• Várlak benneteket szeretettel!

A preppy stílus

2016.01.19.

A stílusirányzatok közötti kalandozást folytassuk a sportosan elegáns stíluscsaládba tartozó preppy stílusal, mely angolszász területről, közelebbről az amerikai elit egyetemekről indult el a divat világába.

A preppy stílus fő jellemzői a kényelmes, természetes anyagok, a klasszikus, visszafogott, az iskolai egyenruhákra emlékeztető, sportos, de ugyanakkor rendezett és a minőségi alapanyagoknak köszönhetően elegáns összhatás. A női öltözetek kislányosak, visszafogottak, gyakoriak az androgün (azaz a másik nem ruházatának stílusjegyeit felhasználó) jegyek az öltözködésben.

Jellemző ruhadarabok a rakott szoknyák (többnyire kockás kivitelben), a klasszikus szabású blézerek, a kötött kardigánok és pulóverek, a pamut ingek és blúzok, a vászon (azon belül is jellemzően farmer) nadrágok, a (férfi)nyakkendők, kendők, a sport- és balettcipők, a színes harisnyanadrágok. Kiegészítőkén jelemző még a hajpántok és az igazgyöngy nyakláncok viselése.

preppy

Mindezek alapján a preppy-t elsősorban a fiatal, 30 alatti hölgyeknek javaslom. Megfelelő stílusérzékkel, persze a preppy egyes stílusjegyeit az érettebb korosztályok is beépíthetik az öltözködésükbe, de az iskoláslány image bizonyos koron túl eléggé disszonáns lehet.

A preppy stílus kedveli a komor, szigorú színösszeállításokat, ugyanakkor élénk színekkel kombinálja azokat. Gyakran fellelhető a klasszikus sötétkék-fehér-piros összeállítás.

Természetesen a preppy stílus ma már nem ugyanazt jelenti, mint valaha, amikor az Egyesült Államok legrangosabb egyetemein tanulók szubkultúrájának öltözködési stílusa volt. Fellazult, nem ragaszkodik azokhoz az írott, avagy íratlan szabályokhoz, melyek a preppy-t hajdanán jellemezték.

Egyes márkák, mint például a Tommy Hilfiger, a Ralph Lauren, Gant, vagy a River Woods erre a stílusra építik fel a filozófiájukat.

River Woods

Tommy Hilfiger

Ralph Lauren

Gant

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"