• K&S
  • K&S
  • k&s
  • K&S
  • k&s
  • k&s
  • k&s
  • k&s

A lány, aki keresi önmagát – Olivia Palermo

2015.09.09.

Olivia Palermo-t úgy ismeri a világ, mint stílusdiktátort, én azonban inkább a divat világában elveszett fiatal hölgyet látok, akiben valószínűleg még nem fogalmazódott meg egy világos kép önmagáról.

A divatkövetők gyakran esnek abba a hibába, hogy görcsös igyekezettel követik a legújabb divatirányzatokat és nagyon trendinek szeretnének látszani, ahelyett, hogy saját stílusuk csiszolásával foglalkoznának.

De tudjuk be mindez Palermo fiatal korának. A 29 éves celeb még bontogatja szárnyait, talán 10 év múlva egy kiforrott egyéniséggel lesz dolgunk és ez a megjelenésén is visszaköszön majd.

 Olivia Palermo egy igazán neki való, vintage stílusú szettben

Aki a megjelenésében is érvényre tudja juttatni az egyéniségét, a legújabb divatban is megtalálja azokat az elemeket, melyeket inkább erősítik az egyediségét, nem pedig eltávolítják attól.

Itt van példának okáért Jennifer Aniston, akit ugyancsak stílusikonként tartanak számon, sokkal több joggal, mint Palermo-t. Aniston megjelenése mindig megmutatja viselőjének egyéniségét, még akkor is, ha a legújabb divat szerint állt össze a szett. Letisztultság, kiforrottság jellemzi a ruhatárát.

Jennifer Aniston a rá oly jellemző letisztult, időtlen stílusban

Nézzük meg, hogy mire is gondolok, amikor ezeket a sorokat bepötyögöm a klaviatúrán. Szándékosan olyan képeket válogattam össze (zömében), melyek a mindennapokból ellesett pillanatok, nem a vörös szőnyeges megjelenést tükrözik és nem is divatfotók.

Palermo Monalisa típusú, finom jelenség. A kifinomult, lágy, romantikus, ugyanakkor egy kis vagányságot is magában foglaló ruhadarabok igazán jól állnak rajta.

De semmiképpen sem  „díva”, így az erre hajazó megjelenés nem neki való.

Megjelenik aztán extravagáns, vagány amazonként.

De konszolidált üzletasszonyként is színre lép.

Ezeken a képeken a kevésbé konszolidált üzletasszony jelenik meg.

Meglepő módon, időnként egyenesen penészvirágként pozícionálja magát. :)

És ilyen az, amikor tökéletesen elhagyja a stílusérzéke...

Talán igazságtalan dolog, hogy éppen Jennifer Aniston-t hoztam fel ellenpéldaként, hiszen egy másik korosztály képviselőjéről van szó. A 46 éves színésznő koránál, élettapasztalatáná fogva nyilván szilárdabb egyéniséggel rendelkezik, mint Palermo. Azért választottam mégis őt , mert ritkán látni a sztárvilágban olyan egyéniségeket, akiket nem részegít meg a divatvilág és merik, akarják vállalni önmagukat. Aniston még a vörös szőnyegen is önmagát hozza, mindig letisztult, egyszerű ruhákat választ.

Másrészt természetesen nem a két híresség személye a lényeg, inkább a divathoz való viszonyulásuk között különbségre szeretném felhívni a figyelmet.

Nézzük hát Aniston szettjeit:

Az üzletasszonyos megjelenés is megmarad a maníroktól mentes, sportosan elegáns határok között. 

Aniston sem szexbomba, de a kislányosan kacér ruhadarabok jól mutatnak rajta.

Íme, amiről korábban beszéltem: a "kevesebb több" a vörös szőnyegen is beválik Aniston-nál.

Persze neki is vannak rossz választásai...

Nos, én kíváncsian várom a kiforrott Olivia Palermo-t, mert az adottságai és lehetőségei rendelkezésre állnak ahhoz, hogy igazi stílusnagykövet váljék belőle. Sok sikert kívánok hozzá!

A képek forrása: ointerest.com

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"

"Halasan koszonom a  velem toltott sok idodet, igazan elveztem minden percet . Az osszerakott anyag oriasi segitsegemre lesz, a rengeteg informacio amit kaptam csak ugy zsong a fejemben meg mindig. :) Biztos vagyok benne, hogy meg keresni foglak. Andrea"

"Köszönök szépen mindent! Nagyon igényes a füzet is, az e-book-tól pedig leesett az állam... :-) Rengeteg munkád lehetett benne. Nagyon örültem, hogy eljutottam Hozzád, csodás szakember vagy! Kriszti"

"A tanácsaid nagyon hasznosak lesznek, tisztában vagyok vele, hogy türelemre és időre van szükség, hogy  kialakuljon egy új alapruhatár, amiben majd jól érzem magam, de sikerült megmutatnod merre induljak el. Gratulálok a munkádhoz, szakmailag nagyon felkészült vagy, sok ismerősömnek meséltem mar Rólad, mert tényleg nagyon meg vagyok elégedve. Éva"

"Régóta olvasgatok stílus blogokat és számomra te vagy a leghitelesebb, legkifinomultabb, ezért is mentem el hozzád. Nem csalódtam! Külön élmény volt, hogy nem csupán a külsőmet, de a "lelkemet", a személyiségemet is igyekeztél megismerni. Úgy érzem, hogy a segítségeddel sikerülni fog új életet kezdenem. Hálával: Barbara"

"A múlt heti óra után másképp nézem a boltok kínálatát, vettem is egy pink felsőt. Hárman is szóvá tették, hogy mi ez a váltás, és ketten meg is dicsérték, hogy milyen jól áll :) Tényleg nagyon sokat javítanak rajtam a színek, köszönöm :)" Eszter

"Örülök, hogy találkoztunk, nagyon hasznosak voltak  a tanácsaid, amit igyekszem beépíteni. Az első élményem egy ruhaüzletben volt. Az új szempontrendszer, amit tőled kaptam, teljesen más irányba vitt el, ami számomra új és izgalmas kalandozásnak ígérkezett. Igyekszem ezek mentén átalakítani/felépíteni a ruhatáramat. Köszönöm a segítséget!" Margit

"Élmény volt ott lenni Nálad és azóta minden nap alkalmazom a tanultakat. Rengeteg inspirációt kaptam Tőled!" Zsuzsi

"Örülök, hogy eljutottam Hozzád és részt vettem a tanfolyamon!" Krisztina

"Köszönöm a rengeteg munkát! Nagyon izgi volt!" Zsanett

"Köszönöm a tanácsadást, nagyon hasznos volt. Jó érzés, hogy tudom mit kell keresnem az üzletekben." Ibolya

"A nyugodt, intelligens, kedves személyiséged és a sugárzó emberszereteted nagyon inspirálólag hatott rám. Köszönöm a pozitív gondolatokat!" Szera

"Kedves Ágnes! Nem tudom mit csinált az én urammal, de miután kilépett Öntől egy órán keresztül beszélt színekről, stílusokról és olyan szavakat használt, amiket soha nem gondoltam, hogy valaha is kimond. Közölte velem, hogy mostantól 5 színen kívül többet is meg tud majd különböztetni, kidobhatom az összes barna ingét, mert az nem áll jól neki, felvesz majd pirosat és jelentsem be a szabóhoz. 2 percre van tőlünk itt Győrben egy szabó, eddig a be nem megy kategória volt. Kérdeztem tőle, hogy egy kicsit se unta? Bevallotta, hogy azért néha elvesztette a fonalat, de ahogy Ön körbe írta a rövid lábát, meg a rövid nyakát, az külön élmény volt és tanult Öntől. Neki feltesznek egy háromszorosan összetett mondatot és képes rá igennel vagy nemmel felelni, miközben átgondolta az összes lehetséges variációt. Szerintem az Ön hatására hamarosan megvesz olyan ruhadarabot, amit azelőtt sose. Hatalmas köszönettel, Hajnalka"