• .

Hogyan válasszak öltönyt?

2014.06.19.

Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni a megfelelő öltöny kiválasztásánál ahhoz, hogy kényelmes és mutatós legyen a végeredmény!

Először is nem elég a megfelelő méretet kiválasztani, hiszen számos zakó fazon létezik, melyek testalkattól függően másképpen állnak majd rajtad.

A zakó felső gombját begombolva a vállra kell símulnia a váll résznek és a zakóujjnak.

Fontos, hogy a gallér a tarkó alatt, a nyakon ne vessen redőt és ne álljon el az ingnyaktól, hanem szépen símuljon rá.

A zakó elejének is simának kell lennie. Sem a túl szűk, sem a túl bő megoldás nem szép. Szerencsére a vékony és a pocakos termetre is lehet öltönyt kapni. Ha nem átlagos a testalkatod, kérd az eladók segítségét!

 A zakó ujjára is figyelemmel kell lenni. Az ing mandzsetta részének egyharmada látszhat ki a zakó alól. Minden más megoldás slampos. A zakó hossza akkor megfelelő, ha lazán leengedett kar mellett a zakó a kézközépnél ér véget.

További fontos szempont, most már áttérve az öltöny nadrágjára, hogy annak ülep része sem a fenekeden, sem a combodon ne vessen redőket, ne vágjon be, egyszóval se bő, se szűk ne legyen. Az átlagtól eltérő testalkat itt is gondot jelenthet, de a megfelelő fazon kiválasztásában segít a hozzáértő eladó.

A nadrág másik fontos jellemzője a hossza. A helytelen nadrághossz csúnyán leronthatja az összhatást. A szűkszárú fazonoknál a nadrág kicsit rövidebb lehet, de semmiképpen nem látszhat ki a zokni, még lépéskor sem. A túl hosszú szár ugyancsak kellemetlen benyomást kelt.

Ne feletkezz meg a kiegészítőkről sem, melyek az elegáns megjelenés nélkülözhetetlen elemei, ugyanakkor ezekkel teheted egyedivé, stílusossá a megjelenésedet.

Az ingről, a nyakkendőről és a cipőről már korábban írtam, érdemes feleleveníteni az ott tárgyaltakat is.

*** 

A képek forrása: pinterest.com 

 

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8