• stílustanácsadás

Divatbakik 2.0

2014.05.21.

Újabb 10, követésre nem javasolt jelenséget szedtem csokorba.

1. Legging - bár a rugalmas pamut jersey kényelmes viselet, sokan félreértik annak az öltözködésben betöltött szerepét. A legging NEM nadrág! Szörnyű látvány az elöl-hátul a testnyílásokba vágó szövet... Inkább hosszú ingek, pulóverek, tunikák alá javaslom.

2. A platform cipők - amellett, hogy balesetveszélyesek, csúnyák is a lópatára emlékeztető platform cipők. Ez esetben is azt javaslom, hogy kerüld a túlzásokat. A talpmagasított fazonok között is találni kecseset, ízléseset.

3. Mindig meglep, amikor valakit elragad egy bizonyos szín iránti vonzalma és magára szed mindent, amit csak talál ebben az árnyalatban. Jobb, ha kedvenc színeinket más színekkel variáljuk, ha nem szeretnénk például egy adag vattacukorra hasonlítani.

4. A kutyafül frizura - Victoria Beckham hozta divatba és rövidesen a fél világ úgy érezte, hogy neki is ez a frizura kell a fejére. Fényképeken persze jól mutat, de amikor az utcán haladva, a kétoldalt hosszúra hagyott tincsek lobognak a szélben, az több, mint vicces.

5. A macskakarom szerű, hegyes körmök a férfiak elriasztását szolgálják. Ha ez a cél, akkor hajrá! Munkahelyre semmiképpen nem javaslom a feltűnő körömviseletet. Mellesleg a hosszú hegyes körmök a mindennapi tevékenységekben is gátolják az embert...

 

6. Az '50-es években a tenyérnyi retikülöket a karjukra akasztva hordták a hölgyek. Valamiért ez a póz újra elterjedt, de a mai nők szekrény méretű táskákat akasztanak a karjukra. Vajon miért? Amellett, hogy kényelmetlen a nehéz, méretes táskákat a karon tartani, elég fura látvány is.

7. A csípőnadrágok kora lassan leáldozik, de még most is gyakran belát az ember oda is, ahová nem akar. A "kőműves dekoltázs" nagyon csúnya látvány! Aki kedveli a csípőnadrágot, ügyeljen arra, hogy ebben a látványban csak az részesüljön, aki igényli. :)

8. Bizsu szettek - vigyázzunk a bizsusoknál kínált, olykor nagyon ízléstelen szettekkel. Ha hangsúlyos nyakláncot választunk, ne vegyük fel a hozzá ajánlott, szintén hangsúlyos fülbevalót. Mindig csak egy feltűnő ékszer legyen rajtunk!

9. A férfiak egy része nehezen találja el a megfelelő nadrághosszt. Hol bokalengető, hol a bokán sűrű redőkben végződő nadrágszárakat látni. A helyes hossz, ha a nadrág a cipő felső részét eltakarja és enyhén redőzik a lábfejen. A szűkebb szárú nadrágok lehetnek ennél rövidebbek, de járás közben a zokni ne látszon ki a nadrágszár alól.

10. Az autós táska - az a tapasztalatom, hogy a férfiak bajban vannak a táskákkal. Korábban láttuk, hogy a nadrág és zakó zsebek kitömése, vagy a hátizsák nem jó megoldás. Ugyanilyen melléfogás az autóstáska, különösen, ha a csuklóra akasztva himbálja a tulajdonosa. :) Öltönyhöz az elegáns kézitáskákat, sportosabb viselethez a vállra akasztható, vagy vállon átvetett, hosszú pántos táskákat javaslom.

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"