Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Felszedtél pár kilót? Így változtass a ruhatáradon!

Egyik szomszédom arra panaszkodik, hogy az utóbbi időben felszedett jó néhány kilót és szörnyen érzi magát a bőrében.

Amint megnézem a ruhatárát, rögtön tudom, hogy mi a baj. Sokan esnek abba a hibába, hogy a felszedett kilók miatt hordhatatlanná, vagy kényelmetlenné vált ruhatárat ugyan (kénytelen-kelletlen) lecserélik 1-2 mérettel nagyobbra, de a ruhák fazonja marad a régi. Nézzünk egy példát arra, hogy miről beszélek!

Ám amikor felszed pár kilót, nem mutat jól a szűk miniben. Stílusváltásra lenne szükség... Igaz?

Lehet, hogy 10 kilóval korábban nagyon szeretted a szűk minit, de a 40-es szűk miniben már hiába keresed a formás idomaidat, nem ugyanaz köszön vissza a tükörből. Tested megváltozott formáját el kell fogadnod (vagy rá kell szánnod magad a fogyókúrára és a rendszeres sportra), és az új alkatodhoz illő ruhadarabokat kell megkeresned.

A szűk farmert felválthatod például egy csinos egyenesszárúra, vagy boot-cut-ra, a bő, "ápol és eltakar" felsőrészeket, vagy a nagyon szűk blúzokat enyhén karcsúsított felsőrészekre.

A szűk szoknyákat bármennyire is szereted, cseréld le inkább egyenes vonalú fazonra, a fodros, mintás felsőrészeket pedig váltsd egyszerűbbekre.

Ugyanakkor a túl bő és/vagy mintás szoknyák sem előnyösek, ha a csípő tájékára rakódtak a plusz kilók. A rakott szoknya, különösen, ha merevebb szövetből készült, éppen azt a területet hangsúlyozza, melyről el szeretnénk terelni a figyelmet. Az enyhén A vonalú, vagy az alul fodros peplum szoknya jó megoldás, ha szereted a romantikusabb, darabokat és nem szeretnél szigorú, egyenes vonalú szoknyákat viselni.

Ha szereted a ruhát, nem kell feltétlenül cipőkanállal belebújnod a szűk vonalú fazonokba, azután pedig szörnyülködve nézni az itt-ott kibuggyanó zsírpárnákat! Válassz a lazább, lezserebb vonalú darabok közül! De ne ess át a ló másik oldalára sem, kerüld a bő, zsák fazonú ruhákat is, mert ezekben formátlannak fogsz látszani.

Ha mindezek ellenére is ragaszkodsz a szűk szabáshoz, egy jól megválasztott, hosszabb blézerrel harmonikusabbá teheted az összképet. Arra azonban figyelj, hogy a blézer ne fedje el a tested szép részeit (kinek, mi az erőssége: dereka, melle, csípője). A fazon kiválasztásakor ezt alaposan gondold át.

A teltebb idomok, mint láthatod, nem jelentenek egyet a bő, formátlan ruhákkal. Akinek viszonylag vékony marad a dereka, különösen jól teszi, ha hangsúlyozza azt, és nem rejti redők, bő ruhák alá.

Jó praktika az is, ha a színösszeállításon változtatsz. Ha karcsúbbnak, magasabbnak szeretnél látszani, kerüld a kereszt irányú osztásokat. Az azonos színű szoknya és felső egységes összhatást eredményez, melyet egy eltérő színű kardigánnal, vagy blézerrel feldobhatsz.

A mintákkal is légy óvatos. Nem kell mindig egyszínű ruhát viselned, de a minta mérete és optikai hatása nem mellékes szempont.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy kisebb változtatásokra van csupán szükség ahhoz, hogy csinosnak érezd magad: ne viselj túl szűk, vagy túl bő holmit, vigyázz a mintákkal és a színösszeállításokkal és engedd érvényesülni tested tetszetős részleteit.

A végeredményben nem fogsz csalódni és rádöbbensz, hogy 1-2 mérettel nagyobb testtel is csinos lehetsz!

szabasvonalak

A Képek forrása: pinterest.com, polyvore.com

***

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."