Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Alapruhatárak a 12 színtípus számára - ŐSZ

 

A sorozat befejező része az ŐSZ típusúak alap ruhatárával foglalkozik.

ŐSZ: meleg, bronz fényű, mély

Az őszről mindenkinek az élénk színek, sárgák, vörösek, zöldek és barnák jutnak eszébe. Ezek a színek teszik élénkké és ragyogóvá az ősz típust. Milyen más az őszi napsütés, mint a tavaszi! Bágyadt, mély, meleg árnyalatai megcsillannak a sárguló, pirosodó, barnuló, vagy fáradtzöld leveleken. A meleg színeken mézszínű fény ragyog. Ha az ŐSZ színtípusba tartozol a meleg, mély árnyalatok biztosan jól állnak.

Az ősz típusúakról is azt tartják, hogy a fekete nem az ő színük, kivétel a sötét ősz, mely bátran választhatja akár a feketét is alap ruhatára alapjául.

Én azonban most a csokoládé barnát javaslom az ősz számára.

A lágy ősz összhatásában meleg és semleges. Haja lehet szőke, barna, vagy ezüst, de mindenképpen tompa, szürkés és nem élénk az árnyalata. Bőre halvány és sárgás-rózsaszínes, szeme halvány türkiz, halvány mogyoróbarna, vagy szürkészöld. A lágy ősz a meleg, de nem élénk árnyalatokban mutat legjobban,  sem a fekete, sem az élénk narancssárga nem előnyös számára. Ellenben a rózsaszínek, a vajszínű árnyalatok, vagy a pasztell barackszín között bátran válogathat.

A meleg ősz élénk, aranyló összhatású típus. Haja aranyszőke, eperszőke, vörös, meleg szürke, vagy lágy szürke. Bőre sötétebb, kicsit sárgás árnyalatú. Szeme mogyoróbarna, topáz, meleg türkiz, vagy aranybarna.

A meleg ősz remekül mutat a narancssárgában, a sötétkékben, vagy a sötétbarnában. A sötét türkiz és az olívazöld különösen jó választás számára.

Az utolsó ősz típus, a sötét ősz, melyre a telített és meleg hatás a jellemző. Haja vöröses-, gesztenye-, sötétbarna, vagy fekete. Bőre sötétebb és meleg tónusú színű. Szeme sötétbarna, mogyoróbarna, vagy fekete.

A sötét ősz bármilyen színt felvehet, a világos pasztelltől a feketéig, de leginkább az élénk, meleg színek emelik ki saját színeit.

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8