Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

A női táska titkai

A táska fontos része az öltözetnek. Nem csupán azért, mert számos fontos és még több felesleges dolgot hordozzuk benne, de azért is, mert szerves részét képezi az öltözetünknek, éppúgy, mint a cipő.

Mint minden divatcikk, a táska is szezonról szezonra új trendeket követ, ám jobban járunk, ha nem ez alapján választunk amikor új táska után nézünk.

Sokkal fontosabb szempont lehet a testalkatunk, az aktuális évszak,  ruhatárunk színvilága, megjelenésünk stílusa és az életvitelünk.

Bár manapság megdőlni látszik az az alapszabály, hogy a táska és a cipő színének közel egyezőnek kell lennie, annyit mindenképpen leszögezhetünk, hogy a szett egészéhez valamilyen módon színében, anyagában és stílusában is illeszkednie kell.

A nyári és a téli időszak táskái különbözőek. Télen, amikor vastagabb, rétegesebb az öltözetünk, viselhetünk nagyobb, markánsabb, sötétebb színű táskákat. Nyáron ezzel szemben a finomabb, világosabb, színesebb és a lenge nyáriruhákhoz illő kisebb, kevésbé merev anyagból készült táskákat válasszuk.

Először is vegyük sorra a leggyakoribb táskafazonokkal!

A leggyakrabban használt táskák a városi táskák, melyeket a mindennapjainkban használunk, de alkalmi táska is mindig található a női gardróbokban. A sportos öltözetekhez, a sportos életmódhoz természetesen sportos táskák illenek. Ezek a kiegészítők azonban tényleg csak a sportos öltözetekkel társíthatók, mint ahogy a clutch-ot sem vesszük fel farmerhez és tornacipőhöz.

Most pedig térjünk a lényegre és nézzük meg, hogy mely testalkatokhoz milyen táska illik!

Az alacsony, filigrán alkathoz nem illenek a nagy, behemót táskák. Télen kompromisszumos megoldásokat keresve, válasszunk közepes méretű táskákat, nyáron pedig próbáljunk meg a finom, kecses kisebb táskák közül választani. Ha szükséges egészítsük ki egy business táskával, vagy egy sportos, de nem túl nagy modellel.

A magas és/vagy testes hölgyeknek nem állnak jól a finom, kicsi táskák. A közepes, vagy annál nagyobb fazonok közül érdemes választani. A vékony láncok, a finom, apró csatok sem illenek ezekhez a testformákhoz, ezért alkalomra is karakteresebb darabokat ajánlott viselni.

A kerekded formákhoz jól illenek az egyszerű, geometrikus formák, míg a vékony, nyúlánk alkatúak bátran választhatnak lekerekített, lágy, vagy gömbölyű táskaformákat.

Nos, miután végiggondoltuk, hogy milyen táskára is lenne szükségünk, nyugodtan körbenézhetünk a legújabb táska trendek között is. Lehet, hogy éppen ezek között találjuk meg a nekünk megfelelőt...

Városi táskák

taska

Alkalmi táskák

taskak

Sportos táskák

taska

 

***

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."