Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Öltözködési javaslatok a kehely és a nyalóka alkatúaknak a nyári szezonra

A „V” testalkatúak közös jellemzője, hogy a felsőtest hangsúlyosabb, mint az alsó.Az öltözködésnél cél a felsőtest kisebbítése, a csípő szélesítése, vagyis a test arányainak kiegyensúlyozása.

A TÖLCSÉR alkatúak széles, izmos vállakkal rendelkeznek, mellük kicsi, csípőjük normál, vagy keskeny méretű. Erről a testalkatról már esett szó korábban, most a KEHELY és a NYALÓKA alkat kerül sorra.

A KEHELY alkatúaknak is széles a válluk, de a mellük is nagy. Derekuk széles, szinte egybeolvad a csípővel, ami viszont inkább keskeny. Telt alkatúak, akár pocakjuk is lehet. Ennél a testalkatnál gyakori, hogy a derék rövid és a lábak hosszúak.

A NYALÓKA alkatra a nagy mellek, a széles derék és a keskeny csípő jellemző. Többségük magas termetű és karcsú. Lábuk hosszú és vékony.

Blézer

A "V" alkatúaknál arra kell törekedni, hogy a felsőtest ne legyen hangsúlyos. Akinek széles a válla ne viseljen válltöméses, rávart vállpántokkal, egyéb, a vállon díszítőelemekkel kombinált fazont.

Akinek széles a válla és a melle nagy, kerülje a nagymintás megoldásokat is. Jól mutatnak ellenben a sálfazonok, a gomb nélküli, nyitott, egészen hosszú, vagy a csípő fölött végződő rövid szabásvonalak.

A NYALÓKA alkatúaknak érdemes a keskeny derekat övvel, karcsúsított blézerrel hangsúlyozni.

Nadrág

A hosszú és/ vagy formás lábakhoz bármilyen nadrágfazont felvehetsz, feltéve, hogy a felsőrészt jól választod meg hozzá.

A szűk legging akkor mutat jól a "V" testalkaton, ha hosszú, bővebb felsőrésszel kombinálod.

A rövid felsőrészekhez a baggy is jó választás, mert szélesebbnek láttatja a keskeny csípőt. Nyáron a baggy short is remekül áll a hosszú, vékony alsótesten.

Ruha/ Szoknya

A ruha és a szoknya esetében is az a szabály érvényesül a "V" alkatúaknál, hogy a felsőtestről eltereljük a figyelmet, ugyanakkor a csípőt szélesebbnek mutatjuk a valódi méreténél.

A szoknyák lehetnek kifelé bővülő "A" vonalúak, vagy a csípő tájon kiszélesedő hordó fazonok.

A hosszú lábakon jól mutat a mini, de a térdig érő fazonok is nagyon csinosak. Ha szűk szoknyát választasz, a felsőrész legyen hosszabb és a csípő tájékán bővebb. Ilyenkor jó megoldás a fodros peplum fazon, ami a szoknyákon, de a blézereken, sőt a blúzokon is elhelyezkedhet.

Fürdőruha

A nyár fontos öltözete a fürdőruha, így egy-két tippet adok ezzel kapcsolatban is.

Bármelyik "V" típusba tartozol is, a csípőt kiemelő fazonok biztosan előnyösek. Lehet fodor, szoknyácska, húzott, rakott nadrág, ízlésed szerint.

A széles vállak mindenképpen jól mutatnak, ha a fürdőruha láttatni engedi. Ha nem akarod túlhangsúlyozni, kerüld a nyakban kötős, keresztpántos megoldásokat.

A nagy mellek kisebbítésére jó megoldás, ha a felsőrész sötétebb és egyszínű, míg az alsórész mintás és világosabb. Egyrészes fürdőruhánál is működhet ez a variáció.

nyaloka

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."