Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Hogyan lehet dúsabb az ajkad?

2017.07.04.

Sokan szeretnének dúsabb szájat, de az ajakfeltöltésnél szolidabb megoldást keresnek. Számtalan ajaknövelő praktikát és sminktechnikát ismerünk, melyek között egészen elképesztő ötletek is felbukkannak.

Fogkefés módszer

Fogkefével dörzsöljük az ajkakat, melynek hatására vérbőség keletkezik, így élénkebb színű és enyhén duzzad lesz a száj.

Minden bizonnyal hatásos (néhány percre), de ha nem vigyázunk, a száj körüli bőrfelület is kivörösödhet, amit aztán nehezen tudunk eltüntetni.

Paprika, fahéj, vagy borsmenta

Ezek az irritáló hatású fűszerek olajjal elkeverve és a szájra kenve enyhe duzzanatot és pírt hoznak létre az érzékeny nyálkahártyán, így az nagyobbnak hat.

Ezeknek a természetes „szájnövelőknek” sem különösebben hosszú a hatásuk, viszont a koncentrált elegyek allergiát válthatnak ki. Ismerek olyan hölgyet, aki ezzel a módszerrel kísérletezett és végül az éjszakai ügyeleten kötött ki a paprika allergiája miatt, amiről addig nem volt tudomása…

A sminktechnikák szerintem közelebb visznek a megoldáshoz, bár kell hozzá némi gyakorlat. Fontos, hogy a végeredmény ne legyen mesterkélt és direkt.

Szájfény

A fényes száj valóban nagyobbnak tűnik, de a szájfényektől tocsogó ajkak nem igazán esztétikusak, ráadásul nem mindenki kedveli a ragacsos ajkakat. A szájfényt felvihetjük csupán az ajkak középső részére is, de hogy hosszabb távon ott is marad, az kétséges.

Highlighter

A száj középső részére felvitt highlighter optikailag valóban növeli a szájat. Fotón remekül mutat, de nem tartós, hamar lekopik, elkenődik.

Szájkontúr ceruz

A száj kontúrozása, esetleg kisebb korrekciója is hatásos, és ha ügyesek vagyunk, elég tartós is lehet. Figyelni kell azonban arra, hogy ne legyen túl direkt, természetellenes a hatása. Az eredményt fokozhatjuk korrektorceruza alkalmazásával. Így még jobban kiemelhetjük a szájat. Ezt is szépen el kell dolgozni, szinte láthatatlanná tenni.

Ombre ajaksmink

Erről a módszerről kicsit részletesebben írok, mert meggyőződésem, hogy ez a leglátványosabb és legtartósabb megoldás az ajkak optikai növelésére. Több előbb említett technikát ötvöz, ráadásul rendkívül természetes hatású (ha nem túlozzuk el).

Szóval… az első lépés, hogy megfelelően hidratált legyen az ajkad, vagyis ajakbalzsammal add meg a kellő puhaságát és hidratáltságát, majd, ha nem szívódik fel teljesen, enyhén itasd fel a felesleget. Ezt soha ne mulaszd el a száj sminkelése előtt, bármely technikát választod is.

A második lépés az ajkak alapozása. Az arcodra használt alapozót vékony rétegben vidd fel a szádra. Ez egyrészt megkönnyíti a további műveleteket, másrészt tartósabbá teszi az ajaksminket.

A következő lépésben szükség lesz egy világosabb és egy sötétebb szájkontúr ceruzára. Először a világosabbat használjuk. Megrajzoljuk a száj kontúrját, majd teljes egészében átsatírozzuk vele a szájat.

Ezt követően a sötétebb ceruzával is átrajzoljuk a száj körvonalát és besatírozzuk a száj szélső részeit.

Ezután két különböző színű rúzzsal átkenjük a már megrajzolt részeket és a két szín határán gyengéden összedolgozzuk, hogy egymásba olvadjanak.

Innét már ízlés (és alkalom) kérdése, hogy hogyan haladunk tovább. Papírral leitathatjuk és matt hatásúnak hagyhatjuk az ombre szájat, de tovább is élénkíthetjük szájfényekkel, vagy élénk színű pigmenttel. Még különösebb a hatás, ha a külső sötétebb rész matt, de a középső, világosabb rész fényes.

Nappalra két természetes színt válassz. Estére lehet karakteresebb színkombinációt keresni (pl. vörös-fukszia, szilva-levendula, vörös-narancs, borvörös-nude). Minél nagyobb a kontraszt a két szín között, annál inkább drámai lesz a végeredmény. Ha nagyon vékony a szád, inkább legyen világos az összhatás.

A képek forrása: google

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8