K&S Stúdió

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás felsőfokon

Stílus/Nők

Egyéni stílustanácsadás, kontra csoportos stílustanácsadás

2018.06.05.

Sokszor nekem szerezik a kérdést a vendégeim, hogy az egyéni stílustanácsadást, vagy a csoportos stílustanácsadást érdemes-e választani. Mielőtt erre a kérdésre válaszolok, érdemes a stílustanácsadás fogalmát kicsit mélyrehatóbban megvizsgálni.

tovább

A színtípus elmélet határai, avagy párválasztás színtípus alapján?

2018.05.17.

A színtípus elmélet felvet néhány érdekes kérdést, melyek inkább csak szájhagyomány útján terjednek, éppen ezért félreértésekre adnak okot. Ezekből szemezgettem ebben a bejegyzésben.

tovább

Divattanácsadó, stylist, stílustanácsadó, melyiket válasszam?

2018.04.17.

Divattanácsadó, stylist, stílustanácsadó - ezeket a kifejezéseket nap, mint nap olvashatjuk, de vajon egymás szinonimái ezek a szavak, vagy tartalombeli különbségeket rejtenek?
Bár a különféle szótárak, szómagyarázatok szinonimaként használják ezt a három kifejezést, valójában más-más szakmát takarnak. Erről olvashattok ebben a bejegyzésben.

tovább

Tavaszi-nyári kapszula gardrób színtípusonként

2018.04.04.

A kapszula gardrób kialakítása hasznos és élvezetes tevékenység. Hasznos, hiszen átgondoltan, céltudatosan vásárolunk és élvezetes, mert kreatív, jól variálható és mutatós lesz a ruhatárunk.

tovább

Nem minden díszítés, ami annak látszik

2017.12.15.

Számtalanszor tapasztalom, hogy a drága pénzen beszerzett kabátok, blézerek, öltönyök, szoknyák vásárlói nincsenek tisztában azzal, hogy ezeknek a minőségi termékeknek a viselése előtt van még némi teendőnk, ha nem szeretnénk nevetségessé tenni magunkat.

tovább

Divatos stílustalanságok

2017.11.08.

Amikor az ember a következő szezon divatját felvonultató modelleket várja, azt reméli, hogy esztétikai élményben lesz része. A tervezők azonban sok esetben a stílusficamból próbálnak erényt kovácsolni és esztétikai élmény helyett a felháborodás hullámai öntik el a stílustanácsadót.

tovább

Testarányok - Rövid láb, hosszú felsőtest

2017.10.11.

Az olyan horizontális arányeltolódásokról, mint például a széles csípő-keskeny váll (körte alkat), vagy ennek fordítottja, a széles váll-keskeny csípő (tölcsér alkat) minden valamire való stílustanácsadó szót ejt a blogjában. Sokkal kevesebb figyelmet kapnak a horizontális arányeltolódások, annak ellenére, hogy az öltözködést igencsak megnehezítik.

tovább

Stílustanácsadás és párkeresés

2017.08.24.

Gyakran előfordul, hogy a stílustanácsadásra jelentkezők elsőszámú motivációja, hogy szeretnék megtalálni életük párját. Nagyra becsülöm ezekben a hölgyekben, hogy nem csak álmodoznak egy jó kapcsolatról, de tenni is hajlandóak érte. Keresik az alkalmat az új ismeretségekre, ki a baráti körben, ki pedig az interneten, és természetesen szeretnék a legjobb formájukat mutatni, amikor találkozóra, randevúra mennek.

tovább

Neked is lehet tökéletes a ruhatárad!

2017.04.24.

Mindenki vágyik egy könnyen kezelhető, minden igényt kielégítő, csodás ruhatárra. Ez a vágyunk némi segítséggel és időráfordítással könnyű szerrel valóra válhat az alapruhatár tervező program segítségével. Hogy mit is értünk alapruhatár tervezés alatt, azt ebből az írásból megtudhatjátok.

tovább

Hány színből álljon az öltözetünk?

2017.03.23. Hány színből álljon az öltözetünk?

Ezt a kérdést gyakran felteszitek nekem, de nincs rá konkrét válaszom. Egy színből is lehet izgalmas outfitet alkotni, de akár 10 szín is megjelenhet az öltözetünkben anélkül, hogy kanári madárnak látszanánk. Fontosabb szempont a színharmónia, vagy más szóval színhangzat, amely visszatükrözi a színtípusunkat és az egyéniségünket.

tovább