• .

Gallérok és nyakkivágások

 

Amikor belekezdtem ennek a cikknek az írásába, akkor szembesülem azzal, hogy hányféle (csaknem ötven) gallérfazon létezik. Lehetetlen vállalkozásnak tűnik mindet bemutatni, de néhányat összegyűjtöttem és megmutatom, hogy milyen testalkathoz illenek leginkább.

Először is azt gondoljuk át, hogy milyen típusú felsőrészeket is viselünk mi, nők. A klasszikus női felsőrész a blúz, ennek párja a férfiruházatból elcsent ing. Ezen kívül számtalan pamut, kötött, horgolt, hurkolt top, póló és pulóver szerepel a repertoárunkon.

Kezdjük a blúzokkal és az ingekkel!

Legtöbb esetben a blúzok és ingek gallérral készülnek. Érdekesség, hogy a régmúlt időkben a gallér önálló kiegészítő volt, melyet a felsőrészekhez gomboltak, csatoltak. Ma már a blúz/ing és a gallér többnyire egy egységet képez, számtalan formában.

Klasszikus gallér

A klasszikus gallért ingeken és blúzokon is alkalmazzák. A gallér lehet keményített (ez inkább az ingekre jellemző), vagy lágy, lehet hosszú, közepes, vagy rövid. Van helyes és lekerekített változata (például a bubigallér), sőt blúzoknál nem ritka, hogy díszítés, pélául fodor kerül rájuk. A gallér állhat szabadon, de előfordul legombolt változatban is. Ez utóbbi megoldásnak tulajdonképpen a férfiingeknél van jelentősége, ahol a nyakkendő felkötése után legombolják a gallért, hogy ne álljon el. A női ingeken ez csak dísz, nincs különösebb funkciója.

collar1

Modern nyakkivágások:

Szögletes, szív alakú

A modern nyakkivágások közül a szögletes, a szív alakú, vagy az áthajtós fazonok kiemelik a dekoltázst. A szögletes nyakkivágás a kisebb melleken jobban mutat, míg a szív alakút kifejezetten a dúsabb idomokhoz találták ki. Az áthajtós fazon mindenkinek jól áll, ha a dekoltázs mértéke megmarad a jóízlés határai között.

Váll nélküli, aszimmetrikus

A manapság igen divatos, kissé kihívó modern nyakkivágások közül a váll nélküli és az aszimmetrikus változat inkább a kisebb mellűek számára előnyös, de mindenki viselheti.

Bár sokan kihívónak találják ezeket a nyakkivágásokat én mégis javaslom, hogy idősebb hölgyek is próbálkozzanak ezekkel. A váll ugyanis nagyon nőies testrész és sokáig megőrzi fiatalságát, ellentétben például a dekoltázzsal. Ezekkel a nyakkivágásokkal remekül lehet trükközni, például egyszerre eltakarni a dekoltázst és megmutatni a vállakat.

Csepp alakú kivágás

A cseppkivágás nagyon elegáns és visszafogott, mégis nőies és szexi. Csak azok viseljenek ilyen fazonú felsőrészeket, akiknek szép a dekoltázsuk, hiszen ezt a területet helyezik fókuszba.

Amerikai vállas

Az úgynevezett amerikai vállas fazon a dekoltázst és a vállakat is hangsúlyozza, bár létezik olyan változata is, melynél a dekoltázs takarásban marad. Talán ez a legkihívóbb megoldás az itt felsoroltak közül. Szép felsőtest szükségeltetik hozzá!

A képek forrása: pinterest.com, polyvore.com

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8