Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Újra hódít a nadrágszoknya

2015.05.04.

Mint annyi más ruhadarab és fazon hol előbukkan, hol eltűnik a női divat szeszélyes tengerében. A nadrágszoknya viselői például pár évvel ezelőtt egy letűnt kor szánalmas hírnökének számítottak volna, ma azonban divatosak, még ha e ruhadarab jelenlegi értelmezése olykor zavarba ejtően slampos, előnytelen és nőietlen is.

Ez az írás mégsem azért született, hogy bárkit lebeszéljek a nadrágszoknya viseléséről, sőt éppen azért, hogy arra bíztassak mindenkit, használja ki az alkalmat, hogy egyszerre vásárolhat divatos és kényelmes ruhaneműt, de inkább saját egyéniségét és életstílusát vegye alapul a megfelelő darab kiválasztásakor, ne pedig a legújabb trendet.

A nadrágszoknyát érdemes szoknyaként szemlélni, hogy eldönthessük, fazonja, hossza, az anyag esése megfelelő-e a testalkatunkhoz. A merev anyagból készült, bő, lábszárközépig érő, midi nadrágszoknya keveseknek előnyös. Aki mindenképpen követni szeretné ezt a trendet, ám tegye, de ne várja el ettől az öltözettől, hogy a legjobb formáját hozza benne.

 A nőies, sikkes megjelenés megteremtéséhez sokkal alkalmasabbak a lágy esésű anyagok. A vékony, magas alkatúak választhatnak egészen bő szabásvonalakat is. A nadrágszoknya hossza a láb formájától és az alkalomtól függően lehet mini, mezzo (térdig érő), midi, vagy maxi.

Az alacsony hölgyek kerüljék a maxi hosszúságú és a túl bő szabású nadrágszoknyákat. Az A és az O alkatúak még véletlenül se csábuljanak el, kerüljék  a nagymintás, vagy fényes anyagból készült feltűnő nadrágszoknyákat.

Ma már a nadrág éppúgy lehet az elegáns megjelenés része, mint a szoknya. A nadrágszoknya is jól illeszkedik a hivatali, de akár az alkalmi megjelenéshez is.

Ha tudatosan válogatod össze az öltözetedet stílusos, kényelmes és divatos lesz a végeredmény a nadrágszoknya esetében is.

Légy kreatív!

Ha további képeket szeretnél látni ebben a témában, gyere a Pinterest oldalra:

Kövesd kommunikáció culotte nevű tábláját a Pinteresten.

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8