Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Kedvencünk: a trencskó

2016.08.23.

Az eredeti néven trench coat, vagy ahogy nálunk mondják, ballonkabát, esetleg viharkabát az őszi ruhatár klasszikus darabja. Hogy hogyan vált klasszikussá? Elég, ha csak Marlene Dietrich, vagy Audrey Hepburn nevét említem, akik nem csak nagyszerű színésznők, de divatikonok is voltak a maguk idejében (és mindörökké).

Miért is viselünk ballonkabátot?

Mert kényelmes.

Mert nem gyűrődik.

Mert az eső és a szél ellen is védelmet nyújt.

Mert minden alkalomra felvehetjük.

Mert örök divat.

Mert időtlen.

Mert ikonikus.

Abban, hogy a ballonkabát nem csupán egy hasznos ruhadarab, de klasszikus divatcikk, nagy része volt Thomas Burberrynek, aki az 1870-es években piacra dobott egy víztaszító anyagból készült kaftánt, melyre aztán egy egész cég épült. A Burberry Group mind a mai napig ápolja a ballonkabát múltját, jelenést és jövőjét.

Igaz ugyan, hogy a trench coat örök divat, de ez nem azt jelenti, hogy megállt felette az idő. A klasszikus szabásvonallal, az eredeti vízálló szövetből készült semleges bézs színű ballonkabát is megtalálható a repertoáron, de ma már széles anyag- (bőr, műszál, csipke, selyem, szatén), szín- és mintaválaszték jellemzi a trench coat piacot. Az alkalomtól függően is különböző stílusokat kínálnak a gyártók, így alkalmi (elegáns), hétköznapi (sportos) és klasszikus (időtlen) ballonkabátokat is találhatunk.

Klasszikus

Modern

Alkalmi

A klasszikus ballonkabát bézs színe, valljuk be, keveseknek áll igazán jól. A meleg színtípusok természetes színei alapvetően jól tolerálják a bézs különböző árnyalatait, de van, akit sápaszt. A hideg színtípusoknak kifejezetten előnytelenek a sárgás árnyalatok. Szerencsére ma már számtalan szín közül válogathatunk és megtalálhatjuk a színtípusunknak megfelelő trencskót.

Univerzális

Nyár

Ősz

Tél

Tavasz

A trencskó sikere, többek között abban áll, hogy mindenki beillesztheti a személyiségéhez, stílusához passzoló öltözetekbe, legyen az egy egyszerű munkanap, hétvégi kirándulás, vagy akár különleges alkalom.

A képek forrása: Pinterest, Burberry.

***vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8