Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Mire jó a „láthatatlan” smink?

2017.07.11.

A „láthatatlan”, vagyis natúr nappali smink nagy kedvencem, mert bár bravúros és látványos megoldásokra nem ad alkalmat, de természetes üdeséggel ajándékozza meg az arcot és ráadásul minden korosztály élhet vele. A natúr sminkek elsajátítása nem ördöngösség, kis tanulással és odafigyeléssel bárki elkészítheti a saját változatát.

A „láthatatlan” smink kulcsa:

  • hogy a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat használjuk,
  • hogy a természetes színeinkhez illeszkedő színeket válasszunk,
  • hogy ismerjük az adottságainkat.

A bőrtípusunk meghatározása azért elsődleges, mert az alapozás a kulcsa az egész sminknek. Célunk, hogy a bőrt üdének és hidratáltnak mutassuk, elhalványítsuk a bőrhibákat és egységes legyen az alap, amelyre dolgozni fogunk.

Normál bőr

Aki olyan szerencsés, hogy normál bőre van, vagyis nem túl zsíros, pattanásos, nem különösebben érzékeny a különféle vegyi anyagokra és az időjárási szélsőségekre, annak csupán arra kell odafigyelnie, hogy a bőre ne legyen tisztátalan (mitesszerek, elzáródott pórusok, gyulladások) és hogy megfelelő legyen a hidratáltsága.

Aki ebbe a bőrtípusba tartozik, választhat ízlésének megfelelő bármilyen típusú alapozót.

Száraz bőr

A száraz bőr lehet vízhiányos, vagy zsírhiányos, vagyis híján van a bőrtápláló anyagoknak. Könnyen ráncosodik és színtelen, matt hatású, rugalmatlan.

A száraz bőrhöz leginkább hidratáló, vízmegkötő anyagokat (hyaluronsav, glicerin stb.) tartalmazó, folyékony, vagy hab állagú alapozó használata javasolt. Jó, ha az alapozó tartalmaz fényvisszaverő pigmenteket is, mert ettől a bőr kevésbé tűnik mattnak.

Zsíros bőr

A zsíros bőr fénylő, tág pórusú, gyakran mitesszeres, pattanásos. Ennek a bőrtípusnak nagy előnye, hogy kevésbé hajlamos a ráncosodásra és tovább rugalmas marad.

A zsíros bőrhöz a zsírmentes, olajmentes, matt hatású alapozókat érdemes használni. A krémes, a hab, vagy a púder állagú alapozók a legideálisabbak erre a célra.

Érzékeny bőr

Az érzékeny bőr vékony, finom, az időjárás hatására, a különféle vegyszerek hatására kipirul, vagy allergiás kiütések jelentkeznek rajta. Gyakori a rozacea (hajszálér-tágulat) megjelenése az orr körül, vagy az orcákon, de előfordul az állon és a szemhéjon is.

Az érzékeny bőrűek hypoallergén, illatmentes alapozókat válasszanak. A színezett hidratálók, vagy a folyékony alapozók a legalkalmasabbak, a bőrhibák elhalványítására pedig érdemes korrektort használni.

Színek

Az alapozók színe is nagyon fontos, hogy ne legyen maszk hatása, vagyis ne üssön el a bőr természetes színétől. Ezt leginkább az állkapocs csonton, a nyakhoz közel tudjuk ellenőrizni.

Az árnyékolókat, pirosítókat, szemhéjfestékeket és rúzsokat is érdemes a színtípusunknak megfelelő palettáról választani, hogy az összhatás valóban természetes és „láthatatlan” legyen.

Adottságok

Az adottságok ismerete azért nagyon fontos, mert az arc formája, domborulatai és árkai határozzák meg, hogy milyen színmélységeket használunk, hogy hol világosítjuk és sötétítjük, vagy például hol használunk matt és hol fényes festékeket. Másképpen kell alakítanunk például a szem sminkjét, ha a szemünk mélyen ülő, vagy, ha inkább domború, ha közel ülő, vagy, ha távol ülő, és hogy tovább árnyaljam a képet, gyakran két szempont is jelen van, hiszen például lehet egy szem közel- és mélyen ülő is egyszerre.

Az arc karakterét nagymértékben meghatározza a szemöldök, annak ívelése, vastagsága, a szálak sűrűsége és hosszúsága. Ha természetes hatást szeretnénk elérni, a szemöldök alapvető tulajdonságait nem változtatjuk meg, csupán kisebb javításokat eszközölünk rajta.

A smink nem képes eltüntetni a ráncainkat, de alkalmas arra, hogy üde, kellemes benyomást keltsünk. Hangsúlyozhatjuk szép vonásainkat és elhalványíthatjuk bőrhibáinkat. A smink segítségével optikailag kisebb-nagyobb mértékben korrigáljuk az arc aránytalanságait.

A natúr smink nagyszerűsége abban rejlik, hogy hivalkodástól mentesen, természetes szépséget, üdeséget, jólápoltságot kölcsönöz az arcunknak. Talán a legtöbben észre sem fogják venni, hogy sminkeled magad, de biztosan sokan megjegyzik majd, hogy milyen jól nézel ki. Ami azonban még ennél is sokkal fontosabb, hogy amikor elkészült a sminked és belenézel a tükörbe, elégedett leszel és jól fogod érezni magad a bőrödben.

Szerintem ez igazán szép teljesítmégy a "láthatatlan" sminkttől! :)

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen a TE személyreszabott natúr "láthatatlan" sminked, gyere el hozzám sminktanácsadásra! Ha tökéletes megoldást keresel, válaszd a szín- és sminktanácsadást!   Ha komplex stílustanácsadásra van szükséged, válaszd a smink-, szín- és stílustanácsadást!

Várlak szeretettel!

Keszler Ágnes

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést, igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban, és ez az érzés aztán egész nap elkísért. És utána nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsérték, hogy milyen szép, este sajnáltam is lemosni. Márti"

Szolgáltatás megrendelése

Rendeld meg most a szolgáltatást!

Neved: *:
E-mail címed: *:
Telefonszámod: *:
Az igénybe venni kívánt szolgáltatás kiválasztása *:
Milyen típusú szolgáltatást kérsz? *:

Kérlek javasolj 3 számodra megfelelő időpontot, nap és óra megjelölésével! *:
Ha egyéb kérdésed, megjegyzésed van, a megrendeléssel kapcsolatban, kérlek itt írd meg!:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

A képek forrása: google.com, Lisa Eldridge

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8