Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Táska-mustra

2015.06.10.

A táska fontos része az öltözetnek. Nem csupán azért, mert számos fontos és még több felesleges dolgot hordozzuk benne, de azért is, mert szerves részét képezi az öltözetünknek, éppúgy, mint a cipő.

Mint minden divatcikk, a táska is szezonról szezonra új trendeket követ, ám jobban járunk, ha nem ez alapján választunk amikor új táska után nézünk.

Sokkal fontosabb szempont lehet a testalkatunk, az aktuális évszak,  ruhatárunk színvilága, megjelenésünk stílusa és az életvitelünk.

Bár manapság megdőlni látszik az az alapszabály, hogy a táska és a cipő színének közel egyezőnek kell lennie, annyit mindenképpen leszögezhetünk, hogy a szett egészéhez valamilyen módon színében, anyagában és stílusában is illeszkednie kell.

A nyári és a téli időszak táskái különbözőek. Télen, amikor vastagabb, rétegesebb az öltözetünk, viselhetünk nagyobb, markánsabb, sötétebb színű táskákat. Nyáron ezzel szemben a finomabb, világosabb, színesebb és a lenge nyáriruhákhoz illő kisebb, kevésbé merev anyagból készült táskákat válasszuk.

Először is vegyük sorra a leggyakoribb táskafazonokkal!

A leggyakrabban használt táskák a városi táskák, melyeket a mindennapjainkban használunk.

Alkalmi táska is mindig található a női gardróbokban.

A sportos öltözetekhez, a sportos életmódhoz természetesen sportos táskák illenek. Ezek a kiegészítők azonban tényleg csak a sportos öltözetekkel társíthatók, mint ahogy a clutch-ot sem vesszük fel farmerhez és tornacipőhöz.

Most pedig térjünk a lényegre és nézzük meg, hogy mely testalkatokhoz milyen táska illik!

Az alacsony, filigrán alkathoz nem illenek a nagy, behemót táskák. Télen kompromisszumos megoldásokat keresve, válasszunk közepes méretű táskákat, nyáron pedig próbáljunk meg a finom, kecses kisebb táskák közül választani. Ha szükséges egészítsük ki egy business táskával, vagy egy sportos, de nem túl nagy modellel.

A magas és/vagy testes hölgyeknek nem állnak jól a finom, kicsi táskák. A közepes, vagy annál nagyobb fazonok közül érdemes választani. A vékony láncok, a finom, apró csatok sem illenek ezekhez a testformákhoz, ezért alkalomra is karakteresebb darabokat ajánlott viselni.

A kerekded formákhoz jól illenek az egyszerű, geometrikus formák, míg a vékony, nyúlánk alkatúak bátran választhatnak lekerekített, lágy, vagy gömbölyű táskaformákat.

Nos, miután végiggondoltuk, hogy milyen táskára is lenne szükségünk, nyugodtan körbenézhetünk a legújabb táska trendek között is. Lehet, hogy éppen ezek között találjuk meg a nekünk megfelelőt...

Végül néhány inspiráló modell.

Tarts velem a Pinterest-en is!

Kövesd kommunikáció táska nevű tábláját a Pinteresten.

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8