• .

    .

Maxiruha kisokos

2015.05.15.

Anita egy előző bejegyzésemben olvasta, hogy a maxiruhát a magas lányoknak ajánlottam, mint tuti nyári viseletet. Azt kérdezi, miért érzi úgy mégis, hogy neki annak ellenére nem áll jól a maxi, hogy magas és vékony.

Nos, a mellékelt fényképek alapján bizton állíthatom, hogy Anita nem a megfelelő maxiruha fazont választotta, ezért nem érzi jól magát benne.

X alkata miatt a dereka vékony, íves a csípője, dúsak a keblei. Ehhez az alkathoz vétek lefelé bővülő zsák fazonú maxiruhát választani. Inkább a test vonalait követő, vagy öves megoldást javaslok, mely engedi érvényesülni Anita szép formáit.

Nézzük meg a maxi ruha fazonokat testalkatonként! Megmutatom, milyen alkathoz milyen szabásvonalakat ajánlok.

Ha már Anita is ebbe a testalkat típusba tartozik, kezdjük az X alkattal. A lényeget már elmondtam: a derekat és a csípőt mindenképpen engedjük érvényesülni!

Az A testalkatúak számára a csípő hangsúlyozása szintén jó módszer lehet, de ezen kívül lényeges, hogy a mell és/vagy a váll területén dús, anyaggazdag megoldásokat keressünk, attól függően, hogy keskeny-e a váll, vagy kisebbek-e a mellek. Ha a csípő szélesebb és a combok vastagabbak, érdemes lágy, a test vonalától kissé elálló, A vonalú szoknyarészt választani.

A H alkatúaknak szélesebb a derekuk, arányaiban keskenyebb a csípőjük, ezért nincsenek hangsúlyos ívek, domborulatok a testen. Számukra ideális megoldás a mell vonalától lefelé bővülő zsák fazon, vagy a mell alatt karcsúsított fazonok. Az egyenes fazonú. a csípőn övvel díszített maxi is remek választás.

Az O testalkat jellemzője a kiugró pocak és a dús idomok. Számukra a mell alatt húzott, karcsúsított szabásvonal ajánlható. A test vonzó részleteit, mint a szép keblek, a gömbölyű csípő érdemes hangsúlyozni. Ugyanúgy, mint az X alkatúaknál kerülendő a lefelé bővülő zsákruha.

A V alkatúaknak széles a válluk és/vagy keskeny a csípőjük. Ennek ellensúlyozására jó irány a dúsabb, A vonalú, vagy a csípőn anyagbő szoknyarészből és a vállakat nem hangsúlyozó egyszerű szabású, vagy aszimmetrikus felsőrészekből álló maxiruha.

Végül a vékony I alkatúak számára az anyaggazdag, a csípőn húzott, karcsúsított fazonok ajánlottak. Ha nagyon csontosak a karok és a vállak nem jó a nyakpántos, vagy a spagettipántos megoldás, helyette inkább a rövidujjú, vagy a trikófazon áll jól az I alkatúaknak.

A maxiruhák nagy része sliccelt, vagy aszimmetrikus aljú. Ezekkel a megoldásokkal érdemes óvatosnak lenni. Ha a maxiruhából szeretnéd a lábaidat kivillantani, ám legyen, de tartsd szem előtt, hogy minden szoknya olyan hosszú, mint amilyen a legrövidebb része.

Ha további maxiruha ötletekre is kíváncsi vagy, kattints a képre és nézz be a Pinterestre:

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza

Vásárlás rizikó nélkül!

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"