Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Az alapruhatáram én vagyok!

 

Az alapruhatár fogalmáról már sok szó esett ezen az oldalon, ennek ellenére sokan félreértik a jelentését. Az alapruhatár olyan hétköznapi ruhadarabokból áll, melyek jól kombinálhatók egymással és (majdnem) minden alkalomra felvehetők. Egy alap, amelynek darabjai egytől egyig nélkülözhetetlenek.

Az alapruhatár azonban nem egy mindenki számára megoldást nyújtó recept, hiszen  nem egyforma az életvitelünk, az ízlésünk, a stílusunk és a testalkatunk.

Lehet, hogy az egyikünk ruhatáradban például egyáltalán nem szerepel ruha, másikunk számára pedig nélkülözhetetlen. Az alapruhatár tehát éppen olyan egyedi, mint mi magunk. Ezt mindenképpen meg kell érteni mielőtt nekikezdenénk alapruhatárunk kialakításának.

Első lépés: Életvitelünk felmérése

Először is gondoljuk végig hétköznapi tevékenységeinket. Milyen ruhadarabokra, milyen arányban van szükségünk?

Második lépés: "A stílus maga az ember"

Gondoljuk végig, hogy az a közeg, ahol hétköznapjainkat töltjük, milyen megjelenést kíván meg, vagy legalábbis mit tolerál. Ruhadarabjaink stílusának megválasztásában gyakran kompromisszumra van szükség, hiszen munkahelyünk szellemisége, tevékenysége nagymértékben meghatározza öltözködési stílusunkat. Ha szerencsénk van egyéni elképzeléseink egybeesnek a munkahelyünkön elfogadott stílussal, ha nem, alkalmazkodnunk kell és az önkifejezés megmarad a szabadidős programokra.

Harmadik lépés: Testi sajátosságaink felmérése

Mi az ami jól áll nekünk? Milyen színek, milyen szabásvonalak alkossák az alapruhatárunkat? Ezekre a kérdésekre is meg kell keresnünk a választ.

p

Ötödik lépés: Az alapruhatár összeállítása

alapIllusztrációk: polyvore.com, google.hu

***


vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8