• .

Öltözködési javaslatok a HOMOKÓRA és a VÁZA testalkatúaknak a nyári szezonra

 

A HOMOKÓRA és a VÁZA testalkat is az "X" testalkat típusba tartozik, legszembetűnőbb jellemzője a keskeny derék.

A homokóra alkatúaknál különösen szembetűnő a keskeny derek, hiszen a derék és a csípő aránybeli különbsége az összes testalkat tipus közül itt a legnagyobb. Emellett a mell és a csípő körmérete közel azonos.

A váza alkatnál a derék-csípő aránybeli különbsége kisebb, a derék hosszú, de nem olyan keskeny, mint a homokóra esetében. A csípő és a mell körmérete nagyjából megegyezik. A váza tulajdonképpen az "X" és a "H" alkat közötti átmenet.

Blézer

A blézer kiválasztásánál, mint minden más ruhadarabnál, egy fontos szempontnak kell megfelelni: a derék hangsúlyozásának. Az "X" alkatúak, azaz a homokóra, a váza és a korábban ismertetett cselló alkatúak is testesnek, formátlannak tűnnek, ha a vékony derék nem kap hangsúlt.

Mivel a homokóra és a váza is dúskeblű, inkább a mélyen dekoltált fazonok előnyösek, valamint az egysoros gombolás. A váza hosszabb derekán különösen jól mutat az öves megoldás. 

Az íves testkontúrok miatt a lágyabb, rugalmasabb szövetek javasoltak, melyek követni tudják a test formáját.

Nadrág

A nadrágszár tekintetében szinte  minden fazon szóba jöhet a testmagasság függvényében. Jó megoldás a csípő fazon, mivel Az "X" testalkatúak gyakran szembesülnek azzal, hogy a méretüknek megfelelő nadrágok és szoknyák derékban bőnek bizonyulnak.

A test vonalát hangsúlyozni szándékozó homokóra és váza alkatúak bátran választhatnak skinny, vagy szuper skinny fazont is.

Ruha

Legjobb, ha az "X" alkatúak a nőies formájukat hangsúlyozó ruhafazont választanak. A szoknya lehet testhez símuló, egyenes, vagy "A" vonalú.

Fürdőruha

Könnyű dolga van a homokóra és a váza alkatúaknak a fürdőruhák kiválasztásakor is. Bármilyen fazon szóba jöhet, amely a derekat  és a dús kebleket segíti érvényesülni. Sem az idomok túlhangsúlyozására, sem azok elfedésére nincs szükség.


***

A képek forrása: pinterest.com

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8