Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Stílus/Nők

A testalkat-elemzés alapjai

2014.05.22. A testalkat-elemzés alapjai

Bár testünket láthatjuk nap, mint nap a tükörben, mégis gyakran elbizonytalanodunk, amikor a különféle testformákról és az ezekhez illő ruhafazonokról olvasunk. Testünk objektív megfigyelése nem is olyan könnyű, hiszen a magunkkal szembeni elvárásaink, vágyaink sokszor pozitív és negatív irányban is torzíthatják a testképünket. Érdemes tehát segítségül hívni a mérőszalagot és rögzíteni testrészeink valódi méreteit. Kezdjünk is hozzá!

tovább

Blézer fajták A-tól Z-ig

2014.05.19. Blézer fajták A-tól Z-ig

Azt hiszem, hogy a blézer az a ruhadarab, mely minden nő szekrényében megtalálható. Bármely öltözködési stílus kedvelője vagy is, a blézer jól beilleszthatő a ruhatáradba.
Most megmutatom, hogy milyen szabásvonalak, anyagok és stílusok jellemzik ezeket a kiskabátokat és arra is választ kaphatsz, hogy testalkatodhoz ezek közül melyiket érdemes választanod.

tovább

Az optikai testformálásról bővebben

2014.05.08. Az optikai testformálásról bővebben

A korábbiakban erről a témáról már írtam, most részletesebben is megismerkedhetsz ezzel az érdekes és hasznos területtel.
Az elgondolás lényege, hogy a ruhadarabokat a szabással, a mintákkal és a színekkel olyan rafinált módon állítják össze a tervezők, hogy a viselőjének testét optikailag, azaz a szem számára megváltoztassák.

tovább

A fenék formája és a hozzá illő fürdőruha

2014.04.22. A fenék formája és a hozzá illő fürdőruha

Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nő elégedetlen a fenekével. Vagy kisebbet és feszesebbet, vagy nagyobban és nőiesebbet szeretnének. A testedzés persze sokat segíthet az ideális forma kialakításában, de nagyon keveseknek adatik meg az igazán formás hátsó. Emiatt azonban senkinek nem kell elkeserednie!

tovább

A stílus, mint a kommunikáció eszköze 1/5.

2014.01.14. A stílus, mint a kommunikáció eszköze 1/5.

1/5. TEST/NŐK/arcforma

Ugyancsak a test része, de különálló egységet alkot az arcforma. Ez elsősorban a fodrászok és kozmetikusok terepe, így csupán az összhatást érintő részletekre térek ki.

tovább

Nem elhanyagolható részletek: nyak, mell, kar, derék, láb

2013.12.20. Nem elhanyagolható részletek: nyak, mell, kar, derék, láb

A közismert testalkat típusokon túlmenően vannak a testnek egyéb részletei is, amelyek az összhatásban szerepet játszanak. Tartozhatsz bármely típushoz, lehetsz „V”, „A”, „X”, „H”, vagy akár „O” az öltözködésed kialakításánál ezeket a szempontokat is figyelembe kell venned.

tovább

A stílus, mint a kommunikáció eszköze 1/3.

2013.12.20. A stílus, mint a kommunikáció eszköze 1/3.

1/3. TEST/NŐK/farmernadrág/kosztüm/optikai testformálás

Ebben a fejezetben azzal foglalkozunk, hogy a korábban megismert testalkat- típusok számára melyek a legelőnyösebb farmernadrág- és kosztüm szabások. Ezt követően a színek és a formák világába invitállak.

tovább

Női testalkatok

2013.12.17.

Többé-kevésbé mindannyiunk teste azonos arányokat követ, mégis ahányan vagyunk, annyiféle a testünk. Vannak persze testalkat-típusok, melyekkel le lehet írni egy-egy tipikus testformát. Először ezekkel ismerkedhetsz meg, majd rátérünk a testalkatnak megfelelő öltözködési alapelvekre.

tovább

A stílus, mint a kommunikáció eszköze. 1/1.

2013.12.17. A stílus, mint a kommunikáció eszköze. 1/1.

1/1. TEST/testmagasság/testsúly/testtömeg/testtartás/testkép

Lényeges tisztában lenned azzal, hogy testalkatod önmagában is üzeneteket hordoz. A különböző testalkatokhoz bizonyos tulajdonságok, jellemvonások tapadnak, melyeknek egy része talán igaz is, másik részük tévhit, más szóval sztereotípia.

tovább