• .

Minnie Mouse a divatdiktátor

2015.10.22.

Nem tudom észrevettétek-e, vagy esetleg magatok is hódoltok az utóbbi idők egyik divathóbortjának. Mostanában lépten-nyomon találkozom olyan szettekkel, melyekben a sötét harisnya világos, feltűnő színű cipővel párosul.

Bár gyerekkorom óta ismerem ezt a harisnya-cipő párosítást, hiszen Mickey és Minnie Mouse már az én gyerekkoromban is nagy sztár voltak, sosem gondoltam, hogy divatikonná lépnek elő. :)

A kreatív, izgalmas, esetleg szokatlan megoldásokat persze nem bűn lemásolni, vagy továbbgondolni, legyen az akár egy rajzolt figura is, de ez esetben, ami jól áll Minnie-nek, nem biztos, hogy jól áll a földi halandóknak.

A világos cipő, sötét harisnya párosítás természetesen nem tilos, mint megannyi fura divatirányzat, ez is rátalálhat az autentikus viselőjére. 

Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy több mérettel nagyobbnak hat a lábfejünk, ha efféle összeállítást viselünk. 38-as lábméret felett különösen oda kell figyelni a cipő színének megválasztására, még harisnya nélkül is, nemhogy sötét harisnyával…

Kevésbé objektív megközelítésben a sötét harisnya és a világos magassarkú párosítása nem elegáns, klasszikus stílusú összeállításban egyenesen közönséges. Egy sportosan elegáns, vagy sportos összeállításban bokacipővel, vagy csizmával akár mutatós is lehet.

Mindent egybevetve azt gondolom, jobb, ha kerüljük ezt a divatirányzatot és a sötét harisnya, világos cipő kombot meghagyjuk  Minnie Mousnak. :)

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"