Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Maxiruha kisokos

 

Anita egy előző bejegyzésemben olvasta, hogy a maxiruhát a magas lányoknak ajánlottam, mint tuti nyári viseletet. Azt kérdezi, miért érzi úgy mégis, hogy neki annak ellenére sem áll jól a maxi, hogy magas és vékony.

Nos, a mellékelt fényképek alapján bizton állíthatom, hogy Anita nem a megfelelő maxiruha fazont választotta, ezért nem érzi jól magát benne.

X alkata miatt a dereka vékony, íves a csípője, dúsak a keblei. Ehhez az alkathoz vétek lefelé bővülő zsák fazonú maxiruhát választani. Inkább a test vonalait követő, vagy öves megoldást javaslok, mely engedi érvényesülni Anita szép formáit.

Nézzük meg a maxi ruha fazonokat testalkatonként! Megmutatom, milyen alkathoz milyen szabásvonalakat ajánlok. Szeretném azonban felhívni a figyelmeteket, hogy minden alkat más, általában több alkattípus keveréke, így lehet, hogy az itt leírtaknál több szempontot is figyelembe kell venni a maxiruha kiválasztásakor.

Ha már Anita is ebbe a testalkat típusba tartozik, kezdjük az X alkattal. A lényeget már elmondtam: a derekat és a csípőt mindenképpen engedjük érvényesülni!

Az A testalkatúak számára a derék hangsúlyozása szintén jó módszer lehet, ha az vékony, de ezen kívül lényeges, hogy a mell és/vagy a váll területén dús, anyaggazdag megoldásokat keressünk, attól függően, hogy keskeny-e a váll, vagy kisebbek-e a mellek. Ha a csípő szélesebb és a combok vastagabbak, érdemes lágy, a test vonalától kissé elálló, A vonalú szoknyarészt választani.

A H alkatúaknak szélesebb a derekuk, arányaiban keskenyebb a csípőjük, ezért nincsenek hangsúlyos ívek, domborulatok a testen. Számukra ideális megoldás a mell vonalától lefelé bővülő zsák fazon, vagy a mell alatt karcsúsított fazonok. Az egyenes fazonú, a csípőn övvel díszített maxi is remek választás.

Az O testalkat jellemzője a kiugró pocak és a dús idomok. Számukra a mell alatt húzott, vagy enyhén karcsúsított szabásvonal ajánlható. A test vonzó részleteit, mint a szép keblek, a gömbölyű csípő, a szép vállak érdemes hangsúlyozni.

A V alkatúaknak széles a válluk és/vagy keskeny a csípőjük. Ennek ellensúlyozására jó irány a dúsabb, A vonalú, vagy a csípőn anyagbő szoknyarészből és a vállakat nem hangsúlyozó egyszerű szabású, vagy aszimmetrikus felsőrészekből álló maxiruha.

Végül a vékony I alkatúak számára az anyaggazdag, a csípőn húzott, karcsúsított fazonok ajánlottak. Ha nagyon csontosak a karok és a vállak nem jó a nyakpántos, vagy a spagettipántos megoldás, helyette inkább a rövidujjú, vagy a trikófazon áll jól az I alkatúaknak.

A maxiruhák nagy része sliccelt, vagy aszimmetrikus aljú. Ezekkel a megoldásokkal érdemes óvatosnak lenni. Ha a maxiruhából szeretnéd a lábaidat kivillantani, ám legyen, de tartsd szem előtt, hogy minden szoknya olyan hosszú, mint amilyen a legrövidebb része.

Ha további maxiruha ötletekre is kíváncsi vagy, kattints a képre és nézz be a Pinterestre:

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8