Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Ilyen volt, ilyen lett - de hogyan? - 1. rész

 

Constantin Bogomolov, orosz képzőművész és stylist keze alatt a hölgyek elképesztő átalakuláson mennek keresztül, kivirulnak, megszépülnek. Sok hasonló "ilyen volt, ilyen lett" képet láttunk már, ugye?
Ha velem tartotok, megmutatom, hogy mi a titka ezeknek a "csodálatos" átalakulásoknak.

Sokan, csak legyintenek a "before and after" fényképeket nézegetve. Ez csak trükk - mondják. Most megmutatom, hogy miben állnak ezek a "trükkök". Tanulságos lesz, ígérem!

1. Oksana

Előtte:

Oksana tipikus O alkat: csípője, dereka széles, pocakja kerekded. Valószínűleg tél típus festett szőke hajjal (de hamvas, nem aranyszőke). Az "előtte" fotón a blúz színe túlságosan lágy és telítetlen, nincs benne erő, ami a telek számára nélkülözhetetlen. A szabásvonalak inkább a test kevésbé arányos részeit emelik ki és nem hagyják érvényesülni a szépségeit.

Utána:

A stylist felismerte (de hát ez a dolga!), hogy karakteresebb színekre van szükség. A szürke-fekete, akromatikus színegyüttesek nagyon jól állnak a hideg (tél, nyár) színtípusúaknak. A különböző anyagok (bőr, csipke, selyem) együttes alkalmazása játékosságot ad a szettnek. Az arc színeinek egyneműségét megtöri a kissé sötétebb hajjal (feltételezem, hogy Oksana eredetileg sötétberna) és az erőteljesebb sminkkel. A szabásvonalakkal az a cél, hogy a deréktájról elterelje a figyelmet és optikailag hosszítsa az alkatot.

2. Inna

Előtte:

Inna A alkatú, vékony nyakú, feltehetőleg magas lány, válla keskeny, melle kisebb, csípője széles, dereka hosszú és vékony, lábai formásak. Ősz színtípusnak tűnik, így a pulóver színválasztás nem rossz, de V kivágás méginkább megnyújtja az amúgy is hosszú nyakat. A szoknya fazonja sem nem csinos, sem nem fiatalos, a hossza pedig egyszerűen rémes... A T pántú fekete cipő is rövidíti a lábat, így ezzel a szoknyával különösen rossz látványt nyújt.

Utána:

A nyak hosszúságának ellensúlyozására egy zárt felső és egy rövid nyaklánc. A test arányainak helyreállítása miatt egy jólszabott push-up melltartó. A keskeny, hosszú derék hangsúlyozására egy magas derekú szoknya, mely lágy "A" szabásvonalával a széles csípőt lágyítja. A szép lábszár kiemelése egy előnyös szoknyahosszal és egy nude körömcipővel. Inna esetében ez volt a recept és bevált!

A sötét tengerészkék jól áll az ősz típusúaknak is, mely kellemes összhatást teremt az ekrü szoknyával és a nude cipővel.

Az unalmas, vénkisasszonyos megjelenésével ellentétben a klasszikus elegancia valóban jól passzol egy angoltanárhoz, Innanak ugyanis ez a hivatása. A tanítványai biztosan díjazzák a változást!

3. Olga

Előtte:

Olga szép, X alkatú fiatal lágy, enyhén görbe (O-láb), rövid lábbakkal. Ez az arányeltolódás azonban nem lenne ennyire szembetűnő. ha rövidebb pulóvert és bővebb nadrágot viselne. A hozzá hasonló testalkatúaknak nagyon előnytelen a csípőnadrág, vagy csípőszoknya is. Mivel hosszú és vékony derekát eltakarja egy bő pulóverrel, nem látszanak testének ívei és minimum 5 kilóval többnek látszik a valódi súlyánál. Olga tél típus. így az akromatikus megoldások remekül állnak neki is, ugyanúgy, mint a szőke Oksalanak.

Utána:

Olga esetében nem volt szükség a színek megváltoztatására, így a stylist leginkább a stílusbeli változásra koncentrált. Olga kozmetikus, így megjelenésével is a munkáját kell képviselnie ahhoz, hogy a vendégei bizalommal forduljanak hozzá. De az sem elhanyagolható érv, hogy az elegáns megjelenés kiemeli természetes szépségét. Ez az egyszerű, időtlen stílus igazán jól illik hozzá.

A sorozat hamarosan folytatódik!

A képek forrása: http://www.bogomolov.lv/

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8