Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Hogyan válasszak öltönyt?

2014.06.19.

Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni a megfelelő öltöny kiválasztásánál ahhoz, hogy kényelmes és mutatós legyen a végeredmény!

Először is nem elég a megfelelő méretet kiválasztani, hiszen számos zakó fazon létezik, melyek testalkattól függően másképpen állnak majd rajtad.

A zakó felső gombját begombolva a vállra kell símulnia a váll résznek és a zakóujjnak.

Fontos, hogy a gallér a tarkó alatt, a nyakon ne vessen redőt és ne álljon el az ingnyaktól, hanem szépen símuljon rá.

A zakó elejének is simának kell lennie. Sem a túl szűk, sem a túl bő megoldás nem szép. Szerencsére a vékony és a pocakos termetre is lehet öltönyt kapni. Ha nem átlagos a testalkatod, kérd az eladók segítségét!

 A zakó ujjára is figyelemmel kell lenni. Az ing mandzsetta részének egyharmada látszhat ki a zakó alól. Minden más megoldás slampos. A zakó hossza akkor megfelelő, ha lazán leengedett kar mellett a zakó a kézközépnél ér véget.

További fontos szempont, most már áttérve az öltöny nadrágjára, hogy annak ülep része sem a fenekeden, sem a combodon ne vessen redőket, ne vágjon be, egyszóval se bő, se szűk ne legyen. Az átlagtól eltérő testalkat itt is gondot jelenthet, de a megfelelő fazon kiválasztásában segít a hozzáértő eladó.

A nadrág másik fontos jellemzője a hossza. A helytelen nadrághossz csúnyán leronthatja az összhatást. A szűkszárú fazonoknál a nadrág kicsit rövidebb lehet, de semmiképpen nem látszhat ki a zokni, még lépéskor sem. A túl hosszú szár ugyancsak kellemetlen benyomást kelt.

Ne feletkezz meg a kiegészítőkről sem, melyek az elegáns megjelenés nélkülözhetetlen elemei, ugyanakkor ezekkel teheted egyedivé, stílusossá a megjelenésedet.

Az ingről, a nyakkendőről és a cipőről már korábban írtam, érdemes feleleveníteni az ott tárgyaltakat is.

*** 

A képek forrása: pinterest.com 

 

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8