Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Divatbakik - soha ne kövesd el ezeket a hibákat!

2014.05.15.

Most néhány öltözködési szarvashibát vehetsz szemügyre a teljesség igénye nélkül.

1. Gyakori hiba, hogy túl kicsi, vagy túl nagy ruhát erőltet magára, aki nem elégedett a külsejével. Előbbi azt hiszi, ha belepréseli magát egy kisebb méretű ruhadarabba, akkor maga is kisebbnek látszik. Természetesen ennek az ellenkezője igaz. Az utóbbi a nagyobb ruhamérettel akarja palástolni idomait. Ez sem jó taktika, inkább slampos, rendetlen külső a végeredmény. A megfelelő méret és a megfelelő szabásvonal kiválasztása a megoldás!

2. Nagy bánatomra tavasztól őszig gyakran akad a tekintetem a női és férfi szandálokból kikandikáló zokniba, harisnyába. Az egész napomat elrontja ez a látvány. Jegyezd meg (ha még nem tudtad) nyitott cipőt csak meztelen lábfejre húzunk! Ha kényelmetlennek érzed a csupasz lábat a szandálban, inkább válassz jól szellőző (pl. lukacsos) zárt cipőt.

3. Nőknél rendkívül zavaró a nem megfelelő fehérnemű. Bár sokan azt hiszik, hogy a ruha alatt mindegy, hogy mi van rajtunk, ez óriási tévedés! A nadrágon átsejlő bugyi, vagy a formátlan mellet eredményező melltartó, esetleg a háton hurkákat képező pántok nagyon csúnyán rontják az összhatást. Ennél már csak az a borzasztóbb, ha nem veszel melltartót. Tudom, hogy sok férfi másképpen vélekedik erről :), de még, ha gyönyörű mellekkel áldott is meg a sors, inkább tartogasd a párodnak a látványt!

4. Sportolásra való cipőben, vagy melegítőben akkor mutatkozz, ha sportolsz. Minden más esetben válassz az utcára való viseletet. Ha a sportos stílust kedveled, akkor is találsz más, utcára való ruhadarabokat.

5. A farmerrel se ess túlzásba. A farmerhez farmer megoldás sok! Farmernadrághoz válassz pamut, vagy vászon anyagból készült inget, vagy dzsekit. Ha a felsőrész farmer, akkor a nadrág legyen más anyagból. Különösen akkor csúnya a farmer-farmer kombináció, ha többféle, össze nem illő árnyalatból áll.

6. A nők kedvelik a táskákat, így ritkábban esnek abba a hibába, ami szinte minden férfire jellemző, nevezetesen, hogy zsebeiket telerakják mindenféle dologgal, ami nem oda való. Uraim! Ez is egy öltözködési szarvashiba!

7. Ha a 6. pontban leírtakat megszívleled, kérlek, hogy az alkalomhoz illő táskába tedd a dolgaidat. Soha ne viselj az öltönyhöz hátizsákot!

8. Mindig figyelj a cipő, zokni, nadrág hármas harmóniájára! (Erről már írtam korábban a cipőkről szóló cikkben.

9. Ne téveszd össze a letisztult stílust az unalmas viselettel! Ha soha egyetlen érdekesebb színt, fazont, mintát, vagy kiegészítőt sem viselsz, garantáltan szürke egérnek fogsz látszani.

10. Soha ne ess túlzásokba! Kerüld az ékszerek, élénk színek, látványos minták halmozását! 

A képek forrása: google.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8