K&S Stúdió - stílustanácsadás felsőfokon

Mire jó a „láthatatlan” smink?

2017.07.11.

A „láthatatlan”, vagyis natúr nappali smink nagy kedvencem, mert bár bravúros és látványos megoldásokra nem ad alkalmat, de természetes üdeséggel ajándékozza meg az arcot és ráadásul minden korosztály élhet vele. A natúr sminkek elsajátítása nem ördöngösség, kis tanulással és odafigyeléssel bárki elkészítheti a saját változatát.

A „láthatatlan” smink kulcsa:

  • hogy a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat használjuk,
  • hogy a természetes színeinkhez illeszkedő színeket válasszunk,
  • hogy ismerjük az adottságainkat.

A bőrtípusunk meghatározása azért elsődleges, mert az alapozás a kulcsa az egész sminknek. Célunk, hogy a bőrt üdének és hidratáltnak mutassuk, elhalványítsuk a bőrhibákat és egységes legyen az alap, amelyre dolgozni fogunk.

Normál bőr

Aki olyan szerencsés, hogy normál bőre van, vagyis nem túl zsíros, pattanásos, nem különösebben érzékeny a különféle vegyi anyagokra és az időjárási szélsőségekre, annak csupán arra kell odafigyelnie, hogy a bőre ne legyen tisztátalan (mitesszerek, elzáródott pórusok, gyulladások) és hogy megfelelő legyen a hidratáltsága.

Aki ebbe a bőrtípusba tartozik, választhat ízlésének megfelelő bármilyen típusú alapozót.

Száraz bőr

A száraz bőr lehet vízhiányos, vagy zsírhiányos, vagyis híján van a bőrtápláló anyagoknak. Könnyen ráncosodik és színtelen, matt hatású, rugalmatlan.

A száraz bőrhöz leginkább hidratáló, vízmegkötő anyagokat (hyaluronsav, glicerin stb.) tartalmazó, folyékony, vagy hab állagú alapozó használata javasolt. Jó, ha az alapozó tartalmaz fényvisszaverő pigmenteket is, mert ettől a bőr kevésbé tűnik mattnak.

Zsíros bőr

A zsíros bőr fénylő, tág pórusú, gyakran mitesszeres, pattanásos. Ennek a bőrtípusnak nagy előnye, hogy kevésbé hajlamos a ráncosodásra és tovább rugalmas marad.

A zsíros bőrhöz a zsírmentes, olajmentes, matt hatású alapozókat érdemes használni. A krémes, a hab, vagy a púder állagú alapozók a legideálisabbak erre a célra.

Érzékeny bőr

Az érzékeny bőr vékony, finom, az időjárás hatására, a különféle vegyszerek hatására kipirul, vagy allergiás kiütések jelentkeznek rajta. Gyakori a rozacea (hajszálér-tágulat) megjelenése az orr körül, vagy az orcákon, de előfordul az állon és a szemhéjon is.

Az érzékeny bőrűek hypoallergén, illatmentes alapozókat válasszanak. A színezett hidratálók, vagy a folyékony alapozók a legalkalmasabbak, a bőrhibák elhalványítására pedig érdemes korrektort használni.

Színek

Az alapozók színe is nagyon fontos, hogy ne legyen maszk hatása, vagyis ne üssön el a bőr természetes színétől. Ezt leginkább az állkapocs csonton, a nyakhoz közel tudjuk ellenőrizni.

Az árnyékolókat, pirosítókat, szemhéjfestékeket és rúzsokat is érdemes a színtípusunknak megfelelő palettáról választani, hogy az összhatás valóban természetes és „láthatatlan” legyen.

Adottságok

Az adottságok ismerete azért nagyon fontos, mert az arc formája, domborulatai és árkai határozzák meg, hogy milyen színmélységeket használunk, hogy hol világosítjuk és sötétítjük, vagy például hol használunk matt és hol fényes festékeket. Másképpen kell alakítanunk például a szem sminkjét, ha a szemünk mélyen ülő, vagy, ha inkább domború, ha közel ülő, vagy, ha távol ülő, és hogy tovább árnyaljam a képet, gyakran két szempont is jelen van, hiszen például lehet egy szem közel- és mélyen ülő is egyszerre.

Az arc karakterét nagymértékben meghatározza a szemöldök, annak ívelése, vastagsága, a szálak sűrűsége és hosszúsága. Ha természetes hatást szeretnénk elérni, a szemöldök alapvető tulajdonságait nem változtatjuk meg, csupán kisebb javításokat eszközölünk rajta.

A smink nem képes eltüntetni a ráncainkat, de alkalmas arra, hogy üde, kellemes benyomást keltsünk. Hangsúlyozhatjuk szép vonásainkat és elhalványíthatjuk bőrhibáinkat. A smink segítségével optikailag kisebb-nagyobb mértékben korrigáljuk az arc aránytalanságait.

A natúr smink nagyszerűsége abban rejlik, hogy hivalkodástól mentesen, természetes szépséget, üdeséget, jólápoltságot kölcsönöz az arcunknak. Talán a legtöbben észre sem fogják venni, hogy sminkeled magad, de biztosan sokan megjegyzik majd, hogy milyen jól nézel ki. Ami azonban még ennél is sokkal fontosabb, hogy amikor elkészült a sminked és belenézel a tükörbe, elégedett leszel és jól fogod érezni magad a bőrödben.

Szerintem ez igazán szép teljesítmégy a "láthatatlan" sminkttől! :)

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen a TE személyreszabott natúr "láthatatlan" sminked, gyere el hozzám sminktanácsadásra! Ha tökéletes megoldást keresel, válaszd a szín- és sminktanácsadást!   Ha komplex stílustanácsadásra van szükséged, válaszd a smink-, szín- és stílustanácsadást!

Várlak szeretettel!

Keszler Ágnes

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést, igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban, és ez az érzés aztán egész nap elkísért. És utána nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsérték, hogy milyen szép, este sajnáltam is lemosni. Márti"

Szolgáltatás megrendelése

Rendeld meg most a szolgáltatást!

Neved: *:
E-mail címed: *:
Telefonszámod: (nem kötelező):
Az igénybe venni kívánt szolgáltatás kiválasztása *:
Ha egyéb kérdésed, megjegyzésed van, a megrendeléssel kapcsolatban, kérlek itt írd meg!:
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre *:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

A képek forrása: google.com, Lisa Eldridge

***

vissza

Bemutatkozás

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nem tudom mit csinált az én urammal, de miután kilépett Öntől egy órán keresztül beszélt színekről, stílusokról és olyan szavakat használt, amiket soha nem gondoltam, hogy valaha is kimond. Közölte velem, hogy mostantól 5 színen kívül többet is meg tud majd különböztetni, kidobhatom az összes barna ingét, mert az nem áll jól neki, felvesz majd pirosat és jelentsem be a szabóhoz. 2 percre van tőlünk itt Győrben egy szabó, eddig a be nem megy kategória volt. Kérdeztem tőle, hogy egy kicsit se unta? Bevallotta, hogy azért néha elvesztette a fonalat, de ahogy Ön körbe írta a rövid lábát, meg a rövid nyakát, az külön élmény volt és tanult Öntől. Neki feltesznek egy háromszorosan összetett mondatot és képes rá igennel vagy nemmel felelni, miközben átgondolta az összes lehetséges variációt. Szerintem az Ön hatására hamarosan megvesz olyan ruhadarabot, amit azelőtt sose. Hatalmas köszönettel, Hajnalka"

"A tanácsaid nagyon hasznosak lesznek, tisztában vagyok vele, hogy türelemre és időre van szükség, hogy  kialakuljon egy új alapruhatár, amiben majd jól érzem magam, de sikerült megmutatnod merre induljak el. Gratulálok a munkádhoz, szakmailag nagyon felkészült vagy, sok ismerősömnek meséltem mar Rólad, mert tényleg nagyon meg vagyok elégedve. Éva"

"Régóta olvasgatok stílus blogokat és számomra te vagy a leghitelesebb, legkifinomultabb, ezért is mentem el hozzád. Nem csalódtam! Külön élmény volt, hogy nem csupán a külsőmet, de a "lelkemet", a személyiségemet is igyekeztél megismerni. Úgy érzem, hogy a segítségeddel sikerülni fog új életet kezdenem. Hálával: Barbara"

"A múlt heti óra után másképp nézem a boltok kínálatát, vettem is egy pink felsőt. Hárman is szóvá tették, hogy mi ez a váltás, és ketten meg is dicsérték, hogy milyen jól áll :) Tényleg nagyon sokat javítanak rajtam a színek, köszönöm :)" Eszter

"Örülök, hogy találkoztunk, nagyon hasznosak voltak  a tanácsaid, amit igyekszem beépíteni. Az első élményem egy ruhaüzletben volt. Az új szempontrendszer, amit tőled kaptam, teljesen más irányba vitt el, ami számomra új és izgalmas kalandozásnak ígérkezett. Igyekszem ezek mentén átalakítani/felépíteni a ruhatáramat. Köszönöm a segítséget!" Margit

"Élmény volt ott lenni Nálad és azóta minden nap alkalmazom a tanultakat. Rengeteg inspirációt kaptam Tőled!" Zsuzsi

"Örülök, hogy eljutottam Hozzád és részt vettem a tanfolyamon!" Krisztina

"Köszönöm a rengeteg munkát! Nagyon izgi volt!" Zsanett

"Köszönöm a tanácsadást, nagyon hasznos volt. Jó érzés, hogy tudom mit kell keresnem az üzletekben." Ibolya

"A nyugodt, intelligens, kedves személyiséged és a sugárzó emberszereteted nagyon inspirálólag hatott rám. Köszönöm a pozitív gondolatokat!" Szera