Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Az idei nyár fürdőruhadivatja

2015.05.19.

Azt hiszem, ideje, hogy körülnézzünk a fürdőruhák között, ezen a szép májusi délelőttön! Első blikkre azt mondanám, a korábbinál színesebb és változatosabb az idei fürdőruha divat.

Korábban már írtam arról, hogy milyen testalkathoz milyen fürdőruha fazon illik, de a fehérneműkkel kapcsolatos bejegyzéseket is érdemes átfutni:

Ebben a bejegyzésben az idei fürdőruha trendre fókuszálunk. Talán nem is egy trendről beszélünk, hiszen fazonjaiban, stílusában és színvilágában is igen sokrétű az idei divat.

1. Klasszikus időtlenség

Ezek a modellek évtizedek óta megtalálhatók a fürdőruha választékban. Klasszikus egyszerűség, időtlen szabásvonalak jellemzik ezeket a fürdőruhákat.

2. Vissza a’90-es évekhez

Magasan ívelő highrise szabásvonalak, egyszerű, úszódresszek. Ezeket a fürdőruhákat nézve lelki szemeink előtt megjelennek a Baywatch szereplői.

3. Vissza a ’70-es évekhez

Újra hódít a kötött, horgolt fürdőruha. Szerencsére a textilipar fejlődésének köszönhetően ezek a modellek rugalmasak, testhez idomulók, nem úgy, mint 30 évvel ezelőtti kényelmetlen elődjeik.

4. Fodros melltartók

A melltartókra applikált fodrok már máskor is megjelentek a fürdőruhákon. A most újra divatos fodorcsodáknak különösen a kisebb mellmérettel rendelkezők örülhetnek.

5. Mintaorgia

Az újdonságok sorát kezdjük a mintákkal. Az ideihez fogható szín és minta-kavalkádot még nem produkált a fürdőruhaipar. Aki szereti a feltűnést, most vásároljon fürdőruhát!

6. Melltartó helyett top

A melltartók az idén sok esetben topokká fejlődnek, melyek többé-kevésbé eltakarják a felsőtestet. Egyes megoldások igen érdekes, igazi biotetkó mintázatot eredményeznek majd a lebarnult bőrön. :)

7.  Áttetsző betoldások

Ezek a hálós, áttetsző betoldásokkal, kivágásokkal díszített, sok részből összevarrt modellek engem a korcsolyázók és a talajtornászok ruháira emlékeztetnek, de kétségtelenül színesítik a 2015-ös fürdőruha választékot.

8. Hosszú ujjak

Sajnálatos módon a környezeti hatások nyomásának engedve a divatipar is kénytelen olyan fürdőruhákat kreálni, melyek minél nagyobb bőrfelületet takarnak el a káros napsugarak elől. Ezek a hosszú ujjú fürdőruhák inkább praktikusak, mint szépek, bár lehet, hogy ez csak nézőpont kérdése…

9. Testlánc

Végezetül egy kiegészítőről teszek említést, mely egyre népszerűbb. A fürdőruhákhoz tervezett mutatós láncok feldobják, színesítik szexisebbé teszik a fürdőruházatot.

Nos, remélem mindenki talál kedvére való modellt a színes kínálatban! Jöhet a nyár! :)

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8