Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Öltözködési javaslatok a kehely és a nyalóka alkatúaknak a nyári szezonra

 

A „V” testalkatúak közös jellemzője, hogy a felsőtest hangsúlyosabb, mint az alsó.
Az öltözködésnél cél a felsőtest kisebbítése, a csípő szélesítése, vagyis a test arányainak kiegyensúlyozása.

A TÖLCSÉR alkatúak széles, izmos vállakkal rendelkeznek, mellük kicsi, csípőjük normál, vagy keskeny méretű. Erről a testalkatról már esett szó korábban, most a KEHELY és a NYALÓKA alkat kerül sorra.

A KEHELY alkatúaknak is széles a válluk, de a mellük is nagy. Derekuk széles, szinte egybeolvad a csípővel, ami viszont inkább keskeny. Telt alkatúak, akár pocakjuk is lehet. Ennél a testalkatnál gyakori, hogy a derék rövid és a lábak hosszúak.

A NYALÓKA alkatra a nagy mellek, a széles derék és a keskeny csípő jellemző. Többségük magas termetű és karcsú. Lábuk hosszú és vékony.

Blézer

A "V" alkatúaknál arra kell törekedni, hogy a felsőtest ne legyen hangsúlyos. Akinek széles a válla ne viseljen válltöméses, rávart vállpántokkal, egyéb, a vállon díszítőelemekkel kombinált fazont.

Akinek széles a válla és a melle nagy, kerülje a nagymintás megoldásokat is. Jól mutatnak ellenben a sálfazonok, a gomb nélküli, nyitott, egészen hosszú, vagy a csípő fölött végződő rövid szabásvonalak.

A NYALÓKA alkatúaknak érdemes a keskeny derekat övvel, karcsúsított blézerrel hangsúlyozni.

 Nadrág

A hosszú és/ vagy formás lábakhoz bármilyen nadrágfazont felvehetsz, feltéve, hogy a felsőrészt jól választod meg hozzá.

A szűk legging akkor mutat jól a "V" testalkaton, ha hosszú, bővebb felsőrésszel kombinálod.

A rövid felsőrészekhez a baggy is jó választás, mert szélesebbnek láttatja a keskeny csípőt. Nyáron a baggy short is remekül áll a hosszú, vékony alsótesten.

Ruha/ Szoknya

A ruha és a szoknya esetében is az a szabály érvényesül a "V" alkatúaknál, hogy a felsőtestről eltereljük a figyelmet, ugyanakkor a csípőt szélesebbnek mutatjuk a valódi méreténél.

A szoknyák lehetnek kifelé bővülő "A" vonalúak, vagy a csípő tájon kiszélesedő hordó fazonok.

A hosszú lábakon jól mutat a mini, de a térdig érő fazonok is nagyon csinosak. Ha szűk szoknyát választasz, a felsőrész legyen hosszabb és a csípő tájékán bővebb. Ilyenkor jó megoldás a fodros peplum fazon, ami a szoknyákon, de a blézereken, sőt a blúzokon is elhelyezkedhet.

Fürdőruha

A nyár fontos öltözete a fürdőruha, így egy-két tippet adok ezzel kapcsolatban is.

Bármelyik "V" típusba tartozol is, a csípőt kiemelő fazonok biztosan előnyösek. Lehet fodor, szoknyácska, húzott, rakott nadrág, ízlésed szerint.

A széles vállak mindenképpen jól mutatnak, ha a fördőruha láttatni engedi. Ha nem akarod túlhangsúlyozni, kerüld a nyakban kötős, keresztpántos megoldásokat.

A nagy mellek kisebbítésére jó megoldás, ha a felsőrész sötétebb és egyszínű, míg az alsórész mintás és világosabb. Egyrészes fürdőruhánál is működhet ez a variáció.


Kehely alkatú híresség: Brigitte Nielsen

Nyalóka alkatú híresség: Scarlett Johansson

***

A képek forrása: pinterest.com 

 

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8