• .

Felszedtél pár kilót? Így változtass a ruhatáradon!

 

Egyik szomszédom arra panaszkodik, hogy az utóbbi időben felszedett jó néhány kilót és szörnyen érzi magát a bőrében.

Amint megnézem a ruhatárát, rögtön tudom, hogy mi a baj. Sokan esnek abba a hibába, hogy a felszedett kilók miatt hordhatatlanná, vagy kényelmetlenné vált ruhatárat ugyan (kénytelen-kelletlen) lecserélik 1-2 mérettel nagyobbra, de a ruhák fazonja marad a régi. Nézzünk egy példát arra, hogy miről beszélek!

Jordin Sparks kedveli a testhez simuló szabásvonalakat.

Ám amikor felszed pár kilót, nem mutat jól a szűk miniben. Stílusváltásra lenne szükség... Igaz?

Lehet, hogy 10 kilóval korábban nagyon szeretted a szűk minit, de a 40-es szűk miniben már hiába keresed a formás idomaidat, nem ugyanaz köszön vissza a tükörből. Tested megváltozott formáját el kell fogadnod (vagy rá kell szánnod magad a fogyókúrára és a rendszeres sportra), és az új alkatodhoz illő ruhadarabokat kell megkeresned.

A szűk farmert felválthatod például egy csinos egyenesszárúra, vagy boot-cut-ra, a bő, "ápol és eltakar" felsőrészeket, vagy a nagyon szűk blúzokat enyhén karcsúsított felsőrészekre.

A szűk szoknyákat bármennyire is szereted, cseréld le inkább egyenes vonalú fazonra, a fodros, mintás felsőrészeket pedig váltsd egyszerűbbekre.

Ugyanakkor a túl bő és/vagy mintás szoknyák sem előnyösek, ha a csípő tájékára rakódtak a plusz kilók. A rakott szoknya, különösen, ha merevebb szövetből készült, éppen azt a területet hangsúlyozza, melyről el szeretnénk terelni a figyelmet. Az enyhén A vonalú, vagy az alul fodros peplum szoknya jó megoldás, ha szereted a romantikusabb, darabokat és nem szeretnél szigorú, egyenes vonalú szoknyákat viselni.

Ha szereted a ruhát, nem kell feltétlenül cipőkanállal belebújnod a szűk vonalú fazonokba, azután pedig szörnyülködve nézni az itt-ott kibuggyanó zsírpárnákat! Válassz a lazább, lezserebb vonalú darabok közül! De ne ess át a ló másik oldalára sem, kerüld a bő, zsák fazonú ruhákat is, mert ezekben formátlannak fogsz látszani.

Ha mindezek ellenére is ragaszkodsz a szűk szabáshoz, egy jól megválasztott, hosszabb blézerrel harmonikusabbá teheted az összképet. Arra azonban figyelj, hogy a blézer ne fedje el a tested szép részeit (kinek, mi az erőssége: dereka, melle, csípője). A fazon kiválasztásakor ezt alaposan gondold át.

A teltebb idomok, mint láthatod, nem jelentenek egyet a bő, formátlan ruhákkal. Akinek viszonylag vékony marad a dereka, különösen jól teszi, ha hangsúlyozza azt, és nem rejti redők, bő ruhák alá.

Jó praktika az is, ha a színösszeállításon változtatsz. Ha karcsúbbnak, magasabbnak szeretnél látszani, kerüld a kereszt irányú osztásokat. Az azonos színű szoknya és felső egységes összhatást eredményez, melyet egy eltérő színű kardigánnal, vagy blézerrel feldobhatsz.

A mintákkal is légy óvatos. Nem kell mindig egyszínű ruhát viselned, de a minta mérete és optikai hatása nem mellékes szempont.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy kisebb változtatásokra van csupán szükség ahhoz, hogy csinosnak érezd magad: ne viselj túl szűk, vagy túl bő holmit, vigyázz a mintákkal és a színösszeállításokkal és engedd érvényesülni tested tetszetős részleteit.

A végeredményben nem fogsz csalódni és rádöbbensz, hogy 1-2 mérettel nagyobb testtel is csinos lehetsz!

A Képek forrása: pinterest.com, polyvore.com

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8