé melegebb, mályvás rózsaszín kombinációja nagyon jó választás.
A chevron mintában világosabb és sötétebb szürkék is megjelennek, ami izgalmassá és mozgalmassá teszi az összhatást.

Hideg nyár

Orsay - csikosMango - kockásMango - levélmintás

A hideg nyár számára a kissé kontrasztosabb megoldások is szóba jöhetnek, a tengerészkék és a törtfehér kiegészülhet akár rózsaszínnel,
akár meggypirossal, de a citromsárga, vagy a türkiz is remekül feldobja ezt a klasszikus színpárost.


Világos tavasz

Orsay - lepke mintaMohito - virágmintaMango - absztrakt minta

A világos tavasz színeiben van erő, annak ellenére is, hogy lágy és pasztell színvilágot képviselnek. Ha ebbe a típusba tartozol, választhatsz monokróm megoldásokat, de nem kell félned a tarkább kendőktől sem. Lényeg, hogy az összhatás legyen pasztell, világos és meleg.

Meleg Tavasz

Mango - virágmintásOrsay - virágmintásMango - pöttyös

A meleg tavasz tobzódhat a különféle piros árnyalatokban, a pipacspirostól, a paprikapiroson át a korall pirosig. Természetesen más, a színpalettáján szereplő színek közül is válogathat, de ezek a meleg árnyalatok talán a legütősebbek számára.

Élénk tavasz

Mango - virágmintásOrsay - zebra mintásMango - virágmintás

Az élénk tavasz számára a legvadabb színkombináció sem túlzó, tiritarka színkavalkád, vibráló komplementerek, ez az élénk tavasz világa. A fekete sem tilos, ha mellette élénk tavaszi színek is megjelennek.


Lágy ősz

Mango - csíkosOrsay - leopárd mintásMango - kockás

A lágy ősz visszafogottságban vetekszik a lágy nyárral, de kicsit melegebbek a színei. A pasztell őszi színek adják leginkább a karakterét ennek a színtípusnak. Tartózkodjunk az élénk színektől. Egyes melegebb szürkék (tóp, zöldes-szürke)megjelenhetnek a palettán.

Meleg ősz

Madeleine - tarkaMadeleine - geometrikusOrsay - pöttyös

A meleg ősz a legélénkebb ősz színtípus, az őszi napsütötte táj színeiben pompásan mutat. Sajnos, ahogy sejtettem, a tavaszi kendőmustra alkalmával az őszi színekben nem dúskál a kínálat.

Sötét ősz

Orsay - levél mintásMango - csíkosOrsay - csíkos

A sötét ősz típus tavasszal és nyáron hajlamos átcsúszni a meleg ősz színvilágába, hiszen vágyik a világosabb, élénkebb árnyalatokra. Előkerülnek a mustársárgák, a narancsok, a bordók, vagy a mélyebb türkizek. Ugyanakkor nem tud olyan meleg és  sötét színkombinációt találni, mely ne állna jól neki.


Élénk tél

Orsay - virágmintásOrsay- virágmintásMango - trópusi mintás

A tél típusok remekül festenek az élénk kékekben. Ez a szép kobaltkék kendő vidám tavaszi hangulatával igazán jó választás az élénk telek számára. Ez a színtípus, az élénk tavaszokkal karöltve gyakorlatilag bármit magára vehet, ha elég élénk a színe... :)

Sötét tél

Orsay -virágmintásMango- virágmintádOrsay - virágmintád

A sötét telek sem igazán kegyeltjei a tavaszi kollekcióknak, de azért még mindig jobb helyzetben vannak, mint a sötét ősz típusba tartozók, ha most indulnak kendőt vásárolni. A sötét alapon élénk mintás kendők ha a téli kollekcióból maradtak is, de remekül mutatnak a sötét teleken. (Sajnos ezt a képek nem illusztrálják kellőképpen a szőke hajú modellel...)

Hideg tél

Orsay - csíkosMohito- lepke mintásMango - csíkos

A hideg tél részesítse előnyben a szatén és selyem kendőket. A fényes anyagok ugyanis, különösen, ha jeges pasztellekről van szó, különleges ragyogást eredményeznek. A jeges pasztellek mellett természetesen a klasszikus téli színek, így a tűzpiros, a királykék, vagy a fekete is jó választás, de az összhatás ne legyen sem nagyon harsány, sem nagyon sötét.

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8