Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A női táska titkai

 

Biztosan Ti is jártatok már úgy, hogy a táskátokat átadtátok a párotoknak, amíg például lehajoltatok bekapcsolni a szandálotokat. A férfiak ilyenkor döbbenten kérdezik: "Mit cipelsz? Olyan nehéz a táskád, mint egy sózsák!"


bag

Ebből a kis táblázatból is látszik, hogy mi nők, szeretünk biztosra menni. Szeretjük, ha kedves, vagy hasznos tárgyaink mindig velünk vannak és soha nem ér bennünket meglepetés. És ezt még fokozni is tudjuk, ha munkanapokon a laptopunkat, vagy a sportfelszerelésünket is magunkkal visszük.

Nincs is ezzel semmi baj, leszámítva, hogy gyakran húzza a vállunkat a rakomány, nem is beszélve az ebből eredő hátfájásról.

Arra persze nincs túl nagy esély, hogy holnaptól kevesebb cuccot pakolunk a táskánkba, de talán egy-két dolgon változtathatunk. Íme néhány lehetőség:

Viseld másképp a táskádat!

1. Váltogasd a jobb és a bal válladon a táskát, így nem terheled folyton ugyan azt a testfeledet.

2. Oszd meg a csomagodat! Vigyél magaddal két táskát. Az egyiket a válladon, a másikat az ellentétes kezedben, vagy a másik válladon.

3. Viseld a táskát a válladon átvetve, ne terheld csupán az egyik vállad.

4. Nehéz táskákat ne cipelj az alkarodon, ha nem akarod, hogy begyulladjon a könyök izületed!

Válts táskát!

1. Válassz könnyű táskát. A nehéz bőrtáskák tele csatokkal, díszítésekkel, zsebekkel már önmagukban is jelentős súlyt képviselnek. Érdemes erre is odafigyelni!

2. Kerüld a keskeny pántos megoldásokat, mert ezek kisebb felületen helyeznek nyomást a válladra. Minél szélesebb a táska pántja, annál jobban eloszlik a súly.

3. Válassz közepes méretű táskát. Minél nagyobb a táskád, annál nagyobb a kísértés, hogy pakolj bele még valamit.

4. Kerüld a hosszú fülű táskákat. Ne a csípődig, csak a derekadig érjen le a táska alja.

5. Viselj hátizsákot!

bag

A képek forrása: polyvore.com, pinterest.com

***


vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8