• K&S
  • K&S
  • k&s
  • K&S
  • k&s
  • k&s
  • k&s
  • k&s

A preppy stílus

2016.01.19.

A stílusirányzatok közötti kalandozást folytassuk a sportosan elegáns stíluscsaládba tartozó preppy stílusal, mely angolszász területről, közelebbről az amerikai elit egyetemekről indult el a divat világába.

A preppy stílus fő jellemzői a kényelmes, természetes anyagok, a klasszikus, visszafogott, az iskolai egyenruhákra emlékeztető, sportos, de ugyanakkor rendezett és a minőségi alapanyagoknak köszönhetően elegáns összhatás. A női öltözetek kislányosak, visszafogottak, gyakoriak az androgün (azaz a másik nem ruházatának stílusjegyeit felhasználó) jegyek az öltözködésben.

Jellemző ruhadarabok a rakott szoknyák (többnyire kockás kivitelben), a klasszikus szabású blézerek, a kötött kardigánok és pulóverek, a pamut ingek és blúzok, a vászon (azon belül is jellemzően farmer) nadrágok, a (férfi)nyakkendők, kendők, a sport- és balettcipők, a színes harisnyanadrágok. Kiegészítőkén jelemző még a hajpántok és az igazgyöngy nyakláncok viselése.

preppy

Mindezek alapján a preppy-t elsősorban a fiatal, 30 alatti hölgyeknek javaslom. Megfelelő stílusérzékkel, persze a preppy egyes stílusjegyeit az érettebb korosztályok is beépíthetik az öltözködésükbe, de az iskoláslány image bizonyos koron túl eléggé disszonáns lehet.

A preppy stílus kedveli a komor, szigorú színösszeállításokat, ugyanakkor élénk színekkel kombinálja azokat. Gyakran fellelhető a klasszikus sötétkék-fehér-piros összeállítás.

Természetesen a preppy stílus ma már nem ugyanazt jelenti, mint valaha, amikor az Egyesült Államok legrangosabb egyetemein tanulók szubkultúrájának öltözködési stílusa volt. Fellazult, nem ragaszkodik azokhoz az írott, avagy íratlan szabályokhoz, melyek a preppy-t hajdanán jellemezték.

Egyes márkák, mint például a Tommy Hilfiger, a Ralph Lauren, Gant, vagy a River Woods erre a stílusra építik fel a filozófiájukat.

River Woods

Tommy Hilfiger

Ralph Lauren

Gant

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"

"Halasan koszonom a  velem toltott sok idodet, igazan elveztem minden percet . Az osszerakott anyag oriasi segitsegemre lesz, a rengeteg informacio amit kaptam csak ugy zsong a fejemben meg mindig. :) Biztos vagyok benne, hogy meg keresni foglak. Andrea"

"Köszönök szépen mindent! Nagyon igényes a füzet is, az e-book-tól pedig leesett az állam... :-) Rengeteg munkád lehetett benne. Nagyon örültem, hogy eljutottam Hozzád, csodás szakember vagy! Kriszti"

"A tanácsaid nagyon hasznosak lesznek, tisztában vagyok vele, hogy türelemre és időre van szükség, hogy  kialakuljon egy új alapruhatár, amiben majd jól érzem magam, de sikerült megmutatnod merre induljak el. Gratulálok a munkádhoz, szakmailag nagyon felkészült vagy, sok ismerősömnek meséltem mar Rólad, mert tényleg nagyon meg vagyok elégedve. Éva"

"Régóta olvasgatok stílus blogokat és számomra te vagy a leghitelesebb, legkifinomultabb, ezért is mentem el hozzád. Nem csalódtam! Külön élmény volt, hogy nem csupán a külsőmet, de a "lelkemet", a személyiségemet is igyekeztél megismerni. Úgy érzem, hogy a segítségeddel sikerülni fog új életet kezdenem. Hálával: Barbara"

"A múlt heti óra után másképp nézem a boltok kínálatát, vettem is egy pink felsőt. Hárman is szóvá tették, hogy mi ez a váltás, és ketten meg is dicsérték, hogy milyen jól áll :) Tényleg nagyon sokat javítanak rajtam a színek, köszönöm :)" Eszter

"Örülök, hogy találkoztunk, nagyon hasznosak voltak  a tanácsaid, amit igyekszem beépíteni. Az első élményem egy ruhaüzletben volt. Az új szempontrendszer, amit tőled kaptam, teljesen más irányba vitt el, ami számomra új és izgalmas kalandozásnak ígérkezett. Igyekszem ezek mentén átalakítani/felépíteni a ruhatáramat. Köszönöm a segítséget!" Margit

"Élmény volt ott lenni Nálad és azóta minden nap alkalmazom a tanultakat. Rengeteg inspirációt kaptam Tőled!" Zsuzsi

"Örülök, hogy eljutottam Hozzád és részt vettem a tanfolyamon!" Krisztina

"Köszönöm a rengeteg munkát! Nagyon izgi volt!" Zsanett

"Köszönöm a tanácsadást, nagyon hasznos volt. Jó érzés, hogy tudom mit kell keresnem az üzletekben." Ibolya

"A nyugodt, intelligens, kedves személyiséged és a sugárzó emberszereteted nagyon inspirálólag hatott rám. Köszönöm a pozitív gondolatokat!" Szera

"Kedves Ágnes! Nem tudom mit csinált az én urammal, de miután kilépett Öntől egy órán keresztül beszélt színekről, stílusokról és olyan szavakat használt, amiket soha nem gondoltam, hogy valaha is kimond. Közölte velem, hogy mostantól 5 színen kívül többet is meg tud majd különböztetni, kidobhatom az összes barna ingét, mert az nem áll jól neki, felvesz majd pirosat és jelentsem be a szabóhoz. 2 percre van tőlünk itt Győrben egy szabó, eddig a be nem megy kategória volt. Kérdeztem tőle, hogy egy kicsit se unta? Bevallotta, hogy azért néha elvesztette a fonalat, de ahogy Ön körbe írta a rövid lábát, meg a rövid nyakát, az külön élmény volt és tanult Öntől. Neki feltesznek egy háromszorosan összetett mondatot és képes rá igennel vagy nemmel felelni, miközben átgondolta az összes lehetséges variációt. Szerintem az Ön hatására hamarosan megvesz olyan ruhadarabot, amit azelőtt sose. Hatalmas köszönettel, Hajnalka"