K&S Stúdió - stílustanácsadás felsőfokon

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás, alapruhatár tervezés

Stílus/Nők

Páros stílustanácsadás

2018.11.16.

A páros stílustanácsadás sajátos, meghitt hangulata miatt nagy kedvencem. Legyen az testvér, anya-lánya, nagymama-unoka, barátnő, vagy szerelmes páros, mindig sok nevetést, egymásra figyelést, a hasonlóságokra és a különbözőségekre való rácsodálkozást hoz. Tapasztalatom szerint nem csupán az én szívemnek kedves a stílustanácsadás ezen módja, de a résztvevők számára is emlékezetes közös program.

tovább

Klasszikus kapszula gardrób

2018.10.15.

Időnként a stílustanácsadó is feszegeti a hivatása határait és belevág olyasmibe, amit a mission impossible kategóriába lehet sorolni. Az én lehetetlen küldetésem abból ered, hogy rendszeresen nekem szegezitek a kérdést a stílustanácsadás folyamán, hogy létezik-e olyan kapszula gardrób, vagy másképpen alapruhatár, amely mindenki számára egyformán ajánlható.

tovább

A stílustanácsadó receptje a harmonikus külső megteremtéséhez

2018.10.08.

Meggyőződésem, hogy a stílustanácsadó legfontosabb feladata, hogy szakértelmével hozzásegítse a vendégeit önismeretük bővítéséhez. A tanácsadásokon igyekszem mindig elmondani, hogy az öltözködés, a megjelenésünk formálása az önismeretünkre épülő tudatos tervezés eredménye, így nem lehet, sőt nem szabad csak a stílustanácsadóra hagyatkozni, inkább vele együtt kell gondolkodni…

tovább

A stílustanácsadás buktatói az őszi hónapokban

2018.10.02.

A stílustanácsadás ma már nem luxus, egyre többen szeretnének szakszerű segítséggel javítani a megjelenésükön. Mióta csak stílustanácsadó vagyok, azt tapasztalom, hogy az öltözködéssel kapcsolatos bizonytalanságok az évszakokhoz is köthetők. Mindannyiunknak van kedvenc évszakunk, amikor könnyebben és szívesebben öltözködünk és „nemszeretem hónapok”, amikor valahogy nehezünkre esik megfelelő ruhadarabokat összeválogatni.

tovább

A csapott váll nem sorscsapás!

2018.09.10.

A csapott váll jellegzetessége, hogy a vállvonal nem vízszintes, hanem lefelé ívelő. A vállcsúcs gömbölyded, kevésbé hangsúlyos. Mivel a váll a nyaktól a vállízületig meredeken halad lefelé, a vállízület alacsonyabban helyezkedik el. A váll formája miatt a nyakizmok feszítettebbek, ezért a nyak erőteljesebbnek tűnik.

tovább

Stílustanácsadás nőknek, stílustanácsadás férfiaknak

2018.07.26.

Sokan érdeklődtök afelől, hogy a nőknek szóló stílustanácsadás miben különbözik a férfiaknak szóló stílustanácsadástól. Nos, röviden összefoglalva: a módszerek azonosak, a megközelítés azonban némelykor igen eltérő.

tovább

Egyéni stílustanácsadás, kontra csoportos stílustanácsadás

2018.06.05.

Sokszor nekem szerezik a kérdést a vendégeim, hogy az egyéni stílustanácsadást, vagy a csoportos stílustanácsadást érdemes-e választani. Mielőtt erre a kérdésre válaszolok, érdemes a stílustanácsadás fogalmát kicsit mélyrehatóbban megvizsgálni.

tovább

A színtípus elmélet határai, avagy párválasztás színtípus alapján?

2018.05.17.

A színtípus elmélet felvet néhány érdekes kérdést, melyek inkább csak szájhagyomány útján terjednek, éppen ezért félreértésekre adnak okot. Ezekből szemezgettem ebben a bejegyzésben.

tovább

Divattanácsadó, stylist, stílustanácsadó, melyiket válasszam?

2018.04.17.

Divattanácsadó, stylist, stílustanácsadó - ezeket a kifejezéseket nap, mint nap olvashatjuk, de vajon egymás szinonimái ezek a szavak, vagy tartalombeli különbségeket rejtenek?
Bár a különféle szótárak, szómagyarázatok szinonimaként használják ezt a három kifejezést, valójában más-más szakmát takarnak. Erről olvashattok ebben a bejegyzésben.

tovább

Tavaszi-nyári kapszula gardrób színtípusonként

2018.04.04.

A kapszula gardrób kialakítása hasznos és élvezetes tevékenység. Hasznos, hiszen átgondoltan, céltudatosan vásárolunk és élvezetes, mert kreatív, jól variálható és mutatós lesz a ruhatárunk.

tovább