• K&S

Mihez viseljük a mintás cipőt?

2015.04.07.

Divat a mintás cipő, különösen a tavaszi-nyári szezonban. Szebbnél szebb modelleket találunk az üzletekben, megcsodáljuk, felpróbáljuk, aztán az esetek többségében nem vesszük meg. A mintás cipő ugyanis felvet néhány – többnyire jogos – kérdést a vásárlóban:

  1. illik a mintás cipő a stílusomhoz?
  2. mihez fogom hordani a mintás cipőt?
  3. túlzás-e munkahelyre a mintás cipő?
  4. lehet-e az én koromban mintás cipőt hordani?

1. A mintás cipő és a lábméret

Nos, a mintás lábbeli feltűnő, a lábfejre tereli a figyelmet, különösen, ha az öltözetünkben a cipő kapja a legnagyobb hangsúlyt. A mintás, feltűnő fazonú, vagy feltűnő színű cipő kisebb lábon valóban jobban  mutat. A 39-es, 40-es lábméret nem igényel külön hangsúlyozást, így jobban járunk, ha inkább szolidabb cipőt választunk.

Ha lábméret ide-vagy oda, beleszerettünk egy mintás modellbe, próbáljunk meg okosan öltözni hozzá, azaz ne a cipő legyen a leghangsúlyosabb darab az öltözetünkben. Nézd meg, mire gondolok! A mintás cipő egy kis fekete mellet főszereplővé válik, míg például egy izgalmas felső, vagy egy feltűnő ruha felülkerekedik a cipőn, így az kellemes kiegészítővé válik.

2. A mintás cipő és a stílus

Minta-és minta között nagy különbség lehet. Egy konszolidált, több színből összevarrt és egy harsány tarka, virágmintás modell között számtalan megoldás lehetséges. Így aztán minden stílushoz találhatunk megfelelő mintázatú darabokat. Sok esetben két stílus keverése is nagyon izgalmas, de ilyenkor csak a saját ízlésünkre hagyatkozhatunk, nincsenek kőbe vésett szabályok.

3. A mintás cipő és a szett

Ahogy már az előzőekben is említettem fontos eldönteni, hogy a mintás lábbeli a főszereplő lesz-e a szettünkben, vagy csupán kiegészít egy másik, főszerepet betöltő ruhadarabot. Ha az utóbbi megoldást választjuk, a karakteres, a szettet meghatározó ruhadarab, lehet a cipő mintájával megegyező mintájú, vagy attól eltérő, de azzal harmonizáló mintázatú. Ha egy karakteres színhez választunk mintás lábbelit, akkor is több lehetőségünk van: a cipő mintájában visszaköszönhet a ruhadarab élénk színe, de lehet annak komplementere, vagy analóg párja is, hogy csak a legismertebb színhangzatokat említsem.

4. A munkahely és a mintás cipő

Mintája és munkahelye válogatja, hogy milyen mintás lábbelit viselhetünk a munkanapokon. Ha a szigorú business formal szabályokhoz kell alkalmazkodnunk, nem engedhetjük túlságosan szabadjára a mintás cipők iránti vonzalmunkat, de azért nem feltétlenül kell az egyszínű cipők világában maradnunk.


5. A mintás cipő és az életkor

Nos, a mintás cipők terén a kor nem játszik szerepet. Ha egy mintás cipő illik a stílusunkhoz, ne az éveink számától tegyük függővé, hogy megvásároljuk-e. Inkább a láb formája legyen a meghatározó. Ahogy a nagy lábfej esetében, úgy a kor előrehaladtával kisebb-nagyobb mértékben eldeformálódott lábfej (kalapácsujj, öregujj, bokasüllyedés, visszerek stb.) esetében sem cél a tekinteteket a lábfejre terelni.

Légy kreatív!

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"

"Halasan koszonom a  velem toltott sok idodet, igazan elveztem minden percet . Az osszerakott anyag oriasi segitsegemre lesz, a rengeteg informacio amit kaptam csak ugy zsong a fejemben meg mindig. :) Biztos vagyok benne, hogy meg keresni foglak. Andrea"

"Köszönök szépen mindent! Nagyon igényes a füzet is, az e-book-tól pedig leesett az állam... :-) Rengeteg munkád lehetett benne. Nagyon örültem, hogy eljutottam Hozzád, csodás szakember vagy! Kriszti"

"A tanácsaid nagyon hasznosak lesznek, tisztában vagyok vele, hogy türelemre és időre van szükség, hogy  kialakuljon egy új alapruhatár, amiben majd jól érzem magam, de sikerült megmutatnod merre induljak el. Gratulálok a munkádhoz, szakmailag nagyon felkészült vagy, sok ismerősömnek meséltem mar Rólad, mert tényleg nagyon meg vagyok elégedve. Éva"

"Régóta olvasgatok stílus blogokat és számomra te vagy a leghitelesebb, legkifinomultabb, ezért is mentem el hozzád. Nem csalódtam! Külön élmény volt, hogy nem csupán a külsőmet, de a "lelkemet", a személyiségemet is igyekeztél megismerni. Úgy érzem, hogy a segítségeddel sikerülni fog új életet kezdenem. Hálával: Barbara"

"A múlt heti óra után másképp nézem a boltok kínálatát, vettem is egy pink felsőt. Hárman is szóvá tették, hogy mi ez a váltás, és ketten meg is dicsérték, hogy milyen jól áll :) Tényleg nagyon sokat javítanak rajtam a színek, köszönöm :)" Eszter

"Örülök, hogy találkoztunk, nagyon hasznosak voltak  a tanácsaid, amit igyekszem beépíteni. Az első élményem egy ruhaüzletben volt. Az új szempontrendszer, amit tőled kaptam, teljesen más irányba vitt el, ami számomra új és izgalmas kalandozásnak ígérkezett. Igyekszem ezek mentén átalakítani/felépíteni a ruhatáramat. Köszönöm a segítséget!" Margit

"Élmény volt ott lenni Nálad és azóta minden nap alkalmazom a tanultakat. Rengeteg inspirációt kaptam Tőled!" Zsuzsi

"Örülök, hogy eljutottam Hozzád és részt vettem a tanfolyamon!" Krisztina

"Köszönöm a rengeteg munkát! Nagyon izgi volt!" Zsanett

"Köszönöm a tanácsadást, nagyon hasznos volt. Jó érzés, hogy tudom mit kell keresnem az üzletekben." Ibolya

"A nyugodt, intelligens, kedves személyiséged és a sugárzó emberszereteted nagyon inspirálólag hatott rám. Köszönöm a pozitív gondolatokat!" Szera

"Kedves Ágnes! Nem tudom mit csinált az én urammal, de miután kilépett Öntől egy órán keresztül beszélt színekről, stílusokról és olyan szavakat használt, amiket soha nem gondoltam, hogy valaha is kimond. Közölte velem, hogy mostantól 5 színen kívül többet is meg tud majd különböztetni, kidobhatom az összes barna ingét, mert az nem áll jól neki, felvesz majd pirosat és jelentsem be a szabóhoz. 2 percre van tőlünk itt Győrben egy szabó, eddig a be nem megy kategória volt. Kérdeztem tőle, hogy egy kicsit se unta? Bevallotta, hogy azért néha elvesztette a fonalat, de ahogy Ön körbe írta a rövid lábát, meg a rövid nyakát, az külön élmény volt és tanult Öntől. Neki feltesznek egy háromszorosan összetett mondatot és képes rá igennel vagy nemmel felelni, miközben átgondolta az összes lehetséges variációt. Szerintem az Ön hatására hamarosan megvesz olyan ruhadarabot, amit azelőtt sose. Hatalmas köszönettel, Hajnalka"