Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Az időtlen stílus

 

Egyik kedvenc gimnáziumi tanárnőmet mindig körüllengte valami megfoghatatlan harmónia. Amikor belépett a terembe, magával hozott valami megmagyarázhatatlan nyugalmat, kiegyensúlyozottságot. Bizalmat és szeretetet éreztünk iránta.

Mint a tini lányok általában, mi is kíváncsiak voltunk, találgattuk vajon hány éves, van-e családja, boldog-e az élete. Megcsodáltuk sohasem hivalkodó, de mindig elegáns ruháit, ápolt, illatos haját és arról álmodoztunk, hogy majd egyszer mi is ilyen nők leszünk. Akkor még nem tudtam, de tanárnőm az időtlen stílust követte, mely tökéletes harmóniában volt személyiségével. Ez tette különlegessé és egyedivé a megjelenését.

*

Az időtlen stílus a divatirányzatok fölé helyezkedik. Az egyszerűség, az elegancia és a természetesség jellemzi, érettséget, kiegyensúlyozottságot sugall. Az időtlen stílusú nők kellő önismerettel rendelkeznek, így nincs szükségük az aktuális divatirányzatokra ahhoz, hogy megjelenésük naprakész és harmonikus legyen.

Ennek a stílusnak nagy előnye, hogy az egyszerre természetes és elegáns ruhadarabok minden napszakban és bármely alkalomra megfelelő megjelenést biztosítanak és a mutatósság mellett kényelmesek is. A kortalan ruhadarabok nem feszesek, nem merevek, inkább lágyak, puhák, laza szabásvonalúak.

Bármilyen színtípusba tartozol is, megtalálhatod az időtlen palettádat. Ez a stílus a semleges színekre és a hozzájuk harmonikusan illeszkedő, nem túlságosan élénk, vagy kontrasztos árnyalatokra épít.

A semleges színeket egy színnek és komplementerének különböző arányú összekeveréséből hozhatjuk létre. E színeknek világosabb, vagy sötétebb, telített, vagy telítetlen árnyalatai is vannak.

Semleges jellegük ellenére ezeknek a színeknek is van színezetük, más szóval árnyalatuk, vagyis lehetnek hidegek, vagy melegek, attól függően, hogy melyek voltak a kiinduló színek és milyen arányban kevertük össze azokat a kiegészítő színükkel.

MELEG SEMLEGES SZÍNEK

HIDEG SEMLEGES SZÍNEK

Az időtlen stílus kombinálható a sportosan elegáns stílusjegyekkel, jól megfér például a szafari stílussal. Ugyanakkor sugározhat klasszikus eleganciát is, így jól illeszkedik akár az üzleti stílushoz is. A modern, minimalista irányzatok felé is van mozgástere ennek a stílusnak.

 Az időtlen stílushoz, az alkalomnak s az egyéni ízlésnek megfelelően sokféle kiegészítőt választhatunk, de legyen az akár klasszikus Chanel, vagy modern statement ékszer, mindig simuljon a szettbe, ne legyen kihívó és ne uralja a megjelenésünket.

Az időtlen stílus, mint minden más stílusirányzat, lehetőséget ad arra, hogy saját egyéniségünknek, életvitelünknek megfelelő, egyedi formát adjunk neki, de jellegzetes vonásait megtartva tükrözze az életfilozófiánkat.

Minden korosztály számára megfelelő ez a stílus, bár konszolidált, kiegyensúlyozott, higgadt jellege miatt elsősorban a harmincon túliaknak ajánlom szíves figyelmébe.

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8