K&S Stúdió

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás felsőfokon

Stílus/Nők

Stílustanácsadás nőknek, stílustanácsadás férfiaknak

2018.07.26.

Sokan érdeklődtök afelől, hogy a nőknek szóló stílustanácsadás miben különbözik a férfiaknak szóló stílustanácsadástól. Nos, röviden összefoglalva: a módszerek azonosak, a megközelítés azonban némelykor igen eltérő.

tovább

Egyéni stílustanácsadás, kontra csoportos stílustanácsadás

2018.06.05.

Sokszor nekem szerezik a kérdést a vendégeim, hogy az egyéni stílustanácsadást, vagy a csoportos stílustanácsadást érdemes-e választani. Mielőtt erre a kérdésre válaszolok, érdemes a stílustanácsadás fogalmát kicsit mélyrehatóbban megvizsgálni.

tovább

A színtípus elmélet határai, avagy párválasztás színtípus alapján?

2018.05.17.

A színtípus elmélet felvet néhány érdekes kérdést, melyek inkább csak szájhagyomány útján terjednek, éppen ezért félreértésekre adnak okot. Ezekből szemezgettem ebben a bejegyzésben.

tovább

Divattanácsadó, stylist, stílustanácsadó, melyiket válasszam?

2018.04.17.

Divattanácsadó, stylist, stílustanácsadó - ezeket a kifejezéseket nap, mint nap olvashatjuk, de vajon egymás szinonimái ezek a szavak, vagy tartalombeli különbségeket rejtenek?
Bár a különféle szótárak, szómagyarázatok szinonimaként használják ezt a három kifejezést, valójában más-más szakmát takarnak. Erről olvashattok ebben a bejegyzésben.

tovább

Tavaszi-nyári kapszula gardrób színtípusonként

2018.04.04.

A kapszula gardrób kialakítása hasznos és élvezetes tevékenység. Hasznos, hiszen átgondoltan, céltudatosan vásárolunk és élvezetes, mert kreatív, jól variálható és mutatós lesz a ruhatárunk.

tovább

Nem minden díszítés, ami annak látszik

2017.12.15.

Számtalanszor tapasztalom, hogy a drága pénzen beszerzett kabátok, blézerek, öltönyök, szoknyák vásárlói nincsenek tisztában azzal, hogy ezeknek a minőségi termékeknek a viselése előtt van még némi teendőnk, ha nem szeretnénk nevetségessé tenni magunkat.

tovább

Divatos stílustalanságok

2017.11.08.

Amikor az ember a következő szezon divatját felvonultató modelleket várja, azt reméli, hogy esztétikai élményben lesz része. A tervezők azonban sok esetben a stílusficamból próbálnak erényt kovácsolni és esztétikai élmény helyett a felháborodás hullámai öntik el a stílustanácsadót.

tovább

Testarányok - Rövid láb, hosszú felsőtest

2017.10.11.

Az olyan horizontális arányeltolódásokról, mint például a széles csípő-keskeny váll (körte alkat), vagy ennek fordítottja, a széles váll-keskeny csípő (tölcsér alkat) minden valamire való stílustanácsadó szót ejt a blogjában. Sokkal kevesebb figyelmet kapnak a horizontális arányeltolódások, annak ellenére, hogy az öltözködést igencsak megnehezítik.

tovább

Stílustanácsadás és párkeresés

2017.08.24.

Gyakran előfordul, hogy a stílustanácsadásra jelentkezők elsőszámú motivációja, hogy szeretnék megtalálni életük párját. Nagyra becsülöm ezekben a hölgyekben, hogy nem csak álmodoznak egy jó kapcsolatról, de tenni is hajlandóak érte. Keresik az alkalmat az új ismeretségekre, ki a baráti körben, ki pedig az interneten, és természetesen szeretnék a legjobb formájukat mutatni, amikor találkozóra, randevúra mennek.

tovább

Neked is lehet tökéletes a ruhatárad!

2017.04.24.

Mindenki vágyik egy könnyen kezelhető, minden igényt kielégítő, csodás ruhatárra. Ez a vágyunk némi segítséggel és időráfordítással könnyű szerrel valóra válhat az alapruhatár tervező program segítségével. Hogy mit is értünk alapruhatár tervezés alatt, azt ebből az írásból megtudhatjátok.

tovább