• stílustanácsadás

Magas kontra alacsony

2014.07.04.

Azt tapasztalom, hogy sokszor gondot jelent az öltözködésben a magasság. Sokan, miután megtalálták a testalkat típusukat, úgy gondolják, hogy az annak megfelelő ruhafazonok vásárlásával harmonikus összhatást fognak elérni.

Az átlagos testmagasságúaknál ez így is van, de az átlagnál alacsonyabbak és magasabbak számára sajnos ezzel még nem ért véget a megfelelő ruhafazonok kiválogatása.

Nézzünk meg például egy farmer és top szettet. Azt hiszem ez szinte minden nő ruhatárában megtalálható. Az alacsony hölgyek akkor választanak jól, ha egyszínű, vagy egészen apró mintás, esetleg hosszában csíkos, a farmer színéhez közel álló tónusú felsőrészt választanak. A keresztcsíkok, a nagy minták előnytelenek, optikailag szélesítik és rövidítik a testet. A magas lányoknál éppen fordított a helyzet.

Az alacsony nők jobb, ha kerülik az ellentétes színeket, például egy sötétkék szoknyához nem előnyös a fehér blúz, mert ketté vágják a testet. 

A réteges öltözködésnél is oda kell figyelni a megfelelő összeállításra.

A magas testen jól mutat a vízszintes rétegződés, mert nem nyújtja az amúgy is magas termetet. Az alacsony alkat viszont a függőleges rétegződést kívánja meg, mert a függőleges osztások optikailag magasítják a testet.

A magas hölgyek számára nem előnyösek a nyújtott, magas derekú szoknyák, vagy nadrágok. Ha viszont az alsórész dereka normál, vagy csípő fazon, akkor a blúz és a top kerüljön belülre. Ezzel szemben az alacsony nők számára előnyös a magas derék, de a normál és csípő fazonnál előnyösebb, ha kívül van a felsőrész.

Itt kell megjegyeznem, hogy a rövid és a hosszú derék is befolyásolja a megfelelő derékfazon kiválasztását, ez még tovább árnyalja a képet, de erről majd egy későbbi cikkben írok részletesen.

Az alacsony hölgyek számára nagyon jó választás a ruha, mert egységes színfoltot képez az egész testen. A keresztcsíkok és a nagy minták kerüleddők. A magas lányok viszont inkább több színből kombinált ruhát válasszanak, hogy a magas test ne tűnjön még nagyobbnak.

A kosztümöknél is az az elv érvényesül, hogy az egyszínű az alacsony hölgyek számára javasolható, míg a magas hölgyek inkább eltérő színű alsó- és felsőrészeket válasszanak.

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"