Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Drámaian elegáns: a DÁMA

2015.01.23.

A dáma elegáns, drámai, kihívó, odavonzza a tekintetet, de nem csupán nívós, igényes, exluzív ruháival, kiváló ízlésével, hanem ami ezek mögött van: a személyiségével.

Nem véletlen, hogy az igazi dáma nem fiatal. A 35 év alatti korosztályokban ne is keressük, nagyon ritka, hogy ez a kifinomult ízlés és igényesség egy fiatal nőben már kiforrott. Nem is beszélve arról, hogy az igényes, exluzív alapanyagok és ruhaneműk árát nem egy pályakezdő pénztárcájára szabták.

Ha egy dáma jön veled szemben, biztosan észreveszed. Egy pillanatra elakad a lélegzeted és azonnal arra vágysz, hogy neked is ilyen legyen a megjelenésed. Talán nem is tudod, hogy miért vágysz erre, hiszen a ruhadarabok nem a te ízlésvilágodat tükrözik, ez a megjelenés nem a te stílusod. Talán nem fogalmazódik meg benned, hogy a harmónia és a stílusosság olyan elegyét látod, amelyet nincs stylist, aki elő tud állítani.

Ez a megjelenés ugyanis nem csupán a mesterien összerakott szettekről szól, kell hozzá a viselője, aki ezzel a öltözettel azonosulni tud, akinek ez nem csupán a ruhája, de az egész lényének a lenyomata, az élettapasztalatának, az életszeretetének és az önbecsülésének az utánozhatatlan kombinációja. Dámának lenni egyfajta életstílus.

Sajnos hazánkban ez a nőtípus szinte teljesen eltűnt. Talán az életformánk, talán az ország miliője, talán a vizuális- és öltözködési kultúránk alacsony színvonala, talán a pénztárcánk, vagy mindez együtt nem engedi, hogy egy nő igazi dámává váljon.

A 35 feletti nőket a divatipar, a szépségipar már leírja és a nők beletörődnek, hogy a csillogást, személyiségük kiteljesedését nem mutatják meg a világnak. Átengedik a terepet az utánuk következő generációknak.

Elég azonban Bécsig elmenni, hogy dámákkal találkozzon az ember és eltöprengjen azon, hogy mit is jelent önmagával elégedett, az életben kiteljesedett nőnek lenni.

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8