Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A Pantone őszi divatszínei

2016.08.18.

A Pantone idei őszi színválasztékában a kékek (Riverside, Airy Blue) és a szürkék (Sharpskin, Warm Taupe) képviselik az állandóságot, a stabilitást. A vörösek (Aurora Red, Dusty Cedar, Potter`s Clay) melegséget és a bizalmat szimbolizálják. Az élénk lila (Bodacious) és a mustár sárga (Spicy Mustard) egy kis egzotikus hangulatot csempésznek az őszbe.

A mustársárga igazi őszi szín. Előnye, hogy jól variálható hideg és meleg színekkel egyaránt. Az idei színválasztéknak a Spicy Mustard a Jolly Jokere, a paletta bármelyik színével remek párost alkothat. A Mustard természetesen az ŐSZ színtípus színpalettáján található.

A Potter's Clay vörösesbarna árnyalata szintén az ősz színe, nem is kérdés, hogy ott van a helye a palettán. Élénk, ugyanakkor meleg hatása különösen jól érvényesül a zöldek mellet, mint amilyen például Lash Meadow.

A fáradt vörös Aurora Red  is belesímul az ősz színhangulatába. A hideg színtípusba tartozók az előző kettővel együtt, ezt a színt is csak másokon csodálhatják. Az idei színpalettáról a mustár mellett talán a tóp a legmegfelelőbb párja.

A Dusty Cedar a hússzínhez, vagy a mályvához hasonló szürkés-barnás rózsaszín. Az előzőekkel ellentétben nem meleg szín, a NYÁR színpalettáján található, közelebbről a LÁGY NYÁR színe. Ahogy a montázson is látható, a Pantone idei őszi színpalettájáról a szürke (Sharkszkin) a legméltóbb párja, bár én a tóppal és a mustársárgával is szívesen összeismertetném.

Az atraktív Bodacious a TÉL színtípus egyik lila színe. Markáns és hideg, ami egyáltalán nem jellemző az ősz színvilágára. Mindemellett számos színnek remek kiegészítője lehet, így a zöld, a szürke, a tóp, a kékek és természetesen a mustársárga is bátran párosítható vele.

A jeges, de mégis könnyed Airy Blue szintén inkább a telet juttatja eszünkbe, mint az őszt. A HIDEG TÉL színtípusnak különösen jól áll ez az árnyalat, bár a NYÁR típusúak is bátran próbálkozhatnak vele. A Riverside, a Lush Meadow, a Bodacious, a Sharkskin, de a Taupe is méltó társa lehet. A mustársárgával és a rozsdabarnával izgalmas variációkat alkothat. Én biztosan kipróbálnám!

A Riverside egyfajta szürkéskék, talán az acélkékhez áll legközelebb. A NYÁR színtípusba tartozók biztosan remekül mutatnak majd benne. Az idei színkínálat hideg színei közül ez a legsímulékonyabb árnyalat, gyakorlatilag mind a kilenc szín mellé tehető.

A Lush Meadow egyfajta smaragdzöld, mely az ŐSZ színtípus palettáján található, éppen ezért jól megfér a korábban bemutatott meleg színek mindegyikével. Mivel ebben a zöldben elég erőteljes a kék hatása, a kékekkel  együtt is kellemes. A lila mellett kontrasztos, vibráló lesz az összhatást, a szürke és a tóp pedig higgadtságot kölcsönöz a színhangzatnak.

A Warm Taupe a szürkésbarnák közé tartozik, melyek leginkább a LÁGY színtípusoknak áll jól. A LÁGY ŐSZ és a LÁGY NYÁR palettáján is megtalálható. Semleges szín, mely nyugalmat, visszafogottságot hoz magával.

Ez a szép középszürke, mely a Sharkskin nevet kapta a keresztségben szintén a semleges színek közé tartozik. Mint minden szürke, természetesen ez is a NYÁR színtípusok színvilágának része. A színpárosításra vonatkozóan nincs ellenjavallat.

Én is elkészítettem a magam montázsait 
a Polyvore felhasználásával. Lapozzatok!


***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8