• .

Rúzsválasztás, kicsit másképp – avagy óvatosan az élénk színekkel

2019.05.14.

Sok szó esik a rúzsszínekről, én is írtam már róla, hogy színtípustól függően milyen árnyalatot érdemes választani. Most azonban egy másik aspektusból szeretnék a témához nyúlni. Az a tapasztalatom ugyanis, hogy a színelmélettel „megfertőzött” hölgyek többsége figyelmen kívül hagyja az egyéb adottságait.

Az igazán feltűnő, élénk, vagy sötét rúzsok leginkább a tél típusoknál jöhetnek szóba, különösen az élénk telek választhatnak a vibráló rúzsszínek közül, de a tavasz típusok számára is nyitott az út az élénk rúzsszínek előtt, sőt egyes ősz típusok is választhatnak erősebben pigmentált rúzsokat. Szájhangsúlyos sminket azonban nekik is csak akkor érdemes választaniuk, ha az arcunk arányos, a száj optimális formájú és nagyságú, vagyis az összhatás harmonikus.

Néhány példa arra, hogy miért kell óvatosan bánni az élénk rúzsokkal:

Nem szép látvány, ha az arcot eluralja a nagy száj.

Ha az arc nem arányos, a vörös rúzs méginkább láthatóvá teszi az aránytalanságot.

A feltűnő rúzstól nagyobbnak látszik az amúgy is nagyobb orr, főleg, ha a száj keskeny

Természetesen a dús szájon sem feltétlenül mutat jól az élénk rúzs, a "kevesebb több"!

Érdemes tehát jobban szemügyre venni :

  • az arcformát,
  • az arcberendezést
  • az orrformát,
  • az orr és a száj távolságát,
  • a száj formáját és nagyságát

Az élénk, vagy sötét rúzsok valójában nagyon keveseknek állnak jól, mert az arányos arc és az ezzel párosuló szép ívű és optimális nagyságú száj viszonylag ritka adottság. Ez persze nem jelenti azt, hogy a rúzst el is kell felejtenie mindenkinek, akinek nem tökéletesen arányos az arca, de érdemes természetesebb hatású árnyalatokat keresni és inkább a szemet hangsúlyozni.

A képek forrása: google, pinterest

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"