Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Öltözködési tanácsok a KÖRTE és a TEKEBÁBÚ testalkatúaknak a nyári szezonra

 

A körte, a tekebábú és a korábban már taglalt harang alkat az „A” testformák közé tartozik, azaz az alsó testrész hangsúlyosabb, mint a felső.
A tekebábú magasabb, vékony és hosszú derekú és lábú. A körte alkat kissé zömökebb, keskeny, de rövid derék és vaskosabb lábak jellemzik.

Blézer

Az „A” testalkatúaknak legjobb, ha rövid állású, azaz a csípő felett véget érő, karcsúsított blézer fazont választanak. A kiskabát anyaga lehet világos színű, vagy mintás, mely kissé nagyobbnak láttatja a test felső részét.  Jó, ha kis válltömés emeli ki a vállrészt. A nyakkivágás lehet sálfazon, vagy kihajtós, de mindenképpen legyen mélyen dekoltált. A tekebábú alkatúak hosszú, keskeny csípőjén jól mutatnak az öves, megkötős, megoldások és a dupla soros gombolás is szóba jöhet.

Nadrág

A blézerhez egyszerű, sötétebb színű alsórészt ajánlott választani, hogy a felső- és az alsó testrész közötti aránybeli különbség optikailag kisebb legyen. Az egyenes szárú, nadrágfazonok mutatnak jól a körte alkatúakon, a tekebábú alkatúak a kifelé bővülő megoldásokat is választhatják, hiszen magas termetűek.

Ruha

A körte alkatúak számára az egyszínű, térdig érő, a szoknya résznél egyenes, vagy kissé lefelé bővülő megoldásokat javaslom. A ruha anyaga legyen lágy és rugalmas. A nagy, vagy feltűnő mintás ruhák nem előnyösek, de jó választás lehet például egy színátmenetes, lefelé sötétedő modell.

A tekebábú alkatúak választhatnak térdig érő, mini, vagy hosszú ruhát is. A geometrikus minták jól mutathatnak, de inkább a test felső részén legyenek nagyobb minták.

A ruha felső része mindkét testalkatnál lehet dúsabb, a mellet és a vállat kiemelő fazon.

Fürdőruha

A körte testalkatúaknak a tunikás, az egyrészes, vagy a tankini fürdőruhát javaslom. A tekebábú alkatúaknak jól áll a kétrészes, esetleg kisszoknyás fürdőruha. Jól mutat az alkatukon (és most nagy divat), ha a fürdőruha alsó része sötétebb színű, mint a melltartó rész.


Tekebábú alkatú híresség: Halle Berry

Körte alkatú híresség: Kim Kardashian

***

A képek forrása: pinterest.com, google.com


vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8