Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Női short körkép

 

A short minden évszakban divatos viselet, különösen nyáron kedveljük, amikor a szoknya kellemes lengeségét és a nadrág kényelmét tudjuk ötvözni ezzel a ruhadarabbal.
A női rövidnadrág stílusa, fazonja és alapanyaga szerint igen sokféle lehet. Mindenki találhat az alkatához, az évszakhoz és az alkalomhoz megfelelő darabot.

Stílusa alapján a short lehet:

1. elegáns

Természetesen a short alapértelmezésben nem hivatali öltözet, de léteznek olyan, a szoknyához hasonló szabású rövid nadrágok, melyek a legtöbb munkahelyen is viselhetők. Ebben az esetben a short hossza kevéssel térd fölötti, vagy térdig érő, esetleg térd alatti, éppúgy, mint a kosztüm-szoknya hossza.

2. sportosan elegáns

Utcai viseletként nagyobb a mozgástér, anyagok, fazonok és alapanyagok tekintetében is.

3. sportos

A sportos fazon nem egyenlő a sportnadrággal. Ezek utcai viseletre való, de egészében véve sportos stílusú shortok.

 A sportnadrágokat csak sportoláshoz viseld.

A megfelelő short kiválasztásánál nem elhanyagolható szempont a testalkat sem.

A vékony, egyenes "I" és "H" (OSZLOP, HASÁB), valamint a "V" (TÖLCSÉR, KEHELY) alkatúaknak a tartást adó anyagokból készült, vagy több rétegből álló húzott fazonok állnak jól, melyek a keskeny csípőt szélesebbnek láttatják. A felsőrész is legyen bővebb, lazább fazonú.

Az "X" alkatúakon (HOMOKÓRA, CSELLÓ, VÁZA) az egyenes, szűk szárú, vagy a kifelé bővülő, szoknyához hasonlító szabásvonalú, széles derekú, öves fazonok remekül mutatnak. A felsőrész mindenképpen karcsúsított kell, hogy legyen, hogy láthatóvá váljék a keskeny derék.

 Az "A" testformájú (KÖRTE, TEKEBÁBÚ, HARANG) hölgyek számára a combközépig érő, kissé bővülő szárú fazonok javasoltak.

 Az "O" formájú (ALMA) hölgyek számára a combméretüktől függően többféle shorthosszúság és szárszélesség jó lehet, lényeges ugyanakkor, hogy ne legyen szoros az övrész. Jó megoldás, ha egy hoszabb blúz, vagy póló eltakarja a derékvonalat.

 A képek forrása: google.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8