Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Minnie Mouse a divatdiktátor

2015.10.22.

Nem tudom észrevettétek-e, vagy esetleg magatok is hódoltok az utóbbi idők egyik divathóbortjának. Mostanában lépten-nyomon találkozom olyan szettekkel, melyekben a sötét harisnya világos, feltűnő színű cipővel párosul.

Bár gyerekkorom óta ismerem ezt a harisnya-cipő párosítást, hiszen Mickey és Minnie Mouse már az én gyerekkoromban is nagy sztár voltak, sosem gondoltam, hogy divatikonná lépnek elő. :)

A kreatív, izgalmas, esetleg szokatlan megoldásokat persze nem bűn lemásolni, vagy továbbgondolni, legyen az akár egy rajzolt figura is, de ez esetben, ami jól áll Minnie-nek, nem biztos, hogy jól áll a földi halandóknak.

A világos cipő, sötét harisnya párosítás természetesen nem tilos, mint megannyi fura divatirányzat, ez is rátalálhat az autentikus viselőjére. 

Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy több mérettel nagyobbnak hat a lábfejünk, ha efféle összeállítást viselünk. 38-as lábméret felett különösen oda kell figyelni a cipő színének megválasztására, még harisnya nélkül is, nemhogy sötét harisnyával…

Kevésbé objektív megközelítésben a sötét harisnya és a világos magassarkú párosítása nem elegáns, klasszikus stílusú összeállításban egyenesen közönséges. Egy sportosan elegáns, vagy sportos összeállításban bokacipővel, vagy csizmával akár mutatós is lehet.

Mindent egybevetve azt gondolom, jobb, ha kerüljük ezt a divatirányzatot és a sötét harisnya, világos cipő kombot meghagyjuk  Minnie Mousnak. :)

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8