Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Alap ruhatár TÉL típusúaknak, télre

 

Kezdjük egy kis ismétléssel!

Sötét tél 

 • sötét és hideg összhatású
 • vöröses-, gesztenye-, vagy sötétbarna, fekete, mákos, vagy ezüst haj
 • kesudió, pekándió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű bőr
 • sötétbarna, vagy fekete szeme

A sötét tél a semleges, sötét és élénk színek közül is válogathat, de elsősorban a hideg színek között érdemes keresgélnie. A fekete és a fehér is remek választás számára.

Hideg tél 

 • tiszta és hideg összhatású
 • mákos, vagy ezüst haj
 • kesudió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű bőr
 • sötétbarna, vagy fekete szem

A hideg tél a sötét télből alakul át, a haj deresedésének köszönhetően. A színpalettáján a kékek. a lilák és a hideg rózsaszínek dominálnak. 

Tiszta télre 

 • ellentétes összhatású
 • fekete, sötétbarna, mákos, vagy ezüst haj
 • nagyon világos, tej, krém, vagy elefántcsont színű bőr
 • világoskék, türkiz, zöld, esetleg világos mogyoróbarna szem

A tiszta télnek is jól állnak a kékek, különösen a sötétebb árnyalatok. A fekete, a fehér és a szürke is kiemeli természetes színeit, de az élénkpirosakban is jól mutat.

Most, hogy a TÉL színeire vonatkozó alapokat átismételtük, kezdjünk neki egy téli alap ruhatár összeállításának. A szett a következő ruhadarabokból áll össze:

 1. sál
 2. kabát
 3. blézer
 4. felsőrész
 5. szoknya
 6. nadrág
 7. cipő

Ebben a cikkben a színekre koncentrálunk, azonban saját ruhatárad kialakításánál a testalkatodat és az életformádat (napi teendők, munka jellege stb.) is érdemes figyelembe venni! (A képekre kattintva nagyításban is megnézheted a ruhákat).

Sötét tél

Hideg tél

Tiszta tél

Kabát

Mivel a tél típusúak abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy bátran hordhatnak feketét, a télikabát színe ebben a ruhatárban fekete lesz. Ez a színválasztás azért is előnyös, mert szinte mindenhez passzol és minden alkalomra megfelelő.

Blézer

A blézer kiválasztásánál, ugyanúgy, mint a kabátnál, ügyelni kell arra, hogy a ruhatár összes többi darabjához felvehessük majd. Ebben a szettben a blézer középszürke lesz. Ez a szín is remekül áll mindhárom TÉL típusnak.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a kabát alatt elférjen a blézer. Előfordulhat, hogy egy szűkebb kabát kényelmetlenné válik, ha alatta blézert viselsz, így legjobb, ha erről a vásárlás előtt meggyőződsz.

Nadrág

Egy fekete farmervászon nadrág lesz a szett következő darabja. A sportosan elegáns öltözködési stílusba jól illeszkedik a konszolidált farmervászonból készült nadrág.

Felső

A sötét tél alap ruhatárába egy tűzpiros felsőrészt helyezünk. A fekete-szürke-piros kombináció elegáns és semleges hatású.

A hideg tél ruhatárát bordó-fehér csíkos felsőrésszel egészítjük ki. Összhatásában ez a szett is harmonikus és semleges lesz.

A tiszta tél számára egy sötét türkiz színű felsőrészt választunk. A türkiz üdesége és a semleges szürke jól kiegészíti egymást, melyet a markáns fekete még izgalmasabbá tesz.

Szoknya

A sötét tél szettjéhez egy vagány, fekete bőrszoknyát társítunk.

A hideg tél bordó-fehér csíkos felsőrészéhez egy szintén bordó, elegáns bőrszoknyát választunk.

A tiszta tél ruhatára pedig egy sötétkék-olajzöld kockás szoknyával egészül ki, mely remekül illik a türkiz felsőhöz és a szürke blézerhez is.

Pulóver

A sötét télnek jól áll a ciklámen, melyet a fekete még jobban kiemel. Ezért esett a választás erre a színre.

A hideg tél színeit a rózsaszín számos árnyalata kiemeli és izgalmas párost alkot a bordóval és a feketével is. Így a szett egy rózsaszín pulóverrel egészül ki.

A tiszta tél ragyog a citromsárgában, különösen, ha kékkel, vagy zölddel párosul, így a szoknyához és persze a fekete nadrághoz is  illik a sárga pulóver.

Sál

A sötét tél számára a fekete kabáthoz egy ciklámen-piros mintás sálat választottunk. Ebben visszaköszönnek a felsőrészek színei. A hideg tél szettjét egy rózsaszín alapon fekete pöttyös selyemsállal zárjuk le.  A tiszta tél szettjéhez mi is illene jobban, mint egy kékekkel és zöldekkel tarkított sál.

 Cipő

A ruhatárak lezárásaként a cipőkkel (ez esetben bokacsizmákkal) egészülnek ki az alap ruhatárak. Célszerű a szett összes eleméhez passzoló színt választani.

Végül nézzük meg hogy is mutatnak a ruhadarabok együtt:

A SÖTÉT TÉL ALAP RUHATÁRA

A HIDEG TÉL ALAP RUHATÁRA

 A TISZTA TÉL ALAP RUHATÁRA

 

A képek forrása: polyvore.com

*** 

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8