Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Alap ruhatár TÉL típusúaknak, télre

Kezdjük egy kis ismétléssel!

Sötét tél 

  • sötét és hideg összhatású
  • vöröses-, gesztenye-, vagy sötétbarna, fekete, mákos, vagy ezüst haj
  • kesudió, pekándió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű bőr
  • sötétbarna, vagy fekete szeme

A sötét tél a semleges, sötét és élénk színek közül is válogathat, de elsősorban a hideg színek között érdemes keresgélnie. A fekete és a fehér is remek választás számára.

Hideg tél 

  • tiszta és hideg összhatású
  • mákos, vagy ezüst haj
  • kesudió, mogyoró, földimogyoró, vagy föld színű bőr
  • sötétbarna, vagy fekete szem

A hideg tél a sötét télből alakul át, a haj deresedésének köszönhetően. A színpalettáján a kékek. a lilák és a hideg rózsaszínek dominálnak. 

Tiszta télre 

  • ellentétes összhatású
  • fekete, sötétbarna, mákos, vagy ezüst haj
  • nagyon világos, tej, krém, vagy elefántcsont színű bőr
  • világoskék, türkiz, zöld, esetleg világos mogyoróbarna szem

A tiszta télnek is jól állnak a kékek, különösen a sötétebb árnyalatok. A fekete, a fehér és a szürke is kiemeli természetes színeit, de az élénkpirosakban is jól mutat.

 

Most, hogy a TÉL színeire vonatkozó alapokat átismételtük, kezdjünk neki egy téli alap ruhatár összeállításának. A szett a következő ruhadarabokból áll össze:

  1. sál
  2. kabát
  3. blézer
  4. felsőrész
  5. szoknya
  6. nadrág
  7. cipő

Ebben a cikkben a színekre koncentrálunk, azonban saját ruhatárad kialakításánál a testalkatodat és az életformádat (napi teendők, munka jellege stb.) is érdemes figyelembe venni! (A képekre kattintva nagyításban is megnézheted a ruhákat).

tel1

tel2 1

Kabát

Mivel a tél típusúak abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy bátran hordhatnak feketét, a télikabát színe ebben a ruhatárban fekete lesz. Ez a színválasztás azért is előnyös, mert szinte mindenhez passzol és minden alkalomra megfelelő.

Blézer

A blézer kiválasztásánál, ugyanúgy, mint a kabátnál, ügyelni kell arra, hogy a ruhatár összes többi darabjához felvehessük majd. Ebben a szettben a blézer középszürke lesz. Ez a szín is remekül áll mindhárom TÉL típusnak.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a kabát alatt elférjen a blézer. Előfordulhat, hogy egy szűkebb kabát kényelmetlenné válik, ha alatta blézert viselsz, így legjobb, ha erről a vásárlás előtt meggyőződsz.

Nadrág

Egy fekete farmervászon nadrág lesz a szett következő darabja. A sportosan elegáns öltözködési stílusba jól illeszkedik a konszolidált farmervászonból készült nadrág.

Felső

A sötét tél alap ruhatárába egy tűzpiros felsőrészt helyezünk. A fekete-szürke-piros kombináció elegáns és semleges hatású.

A hideg tél ruhatárát bordó-fehér csíkos felsőrésszel egészítjük ki. Összhatásában ez a szett is harmonikus és semleges lesz.

A tiszta tél számára egy sötét türkiz színű felsőrészt választunk. A türkiz üdesége és a semleges szürke jól kiegészíti egymást, melyet a markáns fekete még izgalmasabbá tesz.

Szoknya

A sötét tél szettjéhez egy vagány, fekete bőrszoknyát társítunk.

A hideg tél bordó-fehér csíkos felsőrészéhez egy szintén bordó, elegáns bőrszoknyát választunk.

A tiszta tél ruhatára pedig egy sötétkék-olajzöld kockás szoknyával egészül ki, mely remekül illik a türkiz felsőhöz és a szürke blézerhez is.

Pulóver

A sötét télnek jól áll a ciklámen, melyet a fekete még jobban kiemel. Ezért esett a választás erre a színre.

A hideg tél színeit a rózsaszín számos árnyalata kiemeli és izgalmas párost alkot a bordóval és a feketével is. Így a szett egy rózsaszín pulóverrel egészül ki.

A tiszta tél ragyog a citromsárgában, különösen, ha kékkel, vagy zölddel párosul, így a szoknyához és persze a fekete nadrághoz is  illik a sárga pulóver.

Sál

A sötét tél számára a fekete kabáthoz egy ciklámen-piros mintás sálat választottunk. Ebben visszaköszönnek a felsőrészek színei. A hideg tél szettjét egy rózsaszín alapon fekete pöttyös selyemsállal zárjuk le.  A tiszta tél szettjéhez mi is illene jobban, mint egy kékekkel és zöldekkel tarkított sál.

 Cipő

A ruhatárak lezárásaként a cipőkkel (ez esetben bokacsizmákkal) egészülnek ki az alap ruhatárak. Célszerű a szett összes eleméhez passzoló színt választani.

Végül nézzük meg hogy is mutatnak a ruhadarabok együtt:

tel3

 

A képek forrása: polyvore.com

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."