Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Nyári lábbelik, melyeket kedvelünk. 1. Espadrilles

Ebben a sorozatban néhány közkedvelt nyári lábbelit veszünk szemügyre közelebbről. Az ESPADRILLES közkedvelt nyári cipőféleség, régebben inkább az olcsóbb kategóriába tartozó, "egynyári" viseletnek számított. Manapság azonban a dizájnerek fantáziáját is megmozgatja, így a luxus kategóriában is felbukkannak különféle espadrilles modellek.

Mi is az espadrilles?

Eredetileg egy Dél-Európában és Észak-Afrikában honos fűféléből, egyfajta szalmából készült nyári szandál, melyet Spanyolország és Franciaország déli részein a parasztok viseltek, nők és férfiak egyaránt.

 

Manapság leggyakrabban vászon, vagy bőr felsőrésszel készítik, hölgyek számára csipke felsőrésszel is divatos. Eredetileg lapos talpú és zárt orrú az espadrilles, de ma már a magasabb, teli talpú és a nyitott orrú változatai is közkedveltek.

Zömében az olcsóbb kategóriájú nyári lábbelik közé tartozik, melyek ma már elsősorban bangladesi jutából készülnek, jellemzően Bangladesben és Dél-Amerilában gyártják, de a márkás, sőt a luxus, dizájner kategóriában is megtalálhatók. A mai espadrilles-ek talpát már gumival fedik, hogy tartósabb legyen.

Mikor viseljük?

Az espadrilles-t anyagából eredően a száraz, meleg nyári napokon viseljük. Közkedvelt kiegészítő, mert kényelmes, emellett jól szellőzik és magas a nedvszívó képessége is, vagyis nem izzad bele a lábunk. Ez a lábbeli a hétköznapi, vagy a hétvégi öltözetek kiegészítője, inkább sportos jellegű, de nyaraláshoz is kiváló.

 

Milyen öltözetekkel viseljük?

Az espadrilles jellegéből adódóan a sportos, a sportosan elegáns, az etno, a romantikus, a safari, a vintage, vagy a kreatív stílussal is összeegyeztethető, hiszen manapság igen változatos szín- és formavilágban készül.

Nyári hétköznapokon, vagy hétvégi városi sétákhoz kiváló, ellenben irodai környezetben, ha a sportos megjelenés nem megengedett, az espadrilles sem lesz megfelelő.

Alkalmi viseletként nem javaslom, de egy üdülőhelyi esti rendezvényre, vagy egy kerti partira minden további nélkül ajánlható. 

Farmer és vászon nadrágokkal, szoknyákkal, természetes anyagokból készült felsőrészekkel és ruhákkal mutat a lejobban.

espadrilles

A képek forrása: pinterest

***

 

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."