Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Minimalista, vagy unalmas?

2014.07.03.

A minimalista öltözködési stílus végtelenül egyszerűnek tűnik, de kifinomult ízlést és kreativitást igényel, ellenkező esetben unalmas és jellegtelen lesz a végeredmény.

A minimalizmus az 1960-as, ’70-es éveiben virágzott, több művészeti ágban, így például az építészetben, a belsőépítészetben, a formatervezésben. Az irányzat fő jellemzője a letisztult, egyszerű forma- és színvilág és a geometriai formák alkalmazása. Alapfeltevésük, hogy a kevesebb többet jelent.

A divat világába is hamar átszivárgott a minimalizmus szemléletmódja. A tervezők arra törekedtek, hogy minden fölösleges részletet elhagyjanak a ruhákról és hagyják érvényesülni az anyagok tulajdonságait.

A minimalista stílus mind a mai napig virágzik, így például a CHANEL 2014. évi tavaszi-nyári Houte Couture kollekciója is a minimalizmus jegyében született.

A minimalista ruhadarabok fő jellemzői az anyagok remek minősége, a semleges színek, a letisztult, egyszerű szabásvonalak, a minták kerülése. Ritkán élénkebb színű, vagy kevés geometrikus minta alkalmazása is előfordul. Az ékszerek kerülése, vagy az egyszerű, nemes anyagú ékszerek jellemzik.

Összhatásában a minimalista divatirányzat modern és kifinomult. A jól kombinálható és kortalan szettek jellemzik, így az időtlen stílus kedvelőinek különösen ajánlom figyelmébe.

Sokan próbálkoznak a minimalista stílussal, de a végeredmény unalmas és jellegtelen. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a ezt a stílust a kiváló minőségű anyagok, valamint az egyszerűségében is érdekes és rafinált szabásvonalak és színkombinációk teszik különlegessé.

A silány anyagminőség, a koncepció nélküli szabásvonalak, vagy a rossz minőségű tömegtermékek a minimalista stílus ellenségei.

***

A képek forrása: pinterest.com

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8