Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Rendhagyó színösszeállítások - 1. Meleg színtípus (Ősz, Tavasz)

 

Számtalan helyen olvashatunk a különböző színtípusokról és a színtípusokhoz illő árnyalatokról. A K&S magazin is többször foglalkozott már ezzel a témával.

Ha az ember végigfut néhány, a témával foglalkozó bejegyzést, azt tapasztalhatja, hogy a különböző színtípusokhoz tartozó színskáláknak vannak kedvelt és kevésbé kedvelt színei. Ebben a sorozatban azokat az árnyalatokat keressük, melyeket, valamely rejtélyes okból, ritkán választunk, javaslunk az egyes típusok számára.

A némiképp rendhagyó, szokatlan színmegoldásokat, színkombinációkat kezdjük a meleg színtípussal! Azokat a tavasz, vagy ősz típusba tartozó altípusokat vizsgáljuk most meg, amelyekre az élénk, vagy mély vörös haj és meleg bőrtónus jellemző.

Ha álmunkból felriasztanak is tudunk legalább 4-5 színt említeni, amelyek ennek a színtípusnak remekül állnak. Azokra az árnyalatokra gondolok, amelyeket mindenki biztos, avagy inkább biztonságos választásnak tart. Ezekkel nem lehet mellélőni.

És valóban, ezek a színek belesímulnak, vagy éppen élénkítik ezeket a természetes színtípusokat. Kifejezőbb lesz a haj és a szem színe, üdébb az arcbőr, harmonikus az összhatás.

Vannak a meleg színtípus palettáján olyan árnyalatok is, amelyekhez ritkábban nyúlnak az ebbe a színtípusba tartozók, de még a szakértők is. Lehet, hogy első ránézésre kevésbé komfortosak, vagy biztonságosak ezek a színek a meleg típus számára, de, ahogy a képeken is láthatod, ragyogóan illenek a természetes színeikhez.

Ezek a jellemzően hideg színek kontrasztot képeznek az élénk, meleg hajszínnel és a sárgás fényű arcbőrrel, ezért elsőre riasztóan hatnak azok számára, akik eddig a jól bevált, meleg tónusú, sárgás, a barnás-zöldes, vagy a türkizes színeket alkalmazták az öltözetükben.

A vörös árnyalatokat ezzel szemben azért kerülik a meleg színtípusba tarozók, mert az élénk hajszín mellett túl egyneműnek tűnnek a vörösek. Mint láthatod, ez sem feltétlenül igaz.

Érdemes tehát néha új utakat keresni, a megszokott és biztonságos megoldások helyett kísérletezni és feszegetni konfortzónánk határait!

Nézzünk meg néhány szettet a meleg színtípusok számára, melyben a ritkábban használt színeket kombináljuk a "biztonságos" árnyalatokkal!

kávébarna és mályvaónszürke és mandarinlila és lime

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8